СИГМА БЪЛГАРИЯ АД България

Volvo L260H: Печалба във всяка кофа

Ново от Volvo Construction Equipment, колесният багер L260H осигурява оптимални експлоатационни характеристики, включително до 10% подобрение на горивната ефективност и до 15% повишение на продуктивността

Volvo Construction Equipment първи представиха на пазара 35 тонен челен товарач през 2011 година със своя L250G, а сега представят L260H - последното допълнение към серията H. Създадена в отговор на променящите се бизнес изисквания, 35-тонната машина е проектирана за тежки приложения и е осъвременена с най-новите технологии.

Нагоре, нагоре!

В сравнение с предшественика си, числата говорят сами за себе си. L260H се гордее с до 15% по-голяма производителност, благодарение на интелигентно преработената колесна база, която е увеличена с 50 мм, оптимизираното разпределение на теглото на предната рама и системата на повдигащото рамо; съвместно, тези две характеристики позволяват да се използват по-големи кофи.

Зареден за продуктивност, L260H е оборудван с мощен D13 двигател, осигуряващ 6% повече мощност и 5% повече въртящ момент, отколкото L250G. Хидравликата с отчитане на тежестта на товара от следващо поколение е проектирана да подобри реакцията на прикачните устройства и да подобри скоростта на повдигане и спускане на стрелата. За по-бързи цикли на работа, новата трансмисия HTL310 работи в хармония с мощния двигател и мостове, а новият конвертор осигурява по-висок изходящ въртящ момент, което води до по-добра производителност. Освен това, стъпките между предавките са намалени за по-бързо ускорение.

Горивната ефективност е увеличена с до 10%, благодарение на множеството подобрени функции. Хидравликата от следващо поколение пести мощност на хидравличната помпа за други функции, като намалява дебита на течността при спускане и разтоварване; а новата суха P-спирачка елиминира загубите от влачене, причинени от вътрешната мокра мулти дискова спирачка. В допълнение, усъвършенстваната технология OptiShift интегрира функцията Reverse By Braking (RBB) - патентована от Volvo - а новият конвертор на въртящия момент с блокировка, създавайки директно задвижване между двигателя и трансмисията, значително намалява разхода на гориво.

За горивната ефективност допринася също и напълно автоматичното превключване на мощността (FAPS), което превключва предавките така, че да се осигури оптимален предавателен коефициент за скоростта на двигателя и скоростта на движение. L260H е оборудван и с еко педал - уникална за Volvo функция - който стимулира икономичната работа чрез прилагане на механична сила на обратен натиск в отговор на прекомерното използване на педала на газта.

Печалба във всяка кофа

L260H се предлага с четири нови кофи - кофата Volvo Rock, кофата Volvo Sand и две кофи Volvo Rehandling - специално проектирани да се поберат в машината. Оптимизирани за приложението, кофите позволяват на челния товарач да работи с максимален капацитет, което помага на клиентите да спестят време, пари и усилия.

Кофата за скална маса Volvo Rock вече разполага с по-дълъг под и може да побере с 11,5% повече материал, отколкото преди, което води до по-голяма производителност. За приложения в строителството на тунели, Volvo предлага и кофи Side Dump Rock със странично изхвърляне на скалната маса.

Оптимизирана за манипулиране на пясък или дребни фракции, кофата Volvo Sand с 6.6 м³ е идеалният избор при наличие на мек терен. Дългият под на кофата увеличава проникването за по-добро сцепление, а плоският дизайн спомага за поддържането на чиста и равна работна площ.

Преработената 7,3 м³ кофа Volvo Rehandling е по-лесна за пълнене, а новите изпъкнали страни минимизират разлива, с до 5% по-голяма производителност. За оптимизиране на L260H за приложения за товарене и превозване, опционалната система за окачване на стрелата се задейства автоматично, за да намали колебанията. В допълнение, Volvo предлага и селекция от пакети за пренатоварване.

С помощта на системата за динамично претегляне на товара Load Assist, клиентите могат да управляват своите работни поръчки и лесно да следят производителността. Подпомагана от 10-инчовия сензорен екран на Volvo Co-Pilot, системата Load Assist следи количеството преместени материали, за да се увери, че има печалба във всяка кофа.

По-голям комфорт, по-голяма производителност

Създаден за да работи усилено, L260H е проектиран уникално, за да осигури ефективна работна среда. С възможност за единични или мулти лостове и избор на три хидравлични режима - според предпочитаната чувствителност - L260H може да бъде персонализиран, за да подобри комфорта и производителността. Освен това, новата функция за нивелиране на кофата позволява на кофата автоматично да се върне в хоризонтално положение от всяко работно положение, за да намали умората на оператора. За допълнително удобство, Comfort Drive Control (CDC) позволява машината да се управлява чрез малък лост. Нещо повече, можете да изберете и новата първокласна регулируема ISRI седалка, която намалява умората.

Видимостта от кабината е подобрена чрез новите огледала за обратно виждане, като може да се добави и допълнителна камера за задно виждане, която работи с радарната система за разпознаване, за да подаде на оператора визуален и звуков алармиращ сигнал за околните обекти.

Заключен и натоварен

Предлагайки сила и здравина за трудните приложения, L260H е конструиран с оглед на издръжливостта и лесното сервизно обслужване. Доказалият се приводен механизъм Z-bar на Volvo осигурява голяма сила на врязване и позволява издигането на кофи с пълен товар на максимална височина. За дълготрайна работа, повдигащото рамо има двойно уплътнение на всеки от щифтовете. Здравата структура на рамата е идеално съчетана със силовото задвижване на Volvo и разполага с хидравлично задвижван вентилатор за регулиране на температурата на компонентите; вентилаторът също така се обръща автоматично, за да почисти охлаждащите модули. За да се намали износването на компонентите, забавеното изключване на двигателя може да се насрочи автоматично. Новата функция изключва машината, когато турбокомпресорът се охлади до подходящата температура.

L260H предлага водеща в индустрията възможност за сервизно обслужване и лесна поддръжка, за да осигури максимално дълго полезно време за работа. Кабината може да се накланя под ъгъл от 30º или 70º, осигурявайки неограничен достъп до жизненоважни компоненти, а двигателят може да се достигне през електронно задвижвания капак с широко отваряне. Нещо повече, акумулаторите на окачването на стрелата сега са разположени от външната страна на предната рама, а P-спирачката е външна за по-лесен достъп и удължен живот на компонентите. Освен това, перилата и стъпалата са боядисани в оранжево, за да помогнат на обслужващия персонал и операторите да намират по-лесно пътя си около машината.

Volvo предлага също и редица услуги за засилване на ефективността. Оригиналните части на Volvo, проактивният мониторинг, обучението на операторите и Volvo Site Simulation са само някои от многото решения, предназначени да гарантират, че L260H ще увеличи възвръщаемостта на инвестициите за собствениците.

Основни спецификации:

L260H

T3

T4f

Статичен товар на преобръщане при пълно завиване

kg

23 770

23 770

Обем на кофата

m3

5.3-10.2

5.3-10.2

Работно тегло

kg

34 000 - 39 000

34 000 - 39 000

Сила на срязване

kN

328

328

Двигател

Volvo D13E

Volvo D13J

Макс. мощност при

об/мин

1 500

1 500

. . . SAE J1995 брутна

kW

310

310

. . . ISO 9249, SAE J1349 нетна

kW

309

309

Максимален въртящ момент при

об/мин

1 100

1 100

. . . SAE J1995 брутна

Nm

2 343

2 343

. . . ISO 9249, SAE J1349 нетна

Nm

2 328

2 328

Гуми

29.5 R25, 875/65R29

На база на машинната конфигурация: На база на 6.7 m³ / 8.8 yd³ STE BOE P кофа