СИГМА БЪЛГАРИЯ АД България

Отлични резултати от работата с отлична скорост чрез Volvo Active Control

Със своите автоматизирани движения на стрелата и кофата, новият Volvo Active Control създава полуавтономен багер, който постига перфектния откос с едно натискане на бутон.

Кой не би искал да улесни създаването на перфектния откос? За начинаещите оператори е трудно да постигнат точно дълбочината и ъгъла, а за опитните оператори това може да стане след няколко… хм… опита. За щастие, и двата типа оператори сега могат да празнуват, благодарение на гениалната нова автоматизирана система за управление на машини за оформяне на терени от Volvo Construction Equipment.

Първоначално предлагана на новия верижен багер EC220E, но със скорошно по-широко навлизане в гамата от машини, Volvo Active Control е система за управление на машината, която се управлява чрез 10-инчовия таблет Volvo Co-Pilot в кабината. Системата насочва оператора през функциите, за да автоматизира процеса на копаене. След като необходимите параметри на заданието бъдат въведени в системата и заданието се стартира чрез бутон, багерът автоматично коригира движенията на стрелата и кофата, за да направи прецизни срезове, да следва желаната форма и да осигури точния ъгъл на откоса - всичко това в радикално по-кратък срок.

По-добра работа за половината от времето

Volvo Active Control

Ползите от системата са безспорни. Предлаганите скорост и прецизност са такива, че времето за обработка на терена става почти наполовина (45%) в сравнение с обикновената обработка. Освен това няма нужда от преработка, защото системата прави нещата както трябва още от първия път. Безопасността също се подобрява, защото системата е толкова прецизна, че не е необходим втори човек, за да се извърши проверка на дълбочината/откоса.

Системата Volvo Active Control е изцяло разработена от Volvo, управлява се чрез фирменото приложение Dig Assist и използва технология "drive-by-wire" за управление на електрохидравличната система на багера. Когато Volvo Active Control отговаря за автоматично регулиране на движенията на стрелата и кофата, операторът може да постигне перфектната работа с една ръка - само лявата ръка е необходима да контролира скоростта на рамото.

Volvo Active Control

Бъдете спокойни

Volvo Active Control управлява редица функции, за да постигне перфектния откос - но също така гарантира, че се избягват опасностите. Функцията за ограничаване на дълбочината спира копането на кофата под предварително зададен лимит, като по този начин се избягва сблъсък с подземните съоръжения, за които има информация. Междувременно ограничението на височината помага да се предотврати сблъскване на кофата, стрелата или стика със силови кабели, тавани и т.н. чрез предварително задаване на безопасна височина за издигане. И накрая, люлееща се преграда предпазва машината да удря препятствия странично. Товаренето на камиони също може да се направи по-лесно, благодарение на контрол на положението на люлеене, който позволява на оператора да програмира предварително мястото на купчината и камиона.

Volvo Active Control

Дори и сервизното обслужване е подобрено, тъй като няма хидравлични пилотни линии, за които да се тревожите - спомагайки за повишаване още повече на полезното време за работа на машината.