Volvo Entreprenørmaskiner A/S Danmark

Volvo CE præsenterer den anden episode i "Megaprojektlisten": Flytning af byen Kiruna

Den seneste episode af "Megaprojektlisten" tager seerne med til Sveriges nordligste by, Kiruna - hvor byen er under flytning. Kiruna flyttes 3 kilometer østpå for at sikre, at den ikke falder sammen i den voksende mine, som den er skudt op omkring.

"Flytning af en by" fortæller historien om Kirunas historiske flytning og dens udfordringer. Sveriges nordligste by blev grundlagt for mere end 100 år siden på grund af de rige aflejringer af jernmalm i jorden. I dag er minedrift byens primære indtægtskilde. Jernmalmminen er rent faktisk så vigtig, at Kiruna flytter hele bymidten, for at gøre det muligt at fortsætte og udvide mineaktiviteterne.

Omkring 6.000 mennesker bliver nødt til at flytte i løbet af de næste 20 år. Ligeledes vil 3.000 hjem blive revet ned og genopbygget eller omplaceret i flytningen, som anslås at koste i alt € 1,3 milliard.

Volvo Megaprojektlisten Kiruna

Mens Kiruna står over for en markant udfordring, er flytningen også en lejlighed til at skabe en ny, moderne og bæredygtig by for samfundet.

"I denne film følger vi flytteprojektet og hvordan Volvo-maskiner arbejder på den nye bymidte - forbereder den til nye lejligheder og butikker. Denne episode demonstrerer hvad Volvos og disse megaprojekters vision handler om: at bygge den verden, vi ønsker at leve i, "siger Tiffany Cheng hos Volvo CE.

Kiruna-episoden efterfølger den første episode af Megaprojektlisten, som præsenterede den vigtige ombygning af Interstate-4-motorvejen i Florida. Megaprojekterne i Volvo CE-serien er også vigtige artikler i det nyligt relancerede Spirit Magazine på tryk, online og på sociale medier.

Denne anden episode af "Megaprojektlisten" er nu tilgængelig på www.volvoce.com/spirit. For filmen Megaprojektlisten, klik her.