СИГМА БЪЛГАРИЯ АД България

Volvo L45H и L50H са напълно готови, за да изпълнят перфектно всяка задача

Новите колесни челни товарачи L45H и L50H на Volvo Construction Equipment са изключително добре балансирани машини, изградени върху устоите на един солиден дизайн, който гарантира оптимални експлоатационни характеристики дори и в тесни работни участъци.

Volvo L45H и L50H са напълно готови, за да изпълнят перфектно всяка задача

Н-серията челни товарачи на Volvo Construction Equipment (Volvo CE) са мощен актив на всеки един работен обект и във всяко едно работно приложение. Оборудвани с уникалните за Volvo кинематична система за задвижване на кофата Torque Parallel linkage (TP), тези машини са създадени да осигуряват висок момент на врязване и отлично успоредно движение през всички етапи на повдигането. 

Дългата колесна база, ниският център на тежестта и доброто й разпределение способстват за отличната стабилност на машината на груб и неравен терен. Издръжливият и компактен дизайн - отличаващ се със здрави централни шарнири и наклонена противотежест - гарантират стабилно, изпълнено с мощ представяне на всички работни обекти. Мощният двигател Volvo е монтиран напречно за повишена стабилност при управление на машината. 

L45H и L50H представят интелигентната товарочувствителна хидравлична система на Volvo, която осигурява желаната мощност за хидравличните функции според нуждата, като така осигурява бърз отговор, по-къси времеви цикли и намалява консумацията на гориво. Опционалната система за редукция колебанията на стрелата (BSS) способства за повишаване на продуктивността с до 20 %, като поглъща вибрациите и намалява клатенето на кофата и съответно разпиляването на товар.

 

Безапелационен на всеки терен
L45H и L50H предлагат отлични експлоатационни характеристики при всякакви условия - от неравен терен до гладка бетонна повърхност. Оптимизираната система за задвижване представлява комбинация от мощен двигател с отлична трансмисия и мостове, които работят в перфектна хармония с хидравликата и системата за управление за стабилност и надеждност от най-висок клас. 

Оборудвани с мощни двигатели Tier 4 Final Volvo, тези машини осигуряват висока мощност при ниски обороти на двигателя. Двигателят се отличава с функцията за рециркулация на отработените газове (EGR) в комбинация с вградения филтър за твърди частици (DPF) и системата за селективна каталитична редукция (SCR).  

Планетарните оси с голяма здравина, подходящи за свръхтежки натоварвания, гарантират дълъг живот дори и при най-неблагоприятните условия, а предните и задни 100 % блокиращи диференциали се отличават с механично зацепване за подобрено сцепление и поддържане на максимална теглителна сила на всеки един терен. 

Тези челни товарачи се отличават с икономична хидростатична трансмисия, която осигурява необходимата за оператора мощност във всяко едно приложение. По този начин се гарантира отлично управление при прецизни операции и пълна мощност при по-взискателните приложения. Хидравлично задвижваният охлаждащ вентилатор с електронно управление регулира температурата на всички основни компоненти. Обратимият ход на вентилатора способства за издухването на въздуха в противоположна посока с цел автоматично почистване на охлаждащите модули. 

 

Комфортен контролен център
L45H и L50H използват водещата в бранша кабина Volvo cab, осигуряваща удобство и продуктивност при работа. Тази сертифицирана по ROPS/FOPS кабина се отличава с ергономични уреди за управление, първокласна система за климатичен контрол, видимост във всички посоки и ниски нива на шум в кабината. Отляният покрив и стени на кабината редуцират максимално вибрациите, като по този начин намаляват и умората на оператора.  

Функцията комфортно управление (CDC) предоставя на оператора възможността да управлява машината с помощта на лост. По този начин се подобрява комфорта и се намалява умората на оператора и се гарантира по-добра продуктивност в продължение на голям брой часове работа. Системата за климатичен контрол на Volvo гарантира комфортна работа наред с допълнителната система за автоматично управление на топлината (AHC)/климатика (AC) за постигане на най-благоприятната температура в кабината. 

Въздухозаборникът на кабината се намира в горната й част, където въздухът е най-чист. Лесносменяемият префилтър отделя по-грубите прахови и твърдите частици преди въздухът да премине през главния филтър, след което въздухът навлиза в кабината, с което се осигурява оптимално чист въздух за оператора. За повишена безопасност са предвидени големи противоплъзгащи се степенки и ръкохватки, които осигуряват лесен достъп (качване/слизане) до кабината.

Бързо обслужване
L45H и L50H на Volvo са създадени с идеята за лесно и безпроблемно обслужване. Сервизните точки от нивото на земята и групираните на едно място точки на гресиране гарантират лесна и бърза поддръжка. Осцилиращият заден мост е окачен на неизискващи поддръжка конзоли. Лагерите и втулките се смазани доживот и са защитени със сигурни уплътнения, благодарение на което се спестяват редица непредвидени часове за поддръжка и се увеличава времето за работа. Собствениците на машината могат да оптимизират времето за работа на машината благодарение на софтуера за диагностичен анализ на Volvo. MATRIS анализира работната информация за машината и VCADS Pro съответно може да регулира функциите на машината.

Прикачни устройства
Тези челни товарачи са създадени да работят в хармония с пълната гама прикачни устройства Volvo, които перфектно пасват на геометрията стрела-рамо за оптимизиране на силата на срязване, врязване и силата на вдигане. Тези машини могат да бъдат оборудвани и с допълнителни заводски монтирани хидравлични линии, които да командват и задвижват множество прикачни устройства. 

Стандартната хидравлична бързосменна плоча за прикачно устройство на Volvo, VAB-STD, позната също така и като TPV, е стандартизирана по международния стандарт ISO и позволява бърза и безопасна смяна на прикачните устройства за повече гъвкавост на работния обект. Дизайнът на стабилната отворена конзола позволява на оператора ясно да вижда точките на фиксиране на прикачните устройства от удобството на кабината. Конзолата за прикачни устройства Volvo VAB-TPZ позволява на оператора да сменя с лекота прикачните устройства с помощта на TPZ интерфейс. Благодарение на плоският дизайн на плочата, прикачното устройство е по-близко до машината за по-висок полезен товар.

 

Основни спецификации

Основни спецификации
Край.

Юни 2015 г.

За допълнителна информация, моля, посетете следния адрес в Интернет: www.volvoce.com/press

Или се свържете с:

Thorsten Poszwa                                                       
Директор „Външни комуникации“                        
Volvo Construction Equipment                                  
Тел.: межд. избиране + 32 4918 60331                                            
Email: thorsten.poszwa@volvo.com                          
Twitter: http://twitter.com/VolvoCEGlobal

 

Brian O'Sullivan
SE10
London
Тел.: межд. избиране +44 77 333 50307
Email: osullivan@se10.com