Volvo Entreprenørmaskiner A/S Danmark

Danske Bendt Risom triumferer ved Operators Club Final 2019

I byggebranchens hårdeste test i præcisionsarbejde, Operators Club Final, slog Bendt Risom fra Danmark 26 konkurrenter og blev den bedste operatør.

Lørdag d. 5. oktober samlede Volvo Construction Equipment (Volvo CE) 27 af de dygtigste operatører i EMEA-regionen til en fantastisk kamp om hastighed og teknik, som kaldes Operators Club Final.

I dysten mødtes finalister fra 13 lande på Volvo Customer Center i Eskilstuna i Sverige – én af branchens største demonstrationsområder – efter et år med udmattende lokale opgør.

Operators Club Final 2019 Time Square

Først manøvrerede operatørerne en Volvo A45G rammestyret dumper rundt på en snæver bane. Derefter skulle de ved hjælp af en Volvo L70H læssemaskine med gafler bytte om på en palle med en spand vand med en palle med et rør med en fodbold på uden at spilde vandet eller tabe bolden.

Operators Club Final 2019

Derefter brugte operatørerne en Volvo EW220E gravemaskine på hjul og en EC160E gravemaskine på larvefødder til at samle dæk op fra jorden og stable dem oven på en olietønde.

Operators Club Final 2019 The Flip

Alle opgaver blev fuldført på tid med straf, hvis der blev lavet fejl. Operatørerne med de 10 hurtigste tider gik videre til finalen. Her skulle de prikke små træklodser ud af en metalkonstruktion ved hjælp af et plasticrør, der var monteret på en Volvo EC160E gravemaskine.

Operators Club Final 2019

Bendt Risom fra Danmark sikrede sig den øverste plads på podiet sammen med Johannes Unger og Othmar Pletzer – begge fra Østrig – der blev henholdsvis nummer to og tre.

En del af Volvo-familien

24-årige Bendt Risom voksede op med Volvo-maskiner og har arbejdet med dem allerede som ung. Hans far ejede et entreprenørselskab og købte sin første Volvo-gravemaskine, efter at Åkerman blev sammenlagt med virksomheden i starten af 1990erne. I 2010 blev Risom ansat af Vildbjerg MiniMaskiner & Anlægsfirma, hvor han betjente adskillige Volvo-gravemaskiner. Far og søn arbejder nu sammen om at drive Trehøje Anlæg.

Risom har deltaget i adskillige konkurrencer i Danmark og fik en tredjeplads ved den specielle 20-års jubilæumsudgave af Operators Club-konkurrencen sidste år.

Johannes Unger vandt tidligere førstepladsen i 2017 og 2013 og andenpladsen i 2014, mens Othmar Pletzer er en veteran i Operators Club Final, hvor han erobrede førstepladsen i 2018, 2015, 2010 og 2009.

"Det var en meget spændende finale! Det var meget tæt, og alle jublede. Konkurrencen bliver bare bedre og bedre for hvert år", siger Paulina Ekestubbe, Customer Experience & Events manager for Volvo CE Sales Region EMEA. "Vi har nogle af de mest professionelle operatører i vores region, der deltager, og alle kan være yderst stolte af de færdigheder, de har opnået".

Vær med i klubben

Operators Club blev grundlagt i Tyskland i 1998 som en måde, hvor Volvo CE kan vise sin anerkendelse af operatørerne. I dag har klubben titusindvis af medlemmer, og der kommer stadig flere. Hver af de 19 Operators Club-afdelinger afholder egne begivenheder i løbet af året, så førerne får lejlighed til at genopfriske deres evner i et sikkert miljø og dele oplevelser med deres ligemænd.

Du kan finde flere oplysninger på Operators Club-webstedet.

Operators Club Final 2019 Deltagerne

Slut.

Oktober 2019

Billede 1: (fra venstre) Johannes Unger, Bendt Risom og Othmar Pletzer på sejrsskamlen.

Billede 2: 1. disciplin – "Time Square" med en Volvo A45G rammestyret dumper.

Billede 3: 2. disciplin – "The Swap" med en Volvo L70H læssemaskine med gafler.

Billede 4: 3. disciplin – "Flip It" med en Volvo EW220E gravemaskine på hjul og en EC160E gravemaskine på larvefødder.

Billeder 5: Finale – "The Wall" med en Volvo EC160E gravemaskine.

Billede 6: Deltagerne i 2019.

 

FOR YDERLIGERE INFORMATION

Anne Bast

Chef for mærke, markedsføring og kommunikation
Volvo Construction Equipment
Salgsregion Europa/International
Email: anne.bast@volvo.com

Hannah Kitchener

SE10
London
Tel: +44 207 923 5863
E-mail: hannah.kitchener@se10.com