СИГМА БЪЛГАРИЯ АД България

Volvo CE преминава към електричество при по-малките машини

В първи подобен за индустрията ход, Volvo Construction Equipment (Volvo CE) обяви, че през 2020 г. ще стартира пускането в експлоатация на електрическа гама от компактни челни товарачи и мини багери с марката Volvo.

В своя ангажимент на първопроходец към бъдещите технологии, Volvo CE обяви, че до средата на 2020 г. ще започне да пуска гама от електрически мини багери (EC15 до EC27) и колесни товарачи (L20 до L28), като спира разработването на нови дизелови двигатели за тези модели.

С този ход Volvo CE става първият производител на строителни съоръжения, който се ангажира с електрическо бъдеще за своята гама от мини машини. Това е следствие от изключително благоприятната реакция на пазара след успешното разкриване на редица концептуални машини през последните години и от тясното сътрудничество с клиентите. Този ход е съобразен със стратегическия фокус на Volvo Group върху електромобилността във всички бизнес области.

Първите машини ще бъдат представени на изложението Bauma през април 2019 г., последвано от поетапно въвеждане на пазара и активизиране през 2020 година.

Докато компанията подчертава, че изгарянето на дизела в момента остава най-подходящият източник на енергия за по-големите машини, технологията на електрическо задвижване и батерии се оказва особено подходяща за по-компактното оборудване на Volvo. С инвестициите в научноизследователска и развойна дейност, които сега са насочени към бързото развитие на фирмените електрически компактни колесни товарачи и багери, Volvo CE предприема стъпка към компактно оборудване без дизелово гориво в бъдеще.

„Volvo CE изпълнява своя ангажимент към „ Изграждане на утрешния ден”, като е лидер в електромобилността и предоставя устойчиви решения, които подкрепят успеха на клиентите“, коментира президентът на компанията Мелкер Йернберг. “Технологията, която разработваме, вече е достатъчно стабилна и това, заедно с промените в поведението на клиентите и по-стриктната регулаторна среда, означава, че сега е подходящият момент да се ангажираме с електромобилността при нашите компактни гами оборудване в бъдеще.”

Повече информация очаквайте в следващите месеци.