СИГМА БЪЛГАРИЯ АД България

Първият електрически мини багер Volvo пристига на клиентски обект

Френската фирма Spac, част от Colas Group, получи първия електрически мини багер Volvo ECR25 Electric за фазата на изпитания при клиента.

След представянето на първия електрически мини багер Volvo ECR25 Electric на Bauma 2019, машината вече е доставена на Spac за тестване при клиента.
 
Фирмата Spac, която е част от Colas Group, използва 2,5-тонен багер, за да копае канавки на голф игрището Saint-Nom-la Bretèche в покрайнините на Париж, Франция.
 
С нулеви емисии на отработени газове и почти безшумна работа, Volvo ECR25 Electric е идеален за такива места.
 
„За нас е вълнуващо да видим тази машина на строителната площадка на клиента“, казва Елоди Гуйо, ръководител на проекта за електрически мини багери на Volvo Construction Equipment (Volvo CE). „Това е в много тих и спокоен район, в който жителите искат да се спазват тишина и спокойствие, така че е изключително важно да разполагаме с машина, която да отговаря на тези нужди.“
 
Бенжамен Силвен, мениджър на обект в Spac, казва: „За жителите и градовете като цяло, това прави нашите работни площадки по-приемливи, тъй като ограничава въглеродните емисии и шума.“
 
Александър Биро, машинен оператор в Spac, добавя: „Когато говорим с човека в изкопа, не е нужно да крещим, говорим нормално и той може да чуе всичко. При традиционния багер първо трябва да изключим двигателя, за да може да се чуем. Нещо повече, когато прекарваме цял ден в изкопа, обикновено той вдишва много изпарения, но сега няма изгорели газове, които той да вдишва. Ако имаше само електрически машини във фирмата, щеше да е страхотно."
 
Volvo ECR25 Electric замества двигателя с вътрешно горене с 48-волтови литиево-йонни батерии и електромотор, който захранва хидравликата за придвижване на машината и прикачните устройства. Батериите имат достатъчно енергия, за да захранват машината в продължение на 8 часа при типични приложения, като например комунални работи. Вграденото зарядно устройство позволява зареждане през нощта чрез обикновен домакински електрически контакт. Ще се предлага и опция за бързо зареждане, която изисква по-мощен достъп до мрежата.
 
Volvo ECR25 Electric ще се предлага на избрани пазари от средата на 2020 г. 

Видео 1: https://youtu.be/JZhZsYYQ2Bk
Видео 2: https://youtu.be/YLRJfdT3lZU
Видео 3: https://youtu.be/kQpvmjFao1o

 
Илюстрация 1: Мениджърът на обект в Spac Бенжамен Силвен и ръководителят на проекта за електрически компактни багери на Volvo CE Елоди Гуйо пред Volvo ECR25 Electric.
Илюстрация 2: Операторът на Spac Александър Биро работи с Volvo ECR25 Electric на голф игрището Saint-Nom-la Bretèche близо до Париж, Франция.
Илюстрация 3: Операторът на Spac Александър Биро включва Volvo ECR25 Electric за зареждане.