СИГМА БЪЛГАРИЯ АД България

Volvo добавя сила и прецизност към 3 и 4 тонните компактни багери

Новите компактни багери ECR35D, EC35D и ECR40D на Volvo Construction Equipment се отличават с комфортни кабини и усъвършенствани, лесни за използване уреди за прецизно управление и работа.

Volvo добавя сила и прецизност към 3 и 4 тонните компактни багери

Създадени на основата на доказан дизайн, компактните багери с къс радиус на завъртане ECR35D и ECR40D са проектирани да работят мощно и прецизно в тесни пространства. Междувременно, по-конвенционалният модел EC35D се отличава със сходна архитектура и предоставя високи нива на комфорт, производителност и многофункционалност. Лесно сервизно обслужване, гъвкавост и подобрена ефективност са качествата, които допринасят за по-високата продуктивност на новите модели в редица гама от приложения.

Новите три и четиритонни багери от Volvo се характеризират със здрави, просторни и комфортни кабини, които отговарят на изискванията за FOPS, TOPS и ROPS. Голямата врата и триточковият достъп позволяват безопасно влизане и излизане, особено полезно при тези по-малки машини, при които често се налага операторите редовно да влизат и излизат от кабината. В интериора, многофункционалната регулируема седалка и конзола са монтирани на едно и също шаси и се движат в унисон - като така осигуряват амортизиране на ударите и вибрациите, намаляват умората и подпомагат управлението на машината, независимо от състоянието на терена. Както конвенционалният модел, така и неговите събратя с къс радиус на завъртане осигуряват превъзходна кръгова видимост във всички посоки.

Малки машини, голяма производителност
EC35D съчетава нов Volvo двигател D1.8A stage 3A с хидравлична система, която предоставя голяма производителност и плавна работа - позволявайки на потребителите да постигнат повече за по-малко пари при всички приложения. Интуитивното управление с върховете на пръстите позволяла лекота на експлоатацията и осигурява на операторите достъп до сериозни мощности за копаене и повдигане, както и лесно управление на мощните хидравлични приставки.

Благодарение на късия си радиус на завъртане на задната част и разположението на цилиндъра на стрелата от лявата страна под кабината, новите багери Volvo ECR35D и ECR40D са идеални за тесни работни пространства и могат да се използват при ограничени работни обекти, като намаляват риска от повреда по машината и околностите. Въртящата се опора и цилиндърът остават в рамките на веригата, когато са в отместено положение, а движенията на завъртане и отместване се контролират едновременно за бързо и лесно позициониране на машината.

Операторският интерфейс допринася за производителността
Всяка машина се предлага с електронна система, която позволява на операторите да извършват фина настройка на функциите и параметрите чрез клавиатура и монитор. В системата могат да се запаметят до три профила, което регулира поведението на машината според приложението и операторските предпочитания. Системата включва също:

• Четири бутона за приставки, които позволяват прецизно движение на хидравличните потоци от интериора на кабината.
• ECO режим, който намалява разхода на гориво с до 10%.
• Две (настройваеми от потребителя) предварително зададени скорости на двигателя, за приложения като нивелиране или повдигане.
• Автоматичната система за празен ход намалява шума и разхода на гориво.
• Автоматичното изключване на двигателя намалява двигателните часове, разходите за поддръжка и амортизацията на машината.
• Напомняния за сервиз.

За потребителите, предпочитащи по-голяма опростеност, ECR35D, EC35D и ECR40D се предлагат и с по-традиционен облик, без този електронен пакет.

Която и версия да изберат, клиентите могат да разчитат на дълъг списък от стандартни функции, които осигуряват ефективна ежедневна работа. Оборудвани с добра теглителна сила и ефикасен дизайн на острието, новите багери предоставят висока производителност при булдозерни работи. Плаващата функция на острието осигурява също така прецизен завършек при нивелиране, а автоматичният ход на две скорости намалява времето за преместване.

За намаляване на риска от кражби се предлага опционална система за предотвратяване на стартирането. За да се стартира машината, могат да се въведат до три потребителски кода чрез клавиатурата. (4-цифрените кодове се избират от потребителя.)

Лесен сервиз и поддръжка
За максимално дълго полезно време на работа, тези нови компактни багери от Volvo CE са проектирани да предоставят ниски общи разходи за притежание, благодарение на съчетанието от редица ефикасни функции. Широко отварящите се капаци осигуряват добър достъп до точките за пълнене и ежедневни проверки, а тръбопроводите за пълнене на гориво и хидравлична течност в задната част са добре защитени. Проверката и пълненето на хидравлична течност се извършва чрез прозрачен съд, който позволява лесно идентифициране на евентуално замърсяване и действа като филтър при доливане на резервоара.

Всички филтри се инсталират последователно за лесна поддръжка, а точките за сервизна проверка са достъпни от нивото на земята. Интервалите за гресиране са удължени до 50 часа, което минимизира ежедневната поддръжка.

Инструменти за работа
Volvo предоставя обширна гама от приставки и клиентски решения като допълнение към тези нови машини. Тук се включват механични или хидравлични бързи съединения, хидравличен захват, хидравличен чук или кофа за траншеи - всички те осигуряват гъвкавост и ефективност.

Основни спецификации:

Основни спецификации

Край.

Януари 2016 г.

За допълнителна информация, моля, посетете следния адрес в Интернет: www.volvoce.com/press 

или се свържете с:

Thorsten Poszwa 
Директор „Външни комуникации“ 
Volvo Construction Equipment 
Тел.: межд. избиране +32 490 65 96 68 
Email: thorsten.poszwa@volvo.com
Twitter: http://twitter.com/VolvoCEGlobal
  
Brian O'Sullivan
SE10
London
Тел.: межд. избиране +44 77 333 50307
Email: osullivan@se10.com