СИГМА БЪЛГАРИЯ АД България

75-тонният Volvo EC750E оптимизира продуктивността и доходността

Верижните багери EC750E на Volvo Construction Equipment представят иновативна технология за намаляване разхода на гориво, осигурявайки по-висока продуктивност и отлични експлоатационни характеристики, което от своя страна гарантира максималната възвръщаемост на направената инвестиция.

75-тонният Volvo EC750E оптимизира продуктивността и доходността

EC750E на Volvo Construction Equipment е верижен багер в 75-тонния клас, който предлага перфектната комбинация от мощ и стабилност, способстващи по-голямата товароподемност във всяко едно приложение. Задвижван от съвместимия със стандарта Tier 4 Final/Stage IV D16 двигател на Volvo, тежкотоварният багер се отличава с по-голяма мощност - 374 kW/502 конски сили, използвайки съвременни технологии за нисък разход на гориво и гарантирайки изключително надеждна работа за постигане на максимална продуктивност и доходност.

EC750E предлага иновативна електрохидравлична система за управление, оптимизиран е за работа в пълна хармония с мощния двигател, осигурявайки по-голям комфорт за оператора и по-висока продуктивност. Хидравличната система, подпомагана от иновативния ECO режим на Volvo, работят в унисон за намаляване на вътрешните загуби в хидравличния кръг, което благоприятства по-ниският разход на гориво без загуби на мощност в повечето работни условия.

Конструирана с мисъл за оператора, водещата в бранша кабина Volvo осигурява ненадминат комфорт с ниски нива на шум за оптимална продуктивност. Ергономично позиционираните интерфейси - включително джойстиците, клавиатурата и LCD монитора - и ясната видимост във всички посоки гарантират максимална ефективност и лекота на работа. Просторната кабина се отличава с голяма площ и достатъчно пространство за краката, 12 вентилационни отвора и регулируема седалка, което благоприятства климатичния комфорт на оператора, както и да го държи съсредоточен и внимателен.

Печелившо изпълнение
Дори и при най-грубите условия, EC750E гарантира ненадминати изкопни характеристики, включително максимална сила на вкопаване от 323/342 (супер режим) kN наред с нисък разход на гориво и бързи времеви цикли за оптимална възвръщаемост на инвестициите. Добре балансираният багер се отличава с широка следа, голяма дължина на веригите, прибиращо се шаси и оптимизирана противотежест за гарантирана стабилност, което благоприятства операторът да работи с увереност и при най-неблагоприятните терени.

Интегрираната система с работни режими е разработена с цел намаляване разхода на гориво и подобряване експлоатационните характеристики на машината, което дава възможност на оператора да избере най-подходящия режим на работа, гарантирайки точната конфигурация за всяко едно приложение. 

За допълнително подобряване на управляемостта тези машини са оборудвани с високо налягане в системата и издръжливи вериги, което гарантира по-голяма мощност и лекота на работа при изкачване по наклонени участъци и движение по неравни терени. Благодарение на възможността за достъп до труднодостъпни места на работния обект, в комбинация с новоразработената напълно електрохидравлична система, клиентите могат да намалят времевите цикли за работа и да повишат доходността.

Несравнима активна експлоатация
Винаги насреща и в готовност за всяко едно приложение, надеждните EC750E са проектирани за постигане на максимална активност без непредвидени престои поради ремонти. Тежкотоварният дизайн на машината, надеждните и износоустойчиви компоненти наред с лесния сервизен достъп гарантират, че клиентите ще свършат бързо и навреме всяко едно задание. 

EC750E се отличават с подсилена тежкотоварна стрела и рамо, произведени от високоякостна стомана, създадени за работа в пълна хармония с тези машини, оптимизиращи активното време за експлоатация и техническите параметри. За допълнителна защита и надеждност, дори и при най-суровите условия, под рамото на стрелата са заварени стоманени плоскости, а под машината е вградена подсилена плоча. Проектирани така, че важните компоненти да бъдат защитени, включително вградени в стабилната структура на рамата резултира в дълъг живот и устойчиво активно време за работа дори и при най-неблагоприятните приложения, това позволява на клиентите да постигнат един почти непрекъснат производствен процес. 

За допълнително оптимизиране активното време за експлоатация, машината предоставя на оператора бързо и безопасно обслужване благодарение на леснодостъпните точки за поддръжка и ремонт през широко отварящи се и удобно разположени врати, използвайки централните и страничните пътеки. 

За допълнителна безопасност и надеждност, опционалните, сертифицирани по FOG (Защита от падащи предмети) и FOPS (Конструкции за защита от падащи предмети) кабини гарантират сигурност на работа при тежки приложения. За допълнителна защита EC750E може да бъде оборудван с пълноразмерен предпазител на веригите. 

Допълнителна гъвкавост
За повишаване на гъвкавостта тези багери са съвместими с множество надеждни прикачни устройства, включително кофи за общи приложения, кофи за тежки и за изключително тежки натоварвания. Специално разработени за пълна съвместимост с машините Volvo, прикачните устройства Volvo образуват един стабилен и надежден модул. 

Кофите за тежки и изключително тежки натоварвания Volvo са конструирани с помощта на износоустойчиви плочи, което ги извежда на челна позиция при копаенето на плътни материали. Перфектни за кариерни и минни приложения, клиентите могат да разчитат на една стабилна машина, конструирана от висококачествени материали с цел дълъг живот и отличителни експлоатационни характеристики. За увеличаване издръжливостта на кофите Volvo, последните са произведени от високоякостна стомана и се предлагат с богато разнообразие от зъби, странични резци, сегменти и износваеми кожуси за допълнителна защита. 

EC750E може да бъде оборудван с хидравличен чук Volvo за справяне дори и с най-твърдите материали. Благодарение на константната мощност и високата сила на врязване клиентите могат да се насладят на максимален удар и устойчивост. 

Volvo предлага и система за управление на прикачните устройства, която позволява запаметяване на настройки за до 20 различни прикачни устройства. Системата позволява на оператора предварително да зададе хидравличния дебит и налягането в кабината чрез сензорния дисплей, гарантирайки гъвкавост благодарение на смяната на различни прикачни устройства. 

Основни спецификации:

Основни спецификации

Край.

април 2016 г.

За допълнителна информация, моля, посетете следния адрес в Интернет: www.volvoce.com/press

Или се свържете с:

Thorsten Poszwa (Торстен Пошва)
Директор „Външни комуникации“
Volvo Construction Equipment
Тел.: межд. избиране +32 490 65 96 68
Email: thorsten.poszwa@volvo.com
Twitter: http://twitter.com/VolvoCEGlobal

Brian O'Sullivan (Брайън О'Съливан)
SE10 
Лондон
Тел.: межд. избиране +44 77 333 50307
Email: osullivan@se10.com