СИГМА БЪЛГАРИЯ АД България

Новите компактни челни товарачи на Volvo от серията G съчетават комфорт, безопасност и върхови експлоатационни характеристики

Компактните челни товарачи L30G и L35G от Volvo Construction Equipment се характеризират с просторна, комфортна кабина и мощни двигатели – обновени за по-голям комфорт и по-ниски общи разходи за притежание.

Новите компактни челни товарачи на Volvo от серията G съчетават комфорт, безопасност и върхови експлоатационни характеристики

Компактните челни товарачи L30G и L35G от Volvo Construction Equipment може да са малки по размер, но те притежават мощна сила на срязване и повдигане, както и отличен земен просвет - съпоставими с много по-големи машини. Задвижвани от най-новия двигател Volvo D3.3M, машините от обновената серия G отговарят на взискателните изисквания към емисиите Tier 4 Final/Stage IIIB без необходимост от дизелов филтър за твърди частици. Интелигентно проектирани, добре защитени и предлагащи невероятна маневреност, 5,5-6,1 тонните компактни колесни товарачи на Volvo са идеални за работа в тесни или ограничени пространства, като предоставят превъзходна издръжливост и дълготрайна производителност.

Безпроблемна работа
Със своята всеобхватна кръгова видимост, ергономично разположени органи за управление и лесен достъп, не е чудно, че кабината Volvo е лидер в тази индустрия.

Изпъкналото предно стъкло осигурява отлична видимост напред, а новата чистачка и по-ниската изпускателна тръба предлагат по-голямо полезрение, като оптимизират видимостта в обратна посока. За осигуряване на по-комфортна и продуктивна работна среда, регулируемата кормилна колона е с нов дизайн, предлагащ повече пространство в седнало положение, особено около колената на оператора, което му позволява да се справя с лекота с трудните задачи. Наред с това, подобренията по предното приборно табло, волана и педала на газта допълнително улесняват шофирането на машината. Стабилните противохлъзгащи се стъпенки са преместени и разположени по-ниско за безопасен и лесен вход и изход, като първото стъпало е боядисано в яркооранжево, за да се отличава от околната среда и да насочва по-добре оператора.

Независимо от терена, компактните челни товарачи L30G и L35G предлагат плавно и меко возене. Съчлененото осцилиращо съединение и опционалната система редукция колебанията на стрелата абсорбират вибрациите от неравностите, а двойната хидравлична система позволява едновременно повдигане и завиване, така че на операторите никога не се налага да жертват мощността заради маневреността. Тези характеристики, както и спирачният педал за особено точно придвижване с еднократен импулс, вдъхват увереност на собствениците във възможностите за лесно управление на техните машини, дори и от по-неопитни оператори.

Голяма производителност
Компактните челни товарачи L30G и L35G се задвижват от съвместими с Tier 4 Final/Stage IIIB двигатели на Volvo (55,4 kW/ 74,8 к.с.), осигуряващи цялата необходима мощност за справяне и с най-трудните задачи. За поддържане на голяма мощност без необходимост от регенерация, клиентите могат да изберат новия двигател D3.3M, който включва дизелов окислителен катализатор. За онези, които изискват техният компактен челен товарач от Volvo да работи в чувствителни среди се предлага версията D3.3H, включваща дизелов филтър за твърди частици.

 

Благодарение на уникалните за тази индустрия портални мостове и 100% блокировка на диференциала за предните и задните колела, компактните челни товарачи предоставят най-добрия в класа си земен просвет и ненадминато сцепление. С леко преместване на един превключвател, операторът може да включва блокировката на диференциалите, за да се осигури предаване на пълната мощност към всяко от колелата, намалявайки буксуването на гумите върху нестабилни земни терени. 

Независимо дали боравят с деликатни товари, пътуват често между различни работни обекти или използват сложни прикачни устройства, компактните челни товарачи на Volvo се справят отлично със своята работа, независимо от вида на дейността. Плавното хидростатично задвижване осигурява къси времена на циклите, а високоскоростната опция минимизира времето в движение. Опционалната хидравлична помпа увеличава допълнителния дебит до 100 литра в минута, като така повишава продуктивността на машината.

Максимално дълго време за работа
Благодарение на множеството високопроизводителни характеристики, тези компактни челни товарачи повишават максимално ефективността и осигуряват ниски общи разходи за притежание.

Изборът между Z-bar кинематиката на Volvo, позволяваща отлично успоредно движение с палетни вилици и TP захватът, предоставящ голяма сила на наклон по целия път на повдигане, позволява на оператора да извършва фина настройка на машината за конкретни приложения. Ако изберат Z-конзолата за прикачни устройства, клиентите могат да разчитат на повишена производителност и по-големи полезни товари. Междувременно, оригиналната конзола за прикачни устройства от Volvo позволява използването на прикачни устройства при експлоатирането на по-големите товарачи на Volvo, като така намалява общия обем на инвентара. Универсалният бързосменник, предлаган за L30G, гарантира съвместимост с повечето прикачни устройства за челни товарачи и компактни верижни товарачи.

Всички компактни челни товарачи от Volvo се характеризират с напречно монтиран двигател, който едновременно позволява изключителен баланс и отличен достъп за сервизни проверки. За да се сведе до минимум времето на престой за поддръжка, L30G и L35G предлагат впечатляващия 100-часов интервал за гресиране. Тези компактни челни товарачи са не само лесни за поддръжка, но също така осигуряват дълготрайна производителност и улеснен сервиз, благодарение на дисковата спирачка. Предлагана по-рано само за високоскоростните модели, дисковата спирачка сега се предлага стандартно за цялата гама машини от серията G.

За спокойствието на собствениците, високият земен просвет, осигурен от порталните мостове и здравата отлята задна противотежест опазват жизненоважните компоненти от повреди, причинени от скални късове и други препятствия.

Работата с максимален капацитет е лесна, благодарение на гамата от щателно тествани и одобрени прикачни устройства от Volvo. Операторът може да избира между кофите, вилици, грайферите и стрелите на Volvo, за да постигне пълния производствен потенциал на своята машина и за да разшири гъвкавостта и ефикасността на L30G и L35G.

Основни спецификации
Основни спецификации

Край.

April, 2016 г.

За допълнителна информация, моля, посетете следния адрес в Интернет: www.volvoce.com/press

Или се свържете с:

Thorsten Poszwa
Директор „Външни комуникации“
Volvo Construction Equipment
Тел.: межд. избиране +32 490 65 96 68
Email: thorsten.poszwa@volvo.com
Twitter: http://twitter.com/VolvoCEGlobal

Brian O'Sullivan
SE10
London
Тел.: межд. избиране +44 77 333 50307
Email: osullivan@se10.com