Volvo Entreprenørmaskiner A/S Danmark

Sådan vælger du den rigtige gravemaskineskovl til dit formål

Eftersom gravemaskiner er sådan nogle alsidige maskiner, findes der ikke én enkelt skovl, der passer til alle slags opgaver. Men det er vigtigt at foretage det bedste valg. Produktivitet, brændstofeffektivitet og driftslevetid afhænger alt sammen af, at man har det rigtige udstyr til formålet.

Sådan vælger man den rigtige størrelse af skovl

· Specifikationer for gravemaskine

Skovlstørrelsen er først og fremmest begrænset af gravemaskinens specifikationer. Man ville for eksempel aldrig bruge den samme skovl på en 14-tons gravemaskine som den, man ville sætte på en 22-tons maskine. Gravemaskinens størrelse, konfiguration, ønskede rækkevidde og andre specifikationer vil alt sammen indsnævre søgningen. På Volvos redskabsvælger-app (Google Play / App Store) vil du finde en liste over alle de skovlstørrelser, der kan bruges til hver gravemaskinemodel.

· Materialedensitet

En større skovl er ikke altid lig med større produktivitet. Når det udgravede materiale er særlig tæt, kan det tynge store skovle ned, så cyklustiden bliver længere. Volvo CE anbefaler altid at benytte en mindre skovl til at samle tætte materialer op, f.eks. sprængt klippe eller hårdtpakket ler, end til at flytte blødere materialer som f.eks. muldlag eller sand.

· Kapacitet af transportør/lastbil

Gravemaskinens skovlstørrelse og produktivitet skal helst passe til kapaciteten for den transportør eller lastbil, den arbejder sammen med, for at kunne læsse den så hurtigt som muligt i løbet af færrest mulige antal passager. Med den rigtige skovl får føreren mere fra hånden på mindre tid, med lavere brændstofforbrug og reduceret slitage af maskinerne.

Sådan vælger man den rigtige type af skovl

· Universalskovle

Universalskovle eller graveskovle er den mest almindelige type af gravemaskineskovle på almindelige anlægs- og udgravningssteder. De er konstrueret med tænder for effektiv udgravning og højere gravekraft, hvilket gør dem velegnede til udgravningsopgaver i et bredt udvalg af jordbundsforhold. Håndtering af muldlag, løst ler og sand samt grus og løse sten er legende let for universalskovle.

· Heavy duty-skovle

Heavy duty-skovle bruges typisk til for eksempel læsning i stenbrud. De er fremstillet af slidbestandigt højstyrkestål og er helt igennem tungere og mere robust bygget end universalskovle. De giver produktiv gravning i kompakte materialer såsom sprængt klippe, hårdtpakket ler og sten. Heavy duty-skovle kan også håndtere grus, kløvet basalt, sprængt granit, sand med højt kiselindhold, skarp klippe og andre tætte materialer.

· Planeringsskovle

Planerings- eller graveskovle bruges ofte til vejbygning, landskabsarkitektur og offentligt anlægsarbejde. De er bredere end andre skovle med en flad skærkant, som gør dem ideelle til påfyldning af blødt materiale samt til at grave og flytte rundt på materiale.

Hver skovl kan også tilpasses med forskellige typer af tænder, sideskær og yderligere slidbeskyttelse for at optimere ydelsen. Volvo-forhandlerne vil vejlede kunderne gennem udvælgelsesprocessen for at sikre den ultimative oppetid og produktivitet for deres opgaver.

FOR YDERLIGERE INFORMATION

Anne Bast

Chef for mærke, markedsføring og kommunikation
Volvo Construction Equipment
Salgsregion Europa/International
Email: anne.bast@volvo.com

Hannah Kitchener

SE10
London
Tel: +44 207 923 5863
E-mail: hannah.kitchener@se10.com