СИГМА БЪЛГАРИЯ АД България

Volvo CE и Trimble разработват 3D актуализация за системата Dig Assist за управление на багери

Фабрично монтираната платформа Trimble Earthworks Grade Control се интегрира безпроблемно с Volvo Dig Assist 2D - машинното управление на багерите Volvo.

Volvo Construction Equipment (Volvo CE) обяви, че тригодишното й сътрудничество с Trimble Inc. е довело до разработване на интегрирана платформа Trimble® Earthworks Grade Control за системата за машинно управление на Volvo Dig Assist 2D. Предназначено за използване с колесни и верижни багери на Volvo CE, интегрирането на Trimble Earthworks на багерите Volvo допълва възможностите на Volvo Dig Assist за използване на 3D конструктивни модели, данни за фактическото състояние, дистанционна поддръжка, управление на проекти и активи и други технологии на Trimble Connected Site®. 

Машинното управление: ключ към бъдещето на автоматиката

Използване на Volvo Co-pilot като основен потребителски интерфейс - без необходимост от допълнителни монитори и сензори. Необходимо е само да се изтегли приложението Trimble Earthworks и да се инсталира допълнителен централен процесор. Когато Co-Pilot се поръча с Dig Assist, в машината се монтират фабрично всички необходими хардуерни устройства. За 3D, клиентът може да поръча фабричен монтаж на платформата за управление Volvo Trimble Earthworks. След това багерът Volvo може да работи безпроблемно в средата на Trimble Connected Site.
 
Интегрирането на решението за управление Trimble Earthworks 3D допълва възможностите на Volvo Dig Assist. Добавянето на функцията 3D позволява безжично импортиране на 3D конструктивни модели към дисплея в кабината на машината. Идеални за по-големи, сложни инфраструктурни проекти, 3D проектите могат да бъдат импортирани на много багери, така че всеки един да използва същия модел. Потребителският интерфейс ще бъде лесен и за онези, които използват решенията на Trimble.

Избор на клиента - интегриран във фабриката

"Volvo Co-Pilot осигурява съвършеният интерфейс за управление на машината", заявява Йерун Сноек, директор на "Свързани обекти" и "Машинни услуги" във Volvo CE. "Много клиенти вече разполагат с 3D и спазват предпочитания на доставчика. Тъй като ние не работим в сферата на 3D проучването и проектирането, ние с удоволствие си сътрудничим с водещи технологични партньори като Trimble. И по този начин можем да предоставим на нашите клиенти най-доброто от двете компании: тяхното добре познато решение на Trimble, интегрирано с фабрично вградената платформа Volvo Dig Assist и Co-Pilot.
 
"Работата с Volvo по интегрирано решение за 3D управление показва предимствата, които двете компании предлагат на нашите общи клиенти“, казва Жан Франсоа Сурдоар, ръководител на Развитие на клиентската мрежа на Trimble за Европа, Азия и Близкия изток. "Тясната интеграция на Trimble Earthworks с Volvo Dig Assist дава възможност на изпълнителите по-лесно да възприемат строителна технология за по-бърза възвръщаемост на инвестициите."
 
Trimble и Volvo провеждат глобални изпитания за проверка от страна на клиентите при подготовка за пускане на международните пазари по-късно през 2019 г.

 

Снимка 1: Интегрирането Volvo Dig Assist и платформата Trimble® Earthworks Grade Control свързва безпроблемно багер Volvo със средата Trimble Connected Site® за проекти за изкопни дейности. Средата Trimble Connected Site включва системи за управление на машината, системи за позициониране на обекта и софтуер за оптимизиране на комуникацията и сътрудничеството през целия строителен цикъл.