Volvo Entreprenørmaskiner A/S Danmark

3 måder, hvorpå maskiner i tomgang påvirker din lønsomhed

Når en entreprenørmaskine kører i tomgang, er den ikke kun med til ikke at bidrage til produktionen, den koster dig også penge.

1. Øgede brændstofomkostninger

Brændstof er en stor omkostning for alle ejere af entreprenørmaskiner, så det er vigtigt, at hver dumpning går til det arbejde, din virksomhed bliver betalt for. Maskiner i tomgang fyrer bogstaveligt sagt penge af til ingenting.

Øgede brændstofomkostninger

2. Øget maskinslid

Ligeledes hvis maskinen kører, men du ikke bruger maskinen til arbejde, så slider du maskinen unødvendigt. Maskinen skal serviceres mere jævnligt og dele udskiftes hyppigere, som betyder, at de samlede omkostninger for ejerskab stiger.

Øget maskinslid

3. Formindsket gensalgsværdi

Tomgang kan også nedsætte en maskines gensalgsværdi, da den bliver ældre, selv om den står meget stille. I løbet af en maskines levetid kan det betyde et markant værditab, som let kunne have være undgået.

Formindsket gensalgsværdi

Sådan nedsætter du tomgang

Der er to hovedårsager til tomgang. Den første er maskiner, hvor motoren kører i operatørens pauser.

For at komme det til livs har mange Volvo-maskiner en automatisk motorstopfunktion. Efter fire minutters uvirksomhed giver maskine en 60 sekunders advarsel om, at motoren vil stoppe. Når de 60 sekunder er gået, slår maskinens motor selv fra.

Ikke desto mindre er det en god idé at opfordre operatører til at afbryde motoren.

Den anden hyppige årsag til tomgang er, at der er et misforhold mellem antallet af maskiner og deres kapacitet på arbejdsstedet baseret på målton pr. time eller omkostning pr. ton. Det er fx, når en læssemaskine kører i tomgang og venter på en dumper til at tage imod det næste læs.

Volvo CE arbejder med kunder for at sikre, de har den optimale kombination af maskiner til jobbet. Til store kunder kan Volvo CE endda køre en simulation med værktøjet SiteSim, som beregner arbejdsstedets ideelle opsætning – og endda de ruter, operatørerne skal køre.

I begge tilfælde vil tilslutning af dine maskiner via Volvo CE's telematiksystem CareTrack og anmodning om en indsigtsrapport sætte dig i stand til at se, hvad der sker på dit arbejdssted og overtage styringen af dine omkostninger.

Sådan nedsætter du tomgang

FOR YDERLIGERE INFORMATION

Anne Bast

Chef for mærke, markedsføring og kommunikation
Volvo Construction Equipment
Salgsregion Europa/International
Email: anne.bast@volvo.com

Hannah Kitchener

SE10
London
Tel: +44 207 923 5863
E-mail: hannah.kitchener@se10.com