СИГМА БЪЛГАРИЯ АД България

Volvo P4820D: От вътрешноградски към междуградски

Новият компактен P4820D ABG включва характеристики, които по-често виждаме при по-големите асфалтополагачи Volvo, което му позволява да се справя както с малки, вътрешноградски работи, така и с по-големи междуградски проекти. Със своята ширина на павиране от 2 до 6,5 метра, това е една компактна машина с голям потенциал.

Volvo P4820D: От вътрешноградски към междуградски

Новият P4820D ABG от Volvo Construction Equipment е многофункционален асфалтополагач, който може да се използва в повечето приложения, независимо дали това е асфалтиране на алеи, паркинги, вътрешноградски или междуградски пътища, чакълени пътища, първостепенни пътища и дори магистрали. P4820D ABG е лесно маневрен и използва най-нови асфалтополагащи технологии, което го прави идеален за широка гама от приложения.

Компактните размери на P4820D ABG позволяват транспортирането на друго оборудване със същото превозно средство. За получаване на по-ниска транспортна височина, покривът и ауспухът се повдигат и снижават лесно, като така се избягва отклонението при движение по мостове или през тунели по пътя към работния обект.

Големият капацитет на контейнера осигурява непрекъснато подаване на материал, движение на машината с равномерна скорост и намаляване на прекъсванията, което дава по-гладка повърхност. Хидравлична предна преграда подпомага изпразването на предната част на контейнера за избягване на разпиляването и ръчното почистване.

Създаден да издържи много, издълженият дизайн на шасито на Volvo P4820D ABG – с автоматична система за обтягане на веригата – е подобрен за допълнителна надеждност. Новият тип скрепени с болтове гумените падове на ходовата част на машината имат доживотно смазване и осигуряват по-добър контакт със земята, в сравнение с конкурентните марки.

Контрол с лекота
Усъвършенстваната електронна система за управление на асфалтирането оптимизира асфалтополагача за конкретни приложения и повишава общата степен на контрол върху машината, което позволява на операторите да се съсредоточат върху работата си. Управлението на настройките на P4820D ABG позволява на оператора да запаметява потребителски настройки за отделни проекти, постигайте постоянно качество във всеки един проект. Когато работи по сходни асфалтополагащи проекти, операторът може да извлече запаметените параметри в EPM 3, като опрости първоначалната настройка на машината за бързо започване на работата. След започване на асфалтополагането може да се извършват фини настройки за оптимизиране на производителността и експлоатационните характеристики.

Операторът има пълна и невъзпрепятствана видимост около асфалтополагащата машина, контейнера с материал, канала на сондата и изравнителната плоскост за подобряване на производителността и качеството на павирането. Комфортната зона за управление намалява умората на оператора и осигурява по-продължителна и по-концентрирана работа, а равната платформа намалява риска от препъване. Противохлъзгащото покритие и перилата осигуряват стабилност при работа около машината.

Асфалтирайте пътя към горивната ефективност
Volvo разработи за първи път технология, която намалява разхода на гориво и повишава ефективността на машината. Двигателите Stage IV и Stage IIIA на Volvo са мощни и ефикасни, създадени да намалят разхода на гориво и да повишат продуктивността. Новата електронна интелигентна система на Volvo включва по подразбиране Eco режим, който адаптира мощността на двигателя по време на асфалтополагане, като така удължава живота на двигателя и компонентите. Eco режимът може да намали разхода на гориво с до 30% за по-ефективно и ефикасно асфалтополагане, а EPM 3 следи средния разход на гориво, показва дневното потребление на гориво и оставащото време за работа с наличното гориво.

Всички асфалтополагачи на Volvo са проектирани да работят при забележително ниски нива на шум. Като адаптира мощността на двигателя спрямо действителните потребности, режимът Eco намалява нивата на шум още повече. Тази характеристика е особено полезна в градската среда или жилищните райони, където има регулаторни ограничения за нивото на шума. Хидравлически задвижваният и електронно управляван охлаждащ вентилатор регулира оборотите си според необходимостта, което води до по-нисък разход на гориво и още по-ниски нива на шума.

Хидравличната система на асфалтополагача е съчетана с двигателя на Volvo, за да предостави отлични експлоатационни характеристики, нисък разход на гориво, ниски нива на емисиите и шума. Контролирането на оборотите на двигателя по интелигентен начин не само води до една високо ефективна машина, но също така поддържа достатъчно резервна мощност за лесно справяне и с най-предизвикателните приложения.

Хидравличната система генерира същите мощни експлоатационни характеристики, като използва по-малко гориво.

Шест стандартни LED работни светлини подпомагат работата при условия на слаба осветеност. Две светлини светят напред, две осветяват областта зад машината, а странично са монтирани две допълнителни светлини за повишаване на видимостта и производителността. Конфигурацията на светлините може опционално да се увеличи чрез добавяне на до 10 LED светлини или светлинни крушки.

Водещи в индустрията изравнителни плиоскости
Изравнителните плоскости на Volvo са проектирани да осигурят най-добро качество на асфалтополагането, равномерност и гладкост. Гъвкави и ефективни със ширина на асфалтополагане до 6,5 метра, тези водещи в индустрията изравнителни плоскости могат да се справят с широка гама от материали. А благодарение на постигнатата степен на предварително компактиране, работата по валирането се намалява значително.
Двата управляващи модула, монтирани на изравнителните плоскости, осигуряват на операторите лесен достъп до настройките за регулиране на плоскостите. Управляващият модул на изравнителната плоскост (SCU) позволява на оператора да контролира лесно функциите на плоскостта и потока от материала. Новоразработеният SCU е гъвкав и може да се върти във всяка посока, както и да се движи нагоре и надолу за по-лесно използване от оператора.

За да може екипът по асфалтополагане да се справи с изискванията на различните работни обекти, към машината могат за минути да се добавят (или махат) разширения без необходимост от специални инструменти, благодарение на системата от бързосменници на Volvo. Изравнителните плоскости на Volvo имат четири водещи тръби за всяко хидравлично разширение. Твърдите тръби работят съвместно за предпазване на разширенията от усукване при упражняването на големи усилия върху тях. Това създава равномерно утъпкана и гладка повърхност.

Трамбоващите греди на изравнителната плоскост могат да се нагряват електрически за по-добра работа и по-гладко покритие. Напълно втвърдената трамбоваща греда увеличава значително дълготрайността на компонента. Трамбоващите греди се сменят лесно, увеличавайки полезното време за работа, като същевременно поддържат ефективност на предварителното компактиране.

Сервиз на върхово ниво
За запазване на дълготрайността и ефективността на машините, Volvo предлага редица удължаващи живота на компонентите характеристики за редовна, бърза и лесна сервизна поддръжка. EPM 3 може да показва на дисплея автоматизирана система за управление, която уведомява оператора за необходима или насрочена по график поддръжка. Тя предупреждава операторите за необходимостта от рутинни сервизни дейности, ежедневни проверки, изисквания за удължени сервизни интервали и просрочени дейности по поддръжка. Системата съхранява информация и пази записи за хронология на извършения сервиз. Освен това, бордовата машинна информационна система MATRIS поддържа оптимизираната работа чрез проследяване на характеристиките на дейността и идентифициране на възможностите за подобрение – което води до по-добра икономия и намалено износване. Дилърите на Volvo могат да осигурят експертен анализ на работните дейности на машината чрез този инструмент.

Подобреният достъп за сервиз от платформата осигурява лесна поддръжка, намалява времето за престой и минимизира оперативните разходи. Всички рутинни ежедневни дейности по поддръжка и зареждане с гориво могат да се извършват бързо от платформата, което пести време и усилия за операторите.

Основни спецификации:

Основни спецификации

Април 2016 г. 

За допълнителна информация, моля, посетете следния адрес в Интернет: www.volvoce.com/press 

или се свържете с:

Thorsten Poszwa (Торстен Пошва) 
Директор, Външни комуникации 
Volvo Construction Equipment 
Тел.: межд. избиране +32 490 65 96 68 
Email: thorsten.poszwa@volvo.com  
Twitter: http://twitter.com/VolvoCEGlobal

Brian O'Sullivan (Брайън О'Съливан)
SE10 
Лондон
Тел.: межд. избиране +44 77 333 50307
Email: osullivan@se10.com