СИГМА БЪЛГАРИЯ АД България
Volvo simulator operating training

Обучение на оператори със симулатор

Симулирана машина, реални резултати

Обучение на оператори със симулатор

Обучението на оператори със симулатор е гъвкав и удобен курс, предназначен да повиши безопасността и производителността, като същевременно минимизира прекъсването на ежедневните ви операции. Използвайки най-съвременните симулатори за машини на Volvo, операторите могат да изпробват реални сценарии в безопасна и приятна среда за обучение.

Какво получавате

Обучение според клиента

Симулаторите точно възпроизвеждат специфичните условия на работния обект, което означава, че операторите могат да се обучават в сценарии, които са най-подходящи за тях, и да завършат обучението си със свое собствено темпо.

По-безопасна работа

Обучението на базата на симулатор позволява на операторите да развиват своите умения, без да създават риск за инструктора, персонала на обекта или машината. Резултатът е безопасна среда за обучение и по-безопасно работно място, когато операторите се завърнат в реални условия.

По-висока продуктивност

Оборудвани с автентични контроли, нашите симулатори изглеждат и се държат точно като истински машини. Операторите получават незабавна обратна връзка и оценка, като им помагат да извлекат максимална полза от множеството интелигентни функции на тяхната машина Volvo.

Намалени разходи, увеличено време за работа

Операторите могат да се упражняват по всяко време и при всякакви атмосферни условия, без да се налага да изваждат машината от производствения процес, да изразходват гориво или да причиняват износване. Обучението помага да се намалят износването и повредите на обекта за по-дълъг живот на машината.

Ефикасният избор

Намаляване на емисиите по време на обучението и след това. Симулаторите се движат точно като истински машини, но без да се налага да консумират гориво. Обучението също така прави операторите по-ефективни, когато се върнат зад контролите на реалната си машина.

Повишена удовлетвореност на оператора

Доказано е, че обучението повишава удовлетвореността от работата, което води до по-щастливи и по-продуктивни оператори. Ангажиментът за развитие на служителите също помага за привличането и задържането на талантливи оператори.

Как работи

Volvo simulator operator training
От теорията към практиката

Обучение на оператори със симулатор се предоставя чрез комбинация от теория и практика - всички те се поддържат от съвременни машинни симулатори. Проектиран с оглед на гъвкавостта, курсът може да се изпълнява на обект на Volvo или на ваше собствено местоположение.

Обучението започва в класната стая с теоретични теми, включително:

  • Значението на оператора
  • Безопасност на работния обект
  • Въведение в машината
  • Най-добри работни практики

След това участниците получават практически задачи и превръщат теорията в действие. Инструкторът ще определи програма за обучение в симулатора с индивидуални упражнения, съобразени с текущото ниво и целите на обучението.

В безопасната среда на симулатора участниците прилагат това, което са научили и работят чрез конкретно определени сценарии. В допълнение към предоставянето на незабавна обратна връзка и насоки към операторите, симулаторът предоставя и данни за инструктора, използвани за анализ на представянето.

Въз основа на тези данни инструкторът предлага полезни съвети по време на практическата сесия и може също така да препоръча по-нататъшни подобрения след обучението.

Интелигентни инструменти за обучение

Поддържайте развитието и превръщайте учебната дейност в дългосрочно непрекъснато подобрение, с помощта на редица интелигентни решения, предлагани от вашия доставчик на Volvo.

Insight reports

Реализиран чрез телематичната система CareTrack, инструментът Insight Reports може да бъде идеалният помощен материал за обучение на оператори. Обширно портфолио от отчети предоставя информация, свързана със състоянието, ефективността и производителността на машините на Volvo, и дава на операторите лесна за извличане информация за това как техният стил на работа влияе върху работата на машината.

Намиране на дилър на Volvo начало
Подобрете своя бизнес

Нека обсъдим как можем да ви помогнем.

Свържете се с нас