СИГМА БЪЛГАРИЯ АД България

Новите валяци от серията В „танцуват“ с гъвкава маневреност

Новите валяци за почва SD75B, SD115B и SD135B на Volvo Construction Equipment са заредени с множество авангардни технологии, адаптиращи ги към съответното приложение и работен обект, едновременно с което с несравними възможности и гарантиращи максимална гъвкавост и функционалност.

 Новите валяци от серията В „танцуват“ с гъвкава маневреност

Volvo Construction Equipment представя новите валяци за почва, съвместими със стандарта Stage IV. Тези гъвкави и интелигентни машини помагат на оператора да постигне максималното възможно ниво на ефективност и продуктивност, независимо колко тежка е задачата. Съвременната система за контрол на бандажа на Volvo позволява на оператора, например да регулира честотата и амплитудата на вибрациите, за да компенсира променящите се видове почва и качествата й, чрез лесна за използване конзола. Като стандарт се задават две настройки на честотата, но като опция могат да се зададат и пет. За да се напасне динамичната сила на бандажа към вида работа и дълбочината на материала можете да избирате между малка и голяма амплитуда. Едновременно с това, оптимизираната центробежна сила и функцията автовибрация допълнително подобряват характеристиките, лекотата на управление и продуктивността.

Системата за задвижване осигурява първокласни способности за катерене и сцепление при тежки условия, например стръмни наклони или хлъзгава повърхност, което предпазва бандажа и гумите от превъртане за отлични способности за преодоляване на наклон, експлоатационни характеристики и продуктивност.  

Багерите от серия В могат да се конфигурират в три различни версии и се предлагат с гладък или назъбен бандаж. За още по-голяма гъвкавост, валякът може лесно и бързо да се модифицира, чрез поставянето върху гладкия бандаж на черупка със зъби.

Volvo SD115BИзключително ефективен
Първокласният двигател Volvo, отговарящ на екологичен стандарт Stage IV, предоставя голям въртящ момент при малки обороти за по-ниски емисии и намален разход на гориво без това да е за сметка на мощността. Режимът ECO сега вече е стандартен за моделите SD75B, SD115B и SD135B и може да способства за 40 % намаляване на разхода на гориво, чрез автоматично напасване на оборотите на двигателя към режима на работа. Освен това, новопректираният ексцентрик осигурява по-бързо постигане на обороти при по-ниско налягане, което също подобрява икономичността.  

Пасивната регенерация автоматично почиства филтрите, по време на нормалната ежедневна работа, без никаква намеса от оператора или негативно повлияване на работоспособността. Междувременно хидравлично задвижваният вентилатор с променливи обороти се включва и отнема мощност само когато се налага. По-ниските обороти на вентилатора водят до повече комфорт за оператора и по-изгодна обща стойност на собствеността.  

Комфорт и контрол
Валяците от серия В осигуряват по-голяма ефективност и продуктивност на самия оператор, благодарение на най-добрата в сектора кабина, с отлична видимост, групирани, ергономични уреди за управление и комфортна работна среда. Сертифицираната по ROPS/FOPS кабина има остъкляване от пода до тавана за безпрепятствен изглед към работната площадка с ясна видимост надолу към предния бандаж, а напълно регулируемата седалка може да се върти и плъзга за по-добра видимост и комфорт. Новият високотехнологичен цветен дисплей за оператора показва работната информация и основните диагностични процедури, той се вижда лесно по всяко време, дори и на силна слънчева светлина.

Здрав и надежден
Новите валяци на Volvo SD75B, SD115B и SD135B са едни от най-издръжливите и здрави почвени валяци на пазара, те гарантират дълъг сервизен живот с малки загуби на време за сервиз. Моделите от серия В използват само компоненти от най-високо качество, интелигентно прекарване на кабели и хидравлични маркучи наред с изчистен дизайн. Предназначените за огромни натоварвания бандаж, централно съчленение и компоненти на предната рама са проектирани и произведени за гарантиране на максимален живот и производителност. Рамите са изградени от висококачествена стомана, съединена с прецизни заваръчни шевове, гарантиращи голяма структурна здравина. Всички компоненти и електрониката са преместени в кабината и монтирани на задната й стена, за да бъдат защитени от факторите на околната среда.  

Навеждащата се кабина е стандартна за моделите от серия В и осигурява лесен сервизен достъп до всички хидравлични компоненти. Капакът на двигателя се вдига електрически за обширен достъп от нивото на земята до двигателния отсек. Така поддръжката и сервизните дейности могат да се извършват по-ефективни с минимална загуба на време - това повишава цялостната продуктивност и издръжливост.  

Основни спецификации:  

Основни спецификацииВаляците SD75B, SD115B, SD135B се предлагат на регулираните пазари в региона на Европа, Близкия изток и Африка (EMEA).

 

Край.

January 2016

Thorsten Poszwa                                                       
Директор „Външни комуникации“                        
Volvo Construction Equipment                                  
Тел.: межд. избиране + 32 4918 60331                                            
Email: thorsten.poszwa@volvo.com                      
Twitter: http://twitter.com/VolvoCEGlobal

 

Brian O'Sullivan
SE10
London
Тел.: межд. избиране +44 77 333 50307
Email: osullivan@se10.com