Volvo Entreprenørmaskiner A/S Danmark

Prima planeringer ved tophastighed med Volvo Active Control

Med sine automatiserede bom- og skovlbevægelser giver den nye Volvo Active Control en halvautonom gravemaskine, som opnår den perfekte planering med et tryk på en knap.

Hvem ville ikke ønske at gøre det nemmere at lave den perfekte planering? For operatører, som er nybegyndere, er det vanskeligt at opnå lige præcis den rigtige dybde og vinkel, og for erfarne operatører kan det være lidt... nå ja... ensformigt. Heldigvis kan begge operatører nu være glade, takket være et snildt nyt automatiseret styresystem til planeringsmaskine fra Volvo Construction Equipment.

Volvo Active Control er et maskinstyringssystem, som betjenes via den 10-tommers Volvo Co-Pilot-tablet i førerhuset. I starten blev den tilbudt på den nye EC220E gravemaskine med larvebånd, men den bliver snart mere udbredt over hele serien. Systemet guider operatøren gennem funktionerne for at automatisere graveprocessen. Når først de nødvendige parametre til opgaven er indtastet i systemet og opgaven startes med en knap, justerer gravemaskinen automatisk bom- og skovlbevægelserne for at udføre præcise udskæringer, følge den ønskede form og levere nøjagtig den rette planeringsvinkel – alt sammen i løbet af en radikalt kortere tidsramme.

Et bedre job på den halve tid

Volvo Active Control

Fordelene ved systemet er ubestridelige. Den hastighed og præcision, du opnår, er så enorm, at planeringstiden næsten halveres (45 %) i sammenligning med konventionel planering. Og der er nul behov for omarbejde, for systemet gør det rigtigt den første gang. Sikkerheden er også forbedret, da systemet er så nøjagtigt, at der ikke er brug for en ekstra person til at udføre kontrol af dybde/planering.

Volvo Active Control er helt igennem designet af Volvo, og det drives af firmaets Dig Assist-applikation og benytter 'drive-by-wire'-teknologi til at kontrollere gravemaskinens elektrohydrauliske system. Med Volvo Active Control aktiveret til automatisk at justere bom- og skovlbevægelser kan operatøren udføre det perfekte job med én hånd, for kun venstre hånd er nødvendig til at styre armens hastighed.

Volvo Active Control

Bliv bekymringerne kvit

Volvo Active Control styrer en række funktioner for at levere den perfekte planering – men sikrer også, at farer undgås. En dybdegrænsefunktion forhindrer skovlen i at grave ned under en forudindstillet grænse, så kollision med kendte underjordiske installationer undgås. Samtidig hjælper en højdegrænse med at forhindre skovl, bom eller stang i at kollidere med strømkabler, lofter osv. ved at indstille en forudindstillet sikker hævning. Endelig forhindrer en svingafskærmning maskinen i at ramme forhindringer i siden. Desuden kan det gøres nemmere at læsse lastbiler, takket være en svingpositionskontrol, som gør det muligt for operatøren at forprogrammere placeringen af bunken og lastbilen.

Volvo Active Control

Selv servicearbejdet er lettet, da der ikke er nogen hydrauliske styreledninger at bekymre sig om – det hjælper med at øge maskinens oppetid yderligere.