Volvo Entreprenørmaskiner A/S Danmark

5 grunde til, at et abonnement på Volvo Active Care er den bedste beslutning for din maskine

Hvor det er vigtigt for arbejdspladser at holde et højt præstationsniveau, spiller Volvo ACTIVE CARE en afgørende rolle. Her ser vi nærmere på de største fordele ved installation af Volvos seneste proaktive overvågningstjeneste i din flåde.

Volvo ACTIVE CARE - en maskinovervågningsservice sammen med Volvos unikke CareTrack telematiksystem - Fjerner besværet med flådestyring. Medarbejderne i Volvos Uptime Center filtrerer, sorterer og prioriterer maskinalarmkoder og skærer igennem datastøj for at advisere forhandlerne om at træffe forebyggende foranstaltninger. Ud over at forhindre maskinnedbrud byder denne innovative Volvo-service på en lang række fordele for kunden.

1. Forhindrer ikke-planlagt nedetid

Virksomheder står stille, når der opstår ikke-planlagt nedetid, hvilket i sidste ende påfører dem unødige omkostninger og indebærer en ineffektiv afvikling af arbejdsopgaven. Volvo ACTIVE CARE fungerer efter to par øjne-princippet på stedet og sender oplysninger om maskinerne tilbage til maskinspecialisterne i Volvo Uptime Center, således at fejl kan opdages tidligt, og nedbrud derved undgås. 

2. Reducerer omkostningerne

Ikke-planlagt nedetid er lig med dyre reparationer og høje driftsomkostninger. Volvo ACTIVE CARE rådgiver om mindre fejlkoder for at forbedre planlagt forebyggende vedligeholdelse, så man derved undgår, at kunden risikerer ikke-planlagt nedetid.

3. Forbedrer produktiviteten

Takket være Volvo ACTIVE CARE's integrerede telematik kan Volvos eksperter få en bedre forståelse af maskinens funktioner, såsom brændstofforbrug, tomgangskørsel, fejlhyppighed, og operatøradfærd. Ved at overvåge disse funktioner og den måde, de fungerer på, kan kunderne foretage ændringer for at forbedre oppetiden, hvilket igen forbedrer produktiviteten og rentabiliteten.

4. Giver viden om tendenser

Volvos eksperter bruger den nyeste diagnosesoftware med tusindvis af kombinerede datapunkter, til at få viden om maskinfejlkoder og -alarmer. I en periode på tre til fire uger samler dataspecialister så disse oplysninger til omfattende maskinrapporter til forhandlere, som kan videregives til kunderne. Overvågning af maskintendenser betyder, at kunderne kan træffe forebyggende foranstaltninger for at bevare deres flåde i topform.

5. Få ro i sindet

Produktsupportspecialister fra hele EMEA fjernovervåger maskiner i felten for at opdage fejl, før de bliver ødelæggende. De kontakter dernæst proaktivt Volvo-forhandlerne, som så igen kontakter deres kunder med værdifulde oplysninger med det formål at forbedre produktiviteten. Forhandlere i EMEA deler grænseflade, så kunderne ikke selv behøver at bekymre sig om omfattende beregninger.