СИГМА БЪЛГАРИЯ АД България

Volvo CE придобива фирмата за специални приложения CeDe

Подписано е споразумение за придобиване на шведска фирма - специалист по адаптация на машини с малък обем

Volvo CE aquires CeDe group

Volvo Construction Equipment (Volvo CE) съобщи, че ще придобие партньор за специални приложения CeDe Group за необявена сума. CeDe Group е базирана в Малмьо, Швеция, и сделката, която се очаква да влезе в сила до средата на март, ще включва интелектуалната собственост, операциите, останалите активи и персонала от около 45 служители на пълно работно време. Тъй като произведените годишни обеми са сравнително ниски, сделката няма да окаже съществено влияние върху приходите или финансовото състояние на Volvo CE.

CeDe Group има добра репутация в Скандинавския регион по отношение на адаптирането на строителни и минни машини за специални приложения. Работейки за няколко водещи производители на оригинално оборудване (OEM), включително Volvo CE и техните доставчици, адаптациите включват разработване на нови каросерии за превозвачи (напр. гориво, вода, отпадъци.), железопътни конверсии за колесни багери, както и конверсии за подземни минни приложения и др.

Компанията е създадена през 2000 г. и може да проследи началото си до първоначалния бизнес на Volvo с багери - Åkerman.

Силен и независим специалист

Предвижданията са, че под собствеността на Volvo CE, CeDe ще остане гъвкав, предприемачески, самостоятелен бизнес. Volvo CE ще предостави на компанията значителната си компетентност и ще добави допълнителни ресурси, за да може тя да разшири пазарния си обхват и клиентските си бази, като се превърне в европейски лидер в тази специализирана област. Подсиленият партньор ще подкрепи и целите на Volvo CE за разширяване на продуктовите предложения в нови сегменти и приложения, както и за осигуряване на партньор, който може да доставя прототипи с малък обем и производствени процеси. Компанията ще продължи да предоставя и разширява инженерните си услуги за клиенти, които не са на Volvo CE.

"Това придобиване има смисъл на множество стратегически нива", коментира президентът на Volvo CE Мелкер Йернберг. “CeDe вече доказа, че има сериозен инженерен талант в адаптирането на нашите машини за специализирани приложения. Тази по-тясна връзка ще позволи на Volvo CE да развива нашите продуктови предложения, като в същото време ще повиши способността на CeDe да се разшири на нови пазари и сегменти, както с Volvo CE, така и с други OEM клиенти.”

Изпълнителният директор на CeDe Group Кристер Джонсън се съгласява, заявявайки: „Изключително сме доволни да се присъединим към семейството от фирми на Volvo CE. С нашите дълги и добри отношения с Volvo CE и с дълбокото разбиране на техните продукти, ние сме развълнувани от възможностите да развиваме нашите услуги и да разширяваме обхвата си към нови пазари.”