СИГМА БЪЛГАРИЯ АД България

Volvo EWR150E предлага решение за най-малък радиус на завъртане при машини с двигатели Stage IV

Колесните челни товарачи EWR150E на Volvo Construction Equipment комбинират най-малък радиус на завъртане в бранша и отлична стабилност.

Volvo EWR150E предлага решение за най-малък радиус на завъртане при машини с двигатели Stage IV

Новите колесни челни товарачи EWR150E на Volvo Construction Equipment могат да се похвалят с най-малкия радиус на завъртане сред всички машини с двигатели Stage IV. На 1720 mm тези машини разкриват пред оператора невероятната възможност да работи в изключително тесни работни обекти, ползвайки се от водеща в бранша безопасност и ефективност. Volvo са подходили с мисъл за клиента на всеки един етап от разработката на дизайна и производствения процес, работейки в партньорство за гарантиране на максимална продуктивност и доходност.

Водещият при този клас машини малък радиус на завъртане позволява на оператора да работи безопасно при редица различни условия, включително тесни еднолентовите пътища. И наред с подобрената товароподемност в сравнение с традиционните в класа багери, преимущество за оператора е малкия радиус на завъртане без това да оказва негативно въздействие върху обхвата, вдигането и копаенето.

Високоефективният двигател Stage IV на Volvo с V-ACT технология предлага висок въртящ момент при ниски обороти на двигателя за постигане на по-нисък разход на гориво. Този първокласен двигател представя интелигентния ECO-режим на Volvo, благодарение на който се редуцират нивата на вредни емисии, намалява се тяхното въздействие върху околната среда и се покриват последните законодателни изисквания относно емисиите. За процесът на регенерация, който не влияе върху работата, EWR150E са оборудвани с авангардната интелигентна система на Volvo за пасивна регенерация.

Ефикасна работна среда 
Водещата в бранша кабина Volvo cab предлага изключителна видимост за по-безопасна работа. Тези машини могат също така да бъдат оборудвани с опционалната система Volvo Smart View - комбинация от три камери, прикрепени към рамката, за гарантиране на „птичи“ поглед към машината. Всяка камера предоставя индивидуален изглед към машината, за да може операторът да има видимост от всички ъгли и да гарантира безопасно завъртане на машината.

Системата за окачване на стрелата, със своята хидравлична верига и газови амортисьори, позволява на оператора да пътува по-бързо по груби терени, като цялостната хидравлична система също е подобрена за по-голяма отзивчивост и бързо реагиране. Здравите оси на багера с автоматична или контролирана от оператора осцилация на предния мост са силно издръжливи, също като шасито, което се предпазва чрез висок просвет до земята и е достатъчно здраво, за да устои на предизвикателните терени.

Клиентите могат да избират от 12 различни конфигурации на гуми (включително единични и двойни) съобразно условията на терена. Тази машина е одобрена за използване по пътища и може да се оборудва с теглич за ремарке, който може да тегли до осем тона със спирачки и до три тона без спирачки. Операторите могат също така да вземат всички инструменти със себе си, в специална кутия за инструменти от тип чекмедже, което се изтегля изпод шасито. Тази нова екстра може да носи до 120 кг. Вътре в кабината има и допълнително пространство за съхранение, както и просторно място за краката. Всички интерфейси на машината - включително джойстици, клавиатура и големият LCD екран - са ергономично позиционирани и проектирани за оптимален контрол и ефикасност. За допълнително удобство и за лесно използване, броят на превключвателите е значително намален.

Гъвкавият избор
EWR150E могат да бъдат заявени с един или два типа шаси, индивидуализирано съобразно всяко едно приложение тегло и теглич на машината. Най-леката възможна конфигурация е 15,2 тона и се отличава със заварено шаси с радиално гребло и система на задвижване от класа на EW140. Най-тежката конфигурация е 17,8 тона и предлага монтирано на болтове шаси с паралелни гребла, монтирани на болт стабилизатори и система на задвижване от класа на EW160 за постигане на 30 % по-висока теглителна сила.

EWR150E е съвместимо и с богата гама прикачни устройства. Благодарение на системите рототилт и бързосменниците, производство на Steelwrist®, здравите кофи и хидравлични чукове/разбивачи, EWR150E може да маневрира не само в тесни пространства, но и да извършва земекопни и товаро-разтоварни дейности; да разбива и премества материал по най-ефективния и продуктивен начин. Опционалните хидравлични функции „X1 breaker/shear“ (Х1 чук/ножица) и „X3 tilt rotate“ (Х3 рототилт) осигуряват мощност за приставките, изискващи едно- или двупосочен дебит, както и двупосочен дебит за приставките за накланяне и завъртане. Удобната система за управление на прикачните устройства позволява съхранение на максимум 20 различни прикачни устройства. Системата позволява на оператора предварително задаване на хидравличния дебит и налягането от кабината чрез монитора, което способства използването на разнообразни прикачни устройства за повече гъвкавост.

Машината е създадена с идеята за лесна поддръжка. Непосредствено след стартиране на машината, тя автоматично проверява нивата на всички течности на борда, включително двигателно масло и хидравлична течност, като предупреждава оператора чрез електронния дисплей в случай на нужда. За лесно зареждане на гориво, електронната помпа за пълнене осигурява 50 литра гориво в минута. Тя е удобно разположена в съседство с резервоара за гориво и е лесно достъпна от към нивото на земята.

Благодарение на водещият в класа радиус на завъртане, 1720 mm, EWR150E на Volvo CE са гъвкави и ефективни машини - едно идеално решение за безопасна работа в тесни пространства.

Основни спецификации:

Основни спецификации

Край.

January 2016.

За допълнителна информация, моля, посетете следния адрес в Интернет: www.volvoce.com/press 

Или се свържете с:

Thorsten Poszwa                                                       
Директор „Външни комуникации“                        
Volvo Construction Equipment                                  
Тел.: межд. избиране + 32 4918 60331                                            
Email: thorsten.poszwa@volvo.com                          
Twitter: http://twitter.com/VolvoCEGlobal

 

Brian O'Sullivan
SE10
London
Тел.: межд. избиране +44 77 333 50307
Email: osullivan@se10.com