СИГМА БЪЛГАРИЯ АД България

3 основни червени флагчета от телематиката, за които да внимавате

Свързаността на вашите машини е мощна първа стъпка към намаляване на общите ви разходи за притежание. Информацията, предоставена от данните, ви позволява да си поставяте цели и да предприемате действия за подобряване в областите, които ще имат най-голямо влияние върху общата ви рентабилност. Но откъде да се започне? Ето най-важните 3 предупредителни знаци, че вашите машини не са достигнали най-ниските възможни общи разходи за притежание.

1. Вашите машини прекарват много време на празен ход или в изчакване

Ако, например, клиентът има 637 часа време на чакане, разделени на 40 часа работа седмично, това е равно на 16 седмици време за производство. Това е много време за губене, което иначе би могло да се изразходва за производство и печелене - да оставим настрана горивото, разходите за поддръжка и заплати на оператора! Продължителните престои на празен ход или в чакане означават, че броят и капацитетът на машините на вашия обект не съответстват на целевите тонове на час и разходите за тон. Използвайки инструменти като SiteSim, Volvo CE може да изчисли вашата идеална конфигурация, включително маршрутите, които операторите трябва да изминават, за да се подобри производителността и да се намалят драстично вашите общи разходи за притежание.

2. Разходът ви на гориво е много голям

Продължителното време на празен ход и изчакването са една от причините за ненужния разход на гориво. Друга причина е неефективната работа. Операторите, които натискат прекалено силно газта и използват резки движения, ще пропилеят много гориво пари за гориво. Обучението ще помогне на операторите да развият чувство за необходимото количество енергия, което им е необходимо, докато избягват ненужно въртене на гумите. Дори опитни оператори ще имат полза от някой курс, като например обучение Volvo "EcoOperator", което помага на участниците да планират своята работата по най-интелигентния начин и да извлекат максимална полза от всички най-нови функции, подобряващи ефективността на новите машини на Volvo. Всяка инвестиция в обучение на оператори скоро се изплаща, след което всички икономии на гориво ще се добавят направо към реда за печалбата.

 3. Има много сигнали за поведението на операторите

Предупрежденията за поведение на оператора могат да бъдат всякакви - от прекалено повишаване на оборотите на двигателя или използването на погрешен режим на работа до безотговорно управление на машината. Освен че намалява разходите за гориво, обучението на операторите може също да помогне за намаляване на износването или в най-лошия случай на повреда на машините. Volvo и техните доставчици предлагат разнообразни решения за обучение на различни нива, за да научат операторите как да работят с тяхната машина по плавен и ефективен начин, което ще доведе до значително по-ниски разходи за поддръжка в дългосрочен план.

ЗА ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ

Anne Bast

VP Corporate Communication
Volvo Construction Equipment
Sales Region EMEA (Europe - Middle East - Africa)
Tel: + 46 16 5415906
anne.bast@volvo.com

Hannah Kitchener

SE10
London
Tel: +44 207 923 5863
E-mail: hannah.kitchener@se10.com