Volvo Entreprenørmaskiner A/S Danmark

Sådan forbereder du gravemaskinen til vinteren

Ekstremt lave temperaturer kan have en betydelig indvirkning på ydelse og vedligeholdelse af en gravemaskine. Følg vores tips for at sikre maksimal oppetid og rentabilitet af din maskine i de kommende kolde måneder.

1. Skift til hydraulikolie og motorolie til koldt vejr

Syntetisk og multigrade-olie er normalt tilstrækkelig til de temperaturintervaller, vi oplever i de fleste europæiske lande hele året rundt. Men hvis du jævnligt kører i temperaturer under nulpunktet, bør du måske overveje at bruge særlige hydraulik- og motorolier til koldt vejr. Det vil sikre optimal viskositet, som sikrer god ydelse selv med sne og is.

2. Brug særlig vinterdiesel

Ligeledes bør du overveje at benytte særlig vinterdiesel eller arktisk diesel, som har et lavere frysepunkt end standarddiesel samt et bedre koldfilterpunkt. Det anbefales også at fylde brændstoftanken til mere end 70 % for at minimere eventuel tærende kondensation.

3. Øg koncentrationen af kølevæsken

Jo lavere temperatur, jo højere anbefalet koncentration af kølevæske. Ned til -10 ºC kan du bruge en koncentration på 40 %, men hvis du arbejder i temperaturer helt ned til -50 ºC, skal du øge den til 50 %.

4. Test batterierne

Batterier kan miste op til 50 % af deres styrke i kolde omgivelser, så hvis dit batteri allerede er svagt, vil din gravemaskine sandsynligvis ikke starte. Som forberedelse til vintermånederne bør du bruge en batterimåler til at tjekke spændingen og holde øje med signaler for ydelsen, f.eks. træg eller langsom motoromsætning.

5. Overvej yderligere optioner for koldt vejr

Volvo CE tilbyder et udvalg af optioner til koldt vejr til gravemaskiner for at forbedre deres ydelse, minimere vedligeholdelsen og forbedre operatørens komfort. Disse omfatter motorblokvarmere for at opvarme motorblokken før start; dieseldrevne kølevæskevarmere for også at hjælpe med start i koldt vejr og opvarme førerhuset; vandudskillere for at hjælpe med at minimere voksansamlinger i dieselbrændstof samt slanger af arktisk kvalitet, som er udviklet til at håndtere betingelser ned til -40 ºC.

Med en lille smule forberedelse og assistance fra din lokale Volvo CE-forhandler vil din gravemaskine være klar til at blive ved med at producere – og give indtjening – i alle vintermånederne.

FOR YDERLIGERE INFORMATION

Anne Bast

Chef for mærke, markedsføring og kommunikation
Volvo Construction Equipment
Salgsregion Europa/International
Email: anne.bast@volvo.com

Hannah Kitchener

SE10
London
Tel: +44 207 923 5863
E-mail: hannah.kitchener@se10.com