Volvo Entreprenørmaskiner A/S Danmark

Fire måder operatøroplæring kan sænke samlede omkostninger ved ejerskab

Operatører har en kæmpe indflydelse på de samlede omkostninger ved ejerskab. Kunder, der investerer i deres folk, vil høste enorme finansielle belønninger på længere sigt, idet de hjælper dem med at få det bedste ud af deres maskiner. Her er de fire primære måder, operatøroplæring kan gøre en forskel.

1. Spar penge på brændstof

Uerfarne operatører, der skubber gasreguleringen i bund hele tiden og betjener maskinerne stødvist, vil forårsage et skyhøjt brændstofforbrug. Brændstof er ikke billigt, og med tiden vil det medføre et unødvendigt spildt beløb på brændstofforbrug, der kan få øjnene til at løbe i vand. Oplæring vil hjælpe operatørerne med at udvikle en fornemmelse for, hvor megen effekt, de behøver, og samtidig undgå dækspin. Selv erfarne operatører vil have gavn af et kursus, som f.eks. EcoOperator-oplæring, der hjælper deltagerne med at planlægge deres arbejde på den smarteste måde og få mest ud af de seneste effektivitetsforbedrende funktioner på nye Volvo-maskiner. Investeringen betaler snart for sig selv. Herefter går alle besparelser på brændstofforbrug direkte til bundlinjen.

2. Reducer vedligeholdelsesomkostninger

Udover at spilde brændstof vil et for højt motoromdrejningstal, pludselige stødvise bevægelser eller overbelastning forårsage unødvendigt slid på en maskine og reducere levetiden for dens komponenter. Uerfarne operatører vil eventuelt forsøge farlige manøvrer eller udføre opgaver, for hvilke en maskine ikke er egnet, hvilket forårsager dyr skade. Ved at oplære operatørerne opfordres de til at arbejde med maskinen på en jævn, omhyggelig og ansvarlig måde, der fører til væsentlig lavere vedligeholdelsesomkostninger på lang sigt.

3. Undgå dyre uheld

Uheld er enhver kundes mareridt. Selv om operatøren eller andre personer i nærheden af arbejdsstedet ikke kommer til skade, fører uheld stadigvæk til uplanlagt nedetid, mens årsagen til ulykken undersøges, og eventuel skade udbedres. Mistet produktionstid og reparationsomkostninger æder sig ind i fortjeneste som intet andet. Volvo er forpligtet til sikkerhed og udvikler mange sikkerhedsforbedrende funktioner i sine maskiner, men kan ikke garantere mod misbrug. Oplæring vil hjælpe operatører med at udvikle deres sikkerhedsbevidsthed for at sikre, at de altid anvender maskinerne på en korrekt og ansvarlig måde, mens de holder øje med personer og andre maskiner på stedet. Sikker produktion er pålidelig produktion, hvilket vil føre til lavere samlede omkostninger ved ejerskab.

4. Stigning i samlet produktion

En operatørs færdigheder har en enorm indvirkning på mængden af arbejde, denne kan nå at udføre i et skift. Operatører, der planlægger deres arbejde effektivt, anvender præcise bevægelser og opnår en optimal last- eller fyldningsfaktor, sparer masser af tid. Opkvalificering af dine operatører vil øge deres produktivitet drastisk – og jo mere du producerer, jo mere tjener du.

Volvo-simulatorer

Optimering af rentabiliteten