СИГМА БЪЛГАРИЯ АД България

EWR170E – Влезте в играта

Отговаряйки на нарастващите изисквания на бизнеса за колесни багери с късо завъртане, Volvo Construction Equipment представя новия EWR170E, пълен с множество интелигентни функции и отлична горивна ефективност.

volvo wheeled excavator ew170e

Ефикасна работна среда

EWR170E е оборудван с водещата в индустрията кабина на Volvo, просторно проектирана с обширно пространство за краката и кръгова видимост, благодарение на големите прозорци и камерите за страничен и заден изглед. Съчетаното позициониране на двигателя в задната част на машината, с допълнителното свободно място в предната дясна част на машината, дава ясен поглед надясно. Колесният багер може да бъде оборудван и с опцията Volvo Smart View - три камери, прикрепени към рамката, които комбинирано показват в реално време птичи поглед на обекта на работата, за да ви помогнат да се придвижвате в трудни ситуации. Изгледът може да се интегрира в дисплея на машината или да е самостоятелен екран.

За по-голямо удобство операторът може да избере от гамата предлагани джойстици и да персонализира контролите, за да създаде пряк път за задействане на чистачките, камерите или функцията за заглушаване. Същевременно, Comfort Drive Control (CDC) дава на оператора възможност да управлява машината само с ролер или джойстик при скорости до 20 км/ч (12 мили/ч) – нова характеристика за гамата от колесни багери на Volvo.

За да улесняване на влизането и излизането от машината по лесен начин, парапетите и стъпалата са ярко оцветени, като опционално може да се монтират светлини "добре дошли" с дистанционно управление, което помага да се ориентират операторите в тъмнината. В новия пакет с LED светлини вече има допълнителна седма работна светлина, предназначена да бъде монтирана до страничната камера.

Зареден за продуктивност

За по-плавна и по-ефективна работа, EWR170E може да се оборудва с автоматична спирачка на копаене, внедрена за първи път от Volvo преди повече от 10 години. Интелигентната опция автоматично задейства сервизната спирачка и блокира осцилацията, когато скоростта на машината е нула. За да се подобрят времената на цикли и за да се увеличи горивната ефективност, опционалната функция за плаване на стрелата запазва мощността за други хидравлични вериги, като пести мощността на помпата и намалява дебита на течността при снижаване на стрелата.

Горивната ефективност се допълва от реномирания Tier 4 Final Volvo двигател, предлагащ голям въртящ момент при ниски обороти на двигателя. Освен това, автоматичната празен ход намалява оборотите на двигателя, за да "работи по инерция", когато управлението е неактивно в продължение на предварително определен период от време - а автоматичното изключване на двигателя е ефективно, когато машината е неактивна за определен период от време. Разходът на гориво се намалява допълнително чрез ECO режим, който се включва автоматично, оптимизира горивната ефективност и поддържа производителността. Освен това процесът на пасивно регенериране автоматично почиства DPF филтрите, без да оказва влияние върху производителността.

За да се повиши стабилността при пътуване с висока скорост по неравен терен, EWR170E е оборудван с допълнителна система за окачване на стрелата (BSS). Комплектувана с хидравлична верига и амортисьори с газово налягане, BSS автоматично се задейства при скорост от 5 км/ч (3 мили/ч), за да абсорбира ударите, които може да разместят товара на кофата.

Многофункционален по природа

EWR170E може да се конфигурира индивидуално със стандартни 2,5 м широки мостове или - за подобрена стабилност - с 2,75 м широки мостове и острие. Одобрен за използване по пътищата, все по-гъвкавият колесен багер има опция за хомологиран за пътища прицеп за ремарке, което може да тегли до осем тона (за ремаркета с инерционни спирачки). Операторите могат също така да вземат всички инструменти със себе си – до 130 кг – в специална кутия за инструменти от тип чекмедже, която се изтегля удобно изпод шасито.

Проектирани, за да допълнят производителността на EWR170E, Volvo предлага цялостно портфолио от прикачни устройства, предназначени да работят в хармония с машината. За лесни и ефективни смени на прикачни устройства, системата за управление на прикачни устройства съхранява настройките за до 20 различни типа.

За засилване на продуктивността, клиентите могат да изберат рототилта Steelwrist®. Заводски монтираната система осигурява пълен контрол както на машината, така и на рототилта, като информацията се представя само на един дисплей на машината.

Активна експлоатация

Създаден за работа, EWR170E има оптимизирано разположение на хидравличния маркуч по стрелата и рамото, за да подобри издръжливостта и да намали вероятността от повреда. Освен това, новите монтирани на моста калници имат по-голяма повърхност, за да поддържат машината по-чиста.

За да поддържате машината изправна и работеща, EW170E е разработен да осигурява лекота на обслужването. При цялата гама от колесния багери от серия Е, точките за гресиране са групирани и филтрите са разположени зад широко отварящите се врати на двигателя, като всичко е достъпно от нивото на земята. С подобрения достъп до зони като радиаторите и решетката, поддръжката е лесна и помага на операторите да върнат бързо машината в строя.

За да се увеличи рентабилността и да се запази производителността, Volvo предлага гама от широко достъпни, тествани и одобрени оригинални части Volvo - всички подкрепени от гаранцията на Volvo. С помощта на набор от услуги, Volvo спомага за запазването на работоспособността на EWR170E, с гъвкави възможности за поддръжка и ремонт, както и планирано обслужване.

 

 EWR170E T4f основни спецификации

Двигател

D4J

Работно тегло

kg

17950-19200

lb

39573 - 42329

Брутна мощност

kW

115

кс (imp)

154,2173

...при скорост на двигателя

об/мин

2000

Обем на кофата

m3

0,7

yd3

0,9155657

Макс. товароподемност

kg

5500

lb

12125,41

... на отстояние/височина

m

6,00/1,5

ft

20 / 5

Максимална дълбочина на загребване

mm

9360

ft in

30'9"

Максимална дълбочина на вкопаване

mm

5750

ft in

18'10"

Сила на срязване (ISO) (усилена) 

kN

126

lbf

28325,9214

Максимална скорост

км/ч

35

мили/ч

21,747992

Заден радиус на завъртане

m

1790

ft in

5872'8"