СИГМА БЪЛГАРИЯ АД България

Volvo CE представя електрически компактен багер и колесен товарач на bauma

Volvo Construction Equipment представи две машини с нулеви емисии – багерът ECR25 и колесният товарач L25 – от своята нова гама компактни електрически машини.

Volvo Construction Equipment (Volvo CE) изпълнява ангажимента си "Изграждане на утрешния ден" с представянето на първия си търговски електрически компактен багер и челен товарач с нулеви емисии на bauma в Мюнхен. Машините, които ще са първите показани от новата електрическа гама компактни багери и компактни челни товарачи Volvo, осигуряват нулеви емисии на отработени газове, значително по-ниски нива на шум, намалени разходи за енергия, подобрена ефективност и по-малко поддръжка в сравнение с техните конвенционални аналози. От средата на 2020 г., Volvo CE ще започне да внедрява своята гама от електрически компактни багери (EC15 до EC27) и колесни товарачи (L20 до L28), като спира разработването на нови машини от тези модели на базата на дизелови двигатели.

Електрическа работа

За да станат ECR25 и L25 електрически, двигателите с вътрешно горене са заменени с литиево-йонни батерии. ECR25 е снабден с литиево-йонни батерии и един електрически двигател, който захранва хидравликата, за да задвижва машината и прикачното устройство. Батериите на машината съхраняват достатъчно електрическа енергия за захранване на ECR25 в продължение на осем часа при най-често срещаните приложения, като например комунални работи. L25 включва литиево-йонни батерии, които позволяват осем часа работа в обичайните приложения на машината, включително леки инфраструктурни работи, градинарство, озеленяване и селско стопанство. В L25 са включени и два специализирани електродвигателя, един за задвижването и един за хидравликата. Отделянето на подсистемите доведе до по-висока ефективност както в системите, така и в цялата машина. Както ECR25, така и L25 имат вградени зарядни устройства, които позволяват зареждане през нощта чрез обикновен контакт. Ще се предлага и опция за бързо зареждане, която изисква по-мощен достъп до мрежата.

„ECR25 и L25 са революционни машини, които демонстрират ангажираността на Volvo CE към бъдещите технологии“, казва Скот Йънг, директор „Електромобилност и автоматизация“. „Тъй като машините са електрически, не се отделят частици, азотен оксид или въглероден диоксид в околната среда. Това, заедно с факта, че те имат изключително ниски нива на шум, ги прави идеални за използване в градове и гъсто населени райони.“

От концепцията до реалността

Пускането на ECR25 и L25 следва положителните реакции към концептуалните машини на Volvo CE през последните няколко години. Това включва прототипа на напълно електрическия компактен екскаватор EX2 и прототипа на електрическия компактен колесен товарач LX2. „Макар ECR25 и L25 да са различни машини, наученото от тези изследователски проекти помогна за изграждането на основите на новата гама електрически компактни машини“, обяснява Йънг. „Технологията, която разработваме, вече е достатъчно надеждна и това, заедно с промените в поведението на клиентите и по-стриктната регулаторна среда, означава, че сега е правилният момент за представянето на нашите електрически компактни машини.“

Сега, когато първите електрически компактни машини бяха представени публично, редица машини ще бъдат използвани и тествани от клиентите в пилотни проекти, преди да започне производство в средата на 2020 година.

Иновации за устойчиво бъдеще

„Представянето на нашите първи комерсиални електрически машини бележи значителен момент по пътя на Volvo CE към изграждането на по-устойчиво бъдеще”, казва Мелкер Йернберг, президент на Volvo CE. „В съответствие със стратегическия фокус на Volvo Group върху електромобилността във всички бизнес области, ние сме водещи в електромобилността и предлагаме устойчиви решения, които подкрепят успеха на клиентите. Електрификацията на строителната техника ще доведе до по-чисти, по-тихи и по-ефективни машини - това представлява бъдещето на нашата индустрия.“

За повече информация посетете: https://www.volvoce.com/global/en/this-is-volvo-ce/what-we-believe-in/innovation/electrifying-the-future.

Фиг. 1: Двете машини с нулеви емисии са идеални за използване в градовете.
Фиг. 2: Представяне на електрическия ECR25.
Фиг. 3: Представяне на електрическия L25.