Volvo Entreprenørmaskiner A/S Danmark

Nå længere med den nye Volvo E-serie af gravemaskiner på hjul

Gravemaskinen på hjul EW220E fra Volvo Construction Equipment bygger på et velafprøvet design og kombinerer komfort, styrke og præcise bevægelser for ultimativ ydelse.

volvo wheeled excavator ew180e

EW220E bliver en del af Volvo Construction Equipments sortiment af gravemaskiner og kan prale af alle de kendte funktioner fra dens lillebror EW180E og mere til. Påtag dig krævende opgaver med lethed takket være en ny og solid todelt bom, som tilbyder en høj løftekapacitet. Endvidere kan denne kraftfulde maskine også nå materialer hele 10 meter væk.

Utroligt imponerende

Takket være en række fleksible konfigurationer og redskaber kan EW220E udføre en række forskellige opgaver. Fra fabrikken fås maskinen i to typer, enten godkendt til vej eller i terrængående udførelse, hvor kontravægten er tungere. Kunderne kan også vælge blandt et udvalg af dæk af høj kvalitet, fås med både enkelt og dobbelt, alt efter jordforholdene. Den velafprøvede køremotor giver den nødvendige trækkraft til at klatre op ad stigninger eller køre hen over ujævn jord, samtidigt med at det valgfri Bomaffjedringssystem (BSS) automatisk indkobles ved 5 km/t (3,11 mph), for at absorbere stød og minimere spild fra skovlen.

E-seriens gravemaskine på hjul kan tilpasses individuelt med en serie af Volvo-redskaber, der er bygget til det formål at levere forbedrede gennemløbstider og bedre brændstoføkonomi. De nye skovle til grøftegravning er den perfekte partner til anlægsarbejder, formning af skråninger eller vedligeholdelse af grøfter, mens den fabriksmonterede Steelwrist® tiltrotator tilbyder ultimativ kontrol. For at få det optimale ud af maskinen, giver de valgfri hjælpeledninger optimalt flow og tryk ved betjening af redskaber, der kræver et en- eller tovejs flow.

Føreren kan ikke blot skifte redskab hurtigt og let på arbejdspladsen, men kan også let transportere redskaberne fra arbejdsplads til arbejdsplads. Den valgfri trækkrog kan trække anhængere, der vejer op til tre tons - eller otte tons med overløbsbremser - og kan monteres på udliggere eller parallelblad. Desuden kan føreren medbringe alt sit værktøj i en særlig værktøjskasse af skuffetypen, som skydes ud fra undervognen. Volvo var først på markedet med værktøjskassen, som kan bære op til 130 kg. Kassedelere, der kan indstilles på fem forskellige måder, hjælper føreren med at holde orden, mens et mekanisk stop forhindrer skuffen i at glide ud under transport eller drift.

Komfort og styring

Med imponerende udsyn hele vejen rundt og en ergonomisk placeret grænseflade er det ikke så sært, at det ROPS-certificerede Volvo-førerhus er industriførende. Det specialdesignede førerhus har rigelig med benplads og masser af opbevaringsplads, fordi en komfortabel fører er en produktiv fører.

For øget komfort giver Comfort Drive Control (CDC) føreren mulighed for at styre maskinen alene med rulleknappen i joysticket i op til 20 km (12 mph) - en ny funktion til Volvos serie af gravemaskiner. Specifikt for EW220E kan ratstammen afmonteres for at give ekstra komfort. Føreren kan så betjene hele maskinen - inklusive tiltrotator, blad og udligger - alene ved hjælp af joysticks.

Ud over standard bak- og sidevisningskameraer kan EW220E også udstyres med ekstraudstyret Volvo Smart View - tre kameraer fastgjort på rammen, som kombineret viser en realtidsvisning i fugleperspektiv af driftsoptagelser, for at hjælpe med at navigere under barske forhold. Dette kan integreres i maskinens display eller som en selvstændig skærm.

For at gøre ind- og udstigning af maskinen let og sikker, er håndlister og trin malet i klare farver, og en "velkomstlampe" - fjernbetjent - kan monteres som ekstraudstyr, hvilket gør det lettere for føreren at manøvrere i mørke.

volvo-gravemaskine på hjul ew180e

Skabt til at flytte

EW220E er udstyret med en kraftfuld Tier 4 Final Volvo-motor, som leverer sublim ydelse. For at mindske brændstofforbruget, samtidigt med at produktiviteten opretholdes, tændes ECO-funktionen automatisk. Denne forstærkes af auto-tomgang og auto-motornedlukning, som indkobles efter et forindstillet tidsrum, hvilket også medvirker til at mindske sliddet på maskinen.

Gravemaskinen på hjul er designet og testet efter de højeste standarder for effektivitet og pålidelighed. Den holdbart konstruerede undervogn tilbyder høj frigang ved kørsel over hård og ujævn jord, samtidigt med at de robuste aksler - udstyret med automatisk eller førerstyret foraksel-oscillation - tilbyder styrke ved krævende former for anvendelse.

For mere jævn og effektiv drift kan EW220E udstyres med den automatiske gravebremse, som først blev introduceret af Volvo for over 10 år siden. Dette intelligente valg indkobler automatisk driftsbremsen og låser oscillationen, når maskinens hastighed er nul.

For at holde maskinen i driftsklar stand, er EW220E designet med servicevenlighed for øje. I hele E-seriens udvalg af gravemaskiner på hjul er smørepunkterne grupperet sammen, og filtre er anbragt bag bredt åbnende motorluger, som alle er tilgængelige fra jordniveau. Med forbedret adgang til områder såsom kølere og gitter, er vedligeholdelse let, hvilket hjælper førerne til at holde sig i sporet, selv når de er på hjul.

Volvo tilbyder også et udvalg af eftermarkedstjenester for at undgå ikke planlagte driftsstop. Løsninger såsom originale Volvo-dele, maskinovervågning eller vedligeholdelsesplaner er med til at sikre, at vores Volvo-gravemaskiner på hjul optimerer afkastet af ejernes investering.

 


EW220E T4f nøglespecifikationer

Motor

Volvo D6J

Driftsvægt

kg

22180

lb

48898,4716

Bruttoeffekt

kW

129

hk (imp)

172,99158

. . . ved motoromdrejningstal

o/min.

1800

Skovlkapacitet

m3

1

yd3

1,307951

Maks. løftekapacitet

kg

8500 foran / 4800 siden

lb

-

... ved rækkevidde / højde

m

6 / 1,5

ft

20 / 5

Maks. graverækkevidde

mm

10150

ft in

33'4"

Maks. gravedybde

mm

6310

ft in

20'8"

Brydekraft (ISO) (Normal)

kN

132

lbf

29674,7748

Brydekraft (ISO) (Boost)

kN

117

lbf

26302,6413

Maksimumshastighed

km/t

30

mi/t

18,641136