СИГМА БЪЛГАРИЯ АД България

Volvo CE представя втория епизод на 'The Megaproject Listing': Преместването на град Кируна

Най-новият епизод на сериала 'The Megaproject Listing' отвежда зрителите в най-северния град на Швеция, наречен Кируна – където градът се стяга за път. Кируна се мести на 3 километра източно, за да се гарантира, че няма да се срути в разширяващата се мина, около която се е разраснал.

'Преместване на град' разказва историята за легендарното преместване на Кируна и неговите предизвикателства. Най-северният шведски град е основан преди повече от 100 години поради богатите залежи от желязна руда, открити в земята там. Днес минното дело е основният източник на приходи за града. Всъщност, мината за желязна руда е толкова важна, че Кируна премества целия градски център, за да позволи разширяване и продължаване на минните работи.

Около 6 000 души ще трябва да се преместят в течение на следващите 20 години. Също така, около 3 000 домове ще бъдат разрушени и построени наново или преместени, като този ход се оценява на общо 1,3 милиарда евро.

Volvo Megaproject Listing Kiruna

Въпреки, че Кируна се сблъсква със значително предизвикателство, това е също така и възможност – за създаване на нов, съвременен и устойчив град за общността.

“В този филм ние проследяваме проекта за преместване и как машините на Volvo работят по новия градски център, подготвяйки го за новите апартаменти и магазини. Този епизод представя същността на визията на Volvo CE и мега проектите: изграждане на света, в който искаме да живеем”, казва Тифани Ченг от Volvo CE.

Епизодът за Кируна следва първата част от The Megaproject Listing, която представи важната реконструкция на междущатската магистрала номер 4 във Флорида. Мега проектите от сериала на Volvo CE са също така основни моменти в новата версия на списание Spirit Magazine, излизащо на хартия, онлайн и в социалните медии.

Тази втора част на 'The Megaproject Listing' е вече достъпна на адрес www.volvoce.com/spirit. За филма Megaproject Listing, кликнете тук.