Volvo Entreprenørmaskiner A/S Danmark

Volvos første elektriske kompakte gravemaskine ankommer til kundens arbejdsplads

Den franske leverandør Spac, som er en del af Colas Group, har fået leveret Volvos første elektriske kompakte gravemaskine, ECR25 Electric, i kundeforsøgsfasen.

Efter afsløringen af den første elektriske kompakte gravemaskine fra Volvo, ECR25 Electric, på Bauma 2019, er maskinen nu blevet leveret til Spac med henblik på kundetest.
 
Spac, som er en del af Colas Group, bruger gravemaskinen på 2,5 ton til at grave grøfter på golfbanen ved Saint-Nom-la Bretèche, lige uden for Paris i Frankrig.
 
Med nul udstødningsemissioner og næsten lydløs drift er Volvo ECR25 Electric perfekt til sådanne miljøer.
 
"Det er spændende for os at se denne maskine på en kundes anlægsområde", siger Elodie Guyot, som er projektleder for elektriske kompakte gravemaskiner for Volvo Construction Equipment (Volvo CE). "Det er et meget stille og fredeligt område, hvor beboerne ønsker, at denne stilhed og fredfyldthed overholdes, så derfor er det afgørende at have en maskine, som opfylder dette behov".
 
Benjamin Silvent, pladschef for Spac, siger: "For beboere samt generelt for byområder gør den vores byggepladser mere acceptable, fordi kuldioxidudledninger og støjforstyrrelser begrænses".
 
Alexandre Birot, maskinoperatør for Spac, tilføjer: "Når vi snakker med manden i grøften, behøver vi ikke at råbe, vi taler normalt, og han kan høre alt. Med en traditionel gravemaskine skal vi først slukke motoren, før han kan høre os. Når vi tilbringer hele dagen i en grøft, ville han desuden normalt inhalere en masse dunster, men nu er der ingen udstødningsgas, han kan inhalere. Hvis der kun var elektriske maskiner i firmaet, ville det være fantastisk".
 
Volvo ECR25 Electric erstatter en forbrændingsmotor med 48-volt lithium-ion-batterier og en elektrisk motor, som driver hydraulikken til at køre maskinen og redskaberne. Batterierne lagrer tilstrækkelig energi til at drive maskinen i 8 timer ved typiske anvendelsesområder, for eksempel offentligt anlægsarbejde. Med en indbygget oplader kan maskinen oplades i løbet af natten via en almindelig stikkontakt. Der kommer også mulighed for hurtigopladning, der kræver adgang til højere spænding.
 
Volvo ECR25 Electric vil kunne fås på udvalgte markeder fra midten af 2020. 

Video 1: https://youtu.be/oi0NYdQoS_A
Video 2: https://youtu.be/HU05dVambi8
Video 3: https://youtu.be/3FfUz57zADo

 
Billede 1: Spac pladschef Benjamin Silvent og Volvo CE's projektleder for elektriske kompakte gravemaskiner Elodie Guyot foran en Volvo ECR25 Electric.
Billede 2: Spac-operatør Alexandre Birot på arbejde med Volvo ECR25 Electric på golfbanen i Saint-Nom-la Bretèche i nærheden af Paris, Frankrig.
Image 3: Spac-operatør Alexandre Birot tilslutter Volvo ECR25 Electric til stikkontakten for at oplade den.