СИГМА БЪЛГАРИЯ АД България
Volvo machine operator training

Обучение на оператори на машини

Отключете своя потенциал

Обучение на оператори на машини

Обучението на оператори на машини е идеалният курс за повишаване на познанията за машината на Volvo, изучаване на безопасни техники за работа и получаване на умения как да използвате машината, за да сведете до минимум износването. Резултатът е по-ефективна работа с намалени разходи и по-малко престои.

Какво получавате

По-безопасна работа

Обучението позволява на операторите непрекъснато да усъвършенстват своите умения и практики, като спомага за намаляване на риска от инциденти или злополуки.

Намалено износване, намалени разходи

Обучението може да помогне да се предотврати ненужното натоварване на машината, като се намали износването и по този начин се намаляват разходите.

По-висока продуктивност

Благодарение на доброто разбиране на многото интелигентни характеристики и функции на машините Volvo, операторите могат да използват машината с пълен потенциал.

Повече полезно време за работа

Правилната употреба поддържа машините в добро състояние и намалява риска от непланирани престои, като същевременно увеличава живота на машината и остатъчната стойност.

Повишена удовлетвореност на оператора

Доказано е, че обучението повишава удовлетвореността от работата, което води до по-щастливи и по-продуктивни оператори. Ангажиментът за развитие на служителите също помага за привличането на талантливи оператори.

Как работи

Проектирано според изискванията на операторите и вашия бизнес, обучението на оператори на машини се осъществява чрез комбинация от теория и практика.

От теорията...
 • Обучението започва в класната стая, където съдържанието се предоставя чрез видео, групова дискусия и презентация от нашите експерти:
 • Значението на оператора
 • Безопасност на работния обект
 • Въведение в машината
 • Най-добри работни практики
  • Прибори и органи за управление
  • Характеристики и функции
  • Безопасна работа
  • Полезни съвети
…към практиката

След време в класната стая участниците излизат на терена, за да приложат това, което са научили. Първо се изпълнява обиколка и опознаване на машината, преди да се озоват зад лостовете и контролите за управление, за да преминат през обширен списък от машинни функции и задачи.Нашият експертен инструктор наблюдава работата в практическите задачи, предоставя обратна връзка и предлага подобрения в реално време. Практическата сесия може да бъде изпълнена с готови за употреба упражнения или по време на ежедневната работа на оператора, наставляван от инструктора.

Интелигентни инструменти за обучение

За да подпомогне програмата за обучение, както и да поддържа постигнатите резултати, вашият доставчик на Volvo може да предложи набор от интелигентни решения.
Следват някои примери.

Симулатори за разширено обучение

Независимо от лошото време или липсата на машини, практическите части на обучението на оператори на машини могат винаги да бъдат изпълнени в най-съвременния симулатор на Volvo.

С наличните конфигурации на багер, колесен товарач и съчленен самосвал, симулаторите на Volvo точно възпроизвеждат реалните условия за работа с машината и обекта, за да дадат на операторите автентичното усещане за работната площадка. Ефективността и производителността на оператора се измерват детайлно по време на работа със симулатора, за да се подпомогне проследяването на изпълнението и да се следи подобрението.

Insight reports

Реализиран чрез телематичната система CareTrack, инструментът Insight Reports може да бъде идеалният помощен материал за обучение на оператори. Обширно портфолио от отчети предоставя информация, свързана със състоянието, ефективността и производителността на машините на Volvo, и дава на операторите лесна за извличане информация за това как техният стил на работа влияе върху работата на машината.

Намиране на дилър на Volvo начало
Подобрете своя бизнес

Нека обсъдим как можем да ви помогнем.

Свържете се с нас