СИГМА БЪЛГАРИЯ АД България

Достигнете по-далече с новия колесен багер от серия Е на Volvo

Създаден на основата на доказан дизайн, колесният багер EW220E от Volvo Construction Equipment съчетава комфорт, сила и прецизно движение за върхови експлоатационни характеристики.

volvo wheeled excavator ew180e

Към гамата от колесни багери на Volvo Construction Equipment се присъединява EW220E, който включва всички познати характеристики на своя по-малък събрат - EW180E - плюс още много други. Справете се с трудните приложения с лекота, благодарение на новата двукомпонентна стрела за тежки натоварвания, която осигурява голяма подемна способност. Нещо повече, тази мощна машина може да достига материали на разстояние повече от 10 метра.

Впечатляващи колесни характеристики

EW220E може да се справи с разнообразни задачи, благодарение на широката гама от гъвкави конфигурации и прикачни устройства. Машината се предлага от завода в два варианта - хомологирана за употреба на пътя или извън пътя - като вторият вариант има по-тежка противотежест. Клиентите могат също така да избират от селекцията висококачествени гуми, предлагани като единични и двойни, според теренните условия. Доказаният двигател за придвижване осигурява необходимата теглителна сила за изкачване на наклони или за движение по неравна повърхност, а опционалната система за окачване на стрелата (BSS) се задейства автоматично при скорост от 5 км/ч (3,11 мили/ч), за да абсорбира ударите и да намалява разлива от кофата.

Колесният багер от серия E може да бъде персонализиран с редица прикачни устройства от Volvo, предназначени за постигане на по-добри времена на цикли и горивна ефективност. Новите кофи за канавки го превръщат в идеален партньор за дейности по озеленяване, оформяне на наклони или поддръжка на канавки, а фабрично монтираният рототилт Steelwrist® предлага максимален контрол. За да извлечете максимума от машината, опционалните спомагателни линии осигуряват оптимален поток и налягане при управление на прикачните устройства, изискващи еднопосочен или двупосочен поток.

Операторът не само може лесно и бързо да сменя прикачните устройства на самия обект, но също така лесно може да ги транспортира от обект на обект. Опционалният теглич може да тегли ремаркета с тегло до три тона - или осем тона с инерционни спирачки - и може да се монтира на изнесените опори или на успоредното острие. Операторите могат също така да вземат всички инструменти със себе си, в специална кутия за инструменти от тип чекмедже, която се изтегля изпод шасито. За първи път внедрена от Volvo, кутията с инструменти може да носи до 130 кг. Вътре могат да се разположат разделители по пет различни начина, помагайки на оператора да поддържа ред и организация, а механичен стопер предпазва чекмеджето от изваждане по време на транспортиране или работа.

Комфорт и контрол

С кръговата видимост и ергономично разположения интерфейс не е чудно, че ROPS сертифицирана кабина на Volvo е лидер в индустрията. Специално проектирана, кабината има обширно пространство за краката и достатъчно място за съхранение, защото комфортно разположеният оператор е продуктивен оператор.

За допълнително удобство, Comfort Drive Control (CDC) дава на оператора възможност да управлява машината само с ролер или джойстик при скорости до 20 км/ч (12 мили/ч) – нова характеристика за гамата от колесни багери на Volvo. Специфично за EW220E е, че кормилната колона може да се премахне за допълнителен комфорт; операторът може да контролира цялата машина - включително рототилта, острието и изнесените опори - използвайки само джойстиците.

В допълнение към стандартните камери за задно и странично виждане, EW220E може да бъде оборудван и с опцията Volvo Smart View - три камери, прикрепени към рамката, които комбинирано показват в реално време птичи поглед на обекта на работата, за да ви помогнат да се придвижвате в трудни ситуации. Изгледът може да се интегрира в дисплея на машината или да е самостоятелен екран.

За да улесняване на влизането и излизането от машината по лесен и безопасен начин, парапетите и стъпалата са ярко оцветени, като опционално може да се монтират светлини "добре дошли" с дистанционно управление, което помага да се ориентират операторите в тъмнината.

volvo колесен багер ew180e

Създаден за работа

Оборудван с мощен Tier 4 Final Volvo двигател, който осигурява голям въртящ момент при ниски обороти, EW220E предлага превъзходни експлоатационни характеристики. За да се намали разходът на гориво при запазване на производителността, режимът ECO се включва автоматично. Това се допълва от автоматичния празен ход и автоматичното изключване на двигателя, които се задействат след изтичане на предварително зададено време, като по този начин се намалява и износването на машината.

Колесният багер е проектиран и тестван според най-високите стандарти за ефективност и надеждност. Издръжливият дизайн на шасито осигурява висок просвет, когато се движите по твърд неравен терен, а яките мостове - оборудвани с автоматична или контролирана от оператора осцилация на предния мост - предлагат здравина за взискателните приложения.

За по-плавна и по-ефективна работа, EW220E може да се оборудва с автоматична спирачка на копаене, внедрена за първи път от Volvo преди повече от 10 години. Интелигентната опция автоматично задейства сервизната спирачка и блокира осцилацията, когато скоростта на машината е нула.

За да поддържате машината изправна и работеща, EW220E е разработен да осигурява лекота на обслужването. При цялата гама от колесния багери от серия Е, точките за гресиране са групирани и филтрите са разположени зад широко отварящите се врати на двигателя, като всичко е достъпно от нивото на земята. С подобрения достъп до зони като радиаторите и решетката, поддръжката е лесна и помага на операторите да върнат бързо машината в строя.

Volvo предлага също и редица следпродажбени услуги за избягване на непланираните престои. Решения като оригиналните Volvo части, плановете за мониторинг или поддръжка на машината спомагат да се гарантира, че нашите колесни багери Volvo ще увеличат възвръщаемостта на инвестициите за своите собственици.

 


EW220E T4f основни спецификации

Двигател

Volvo D6J

Работно тегло

kg

22180

lb

48898,4716

Брутна мощност

kW

129

кс (imp)

172,99158

...при скорост на двигателя

об/мин

1800

Обем на кофата

m3

1

yd3

1,307951

Макс. товароподемност

kg

8500 предно / 4800 странично

lb

-

... на отстояние/височина

m

6 / 1,5

ft

20 / 5

Максимална дълбочина на загребване

mm

10150

ft in

33'4"

Максимална дълбочина на вкопаване

mm

6310

ft in

20'8"

Сила на срязване (ISO) (нормална) 

kN

132

lbf

29674,7748

Сила на срязване (ISO) (усилена) 

kN

117

lbf

26302,6413

Максимална скорост

км/ч

30

мили/ч

18,641136