СИГМА БЪЛГАРИЯ АД България

Volvo предлага Compact Assist с изчисление на асфалтовата плътност в реално време

Водещата в индустрията технология за определяне на плътността в реално време от Volvo Construction Equipment елиминира гадаенето и предоставя прецизна работа и непобедима производителност.

Volvo предлага Compact Assist с изчисление на асфалтовата плътност в реално време

Volvo Construction Equipment представи Compact Assist – наред с Volvo Co-Pilot – за избрани валяци за асфалт от Volvo. Технологията се предлага в два пакета – Volvo Intelligent Compaction и Intelligent Compaction с Density Direct. 

В допълнение към изобразяването на схема на преминаването и температурата, както и съхранението на данни, Volvo Intelligent Compaction system и Intelligent Compaction с Density Direct включват внедрената за първи път в индустрията технология за изобразяване на схема на плътността в реално време. И двата пакета включват Volvo Co-Pilot, лесният за използване бордови дисплей, който осигурява ясни и подробни данни за работата и гарантира прецизна дейност.

"Изобразяването на схема на плътността се описва като 'Свещеният Граал' в компактирането. Първият, който създаде такава технология, ще бъде онзи, който ще промени радикално асфалтополагащата индустрия и точно това направи Volvo", каза д-р Фарес Беайни, инженер-изследовател във Volvo Construction Equipment. "Благодарение на Intelligent Compaction с Density Direct, операторите разполагат с достъп в реално време до метрика, която еднозначно определя успеха на тяхната работа – а именно плътността."

Задайте плътността и се заемайте с работата
В рамките на приложението Intelligent Compaction с Density Direct има екран за калибриране, където потребителят задава целевата плътност за проекта. След като бъде напълно калибрирана с конкретни за приложението данни, патентованата от Volvo технология извършва изчисление на плътността, което е точно до рамките на 1.5% от основната извадка и осигурява отчитане в реално време на стойностите на плътността по протежение на 100% от настилката.

С тези данни в реално време операторът има възможност да извърши необходимите настройки по време на полагането на асфалта. Това не само намалява възникването на некачествени плътности, които повишават разходите по проекта, но също така намалява времето за вземане на проби, подобрява качеството и води до много по-голяма степен на равномерност, отколкото при тестването с нуклеарен уред. Калибрирането се съхранява във Volvo Co-Pilot, така че операторите могат да разпределят калибрациите към определени елементи от работата и бързо да превключват между отделните калибрации, за да реагират на изискванията на конкретни елементи от работата.

volvo-operator-friendly-interface

Дружелюбен към оператора интерфейс
Volvo Co-Pilot изобразява карта на плътността, показваща всеки квадратен фут валиран асфалт в цвят, представят плътността, и осигурява цифрови стойности за плътността в реално време, изведени в ъгъла на екрана. Както Volvo Intelligent Compaction, така и Intelligent Compaction с Density Direct предлагат данни в реално време за изобразяването на температурата и преминаването. Използвайки 
10-инчовия цветен монитор, функцията за изобразяване на преминаването пресъздава всяко преминаване на компактора и припокриване на барабана с отделен цвят, което позволява на оператора лесно да види пропуските и да работи за постигане на равномерно покритие. Изобразяването на температурата позволява на оператора да види „карта“ на температурата, показваща пътя на компактора, върху който е насложена последно отчетената температура на повърхността.

Съхранение на данни и GPS
Събраните данни по време на изобразяването на преминаването, температурата 
и плътността, се съхраняват във вътрешния 14 GB твърд диск на Volvo Co-Pilot, който предоставя достатъчно място за приблизително седеммесечно записване на данни, и може да се архивират на USB устройство и да се разглеждат във формат VETA. С опцията Differential GPS, събраните данни се свързват към информация за местоположението с точност до 20 mm (½ от инча). В допълнение към 
Volvo Co-Pilot, и двата Volvo пакета включват монтирани отпред и отзад инфрачервени сензори за температура.

Независимо тествана и доказана
Density Direct е разработена и тествана като част от US FHWA Highways за LIFE Technology Partnerships Program. Технологията е използвана при различни проекти с полагане на асфалт на пълна дълбочина и припокриване, като след това е оценена от независими потребители на обекти в цялата страна. Резултатите са прегледани от изследователи на университета в Оклахома и са показали, че изчисленията на Density Direct са доказано в рамките на 1.5% от основната извадка всеки път от 180 тествани локации.

Volvo Intelligent Compaction и Intelligent Compaction с Density Direct се предлагат с новите валяци за асфалт на Volvo, включително Volvo DD105. Следпродажбената наличност за асфалтови валяци на Volvo ще се предлага в бъдеще, ексклузивно чрез дилърите на Volvo Construction Equipment.

април 2016 г.

Край.

За допълнителна информация, моля, посетете следния адрес в Интернет: www.volvoce.com/press 

или се свържете с:

Thorsten Poszwa 
Директор „Външни комуникации“ 
Volvo Construction Equipment 
Тел.: межд. избиране +32 490 65 96 68 
Email: thorsten.poszwa@volvo.com 
Twitter: http://twitter.com/VolvoCEGlobal

Brian O'Sullivan
SE10
London
Тел.: межд. избиране +44 77 333 50307
Email: osullivan@se10.com