СИГМА БЪЛГАРИЯ АД България

Актуализираната версия на Volvo Load Assist повишава производителността.

Volvo Construction Equipment вдигна летвата пред доказалите се технологии за самосвали с най-новия ъпгрейд на Load Assist, предлагащ прецизни данни за полезния товар - до +/- 1 процент.

Volvo Construction Equipment допълва своята гама от иновативни услуги с актуализираното решение Load Assist за самосвали Volvo L110H до L260H. Системата за претегляне на товара се реализира чрез революционния бордови дисплей Volvo Co Pilot. Използвайки този 10-инчов сензорен екран, операторът има достъп до приложението On Weighing. Load Assist помага да се подобри ефективността на оператора и работата на обекта чрез предоставяне на оператора на точна информация за натоварването в реално време.
Предотвратявайки претоварването и непълното натоварване - както и допълнителното износване на машината и дори потенциалните глоби - On Board Weighing позволява на самосвалите да постигнат максимална ефективност, като елиминират пренатоварването и времето за чакане. Системата записва всички данни за натоварването чрез сензорите за налягане и положение и след това ги показва на дисплея на Volvo Co Pilot. Това позволява информация за натоварването на кофата в реално време в рамките на +/- 1% точност.

Готови, на старт, повдигнете!

Подобрената система е проектирана така, че да улесни живота на оператора - като се започне с процеса на калибриране с нулева тежест, който ръководи оператора чрез Volvo Co Pilot. След като калибрирането завърши, операторът може бързо и лесно да настройва проекти, като избере името на клиента, номера на поръчката, целевия тонаж и типа материал. Избирате между два режима на работа: Режим Проект за контрол на натоварването на няколко товарни автомобила и Режим Пътуване, за товарене на отделни камиони, трошачки или друго стационарно оборудване.

Докато операцията е в ход, операторът може да наблюдава натоварването в реално време. Динамичната система измерва натоварването на кофата на момента, за да елиминира всякакво прекъсване на работния поток. Цветните правоъгълници помагат на оператора да визуализира текущия тонаж в кофата на товарача, вече доставеният тонаж и тонажа, който все още предстои да бъде доставен, а иконите дават представа защо теглото не е блокирано правилно.

Volvo Construction Equipment Load Assist

Оптимизирана за работа с кофа – включително кофи с висок ръб и кофи със странично разтоварване – системата предлага възможност за частично разтоварване. Управлението на последната кофа от пътуването е лесно с възможността за изсипване, която предлага в реално време поглед към оставащия товар в кофата чрез Volvo Co Pilot. Операторът може да избира между два режима: един за разтоварване на куп, а другият за разтоварване на камион.

Освен че опростява работата, On Board Weighing също така спомага за осигуряване на безопасността на работния обект. Настройваем сигнал информира оператора, ако са превишени предварително зададените ограничения на натоварването. В зависимост от комбинацията от опции, камерата за обратно виждане се включва автоматично - и може да комбинира информацията за натоварването в един екран - когато самосвалът е на заден ход. За допълнителна безопасност някои функции са забранени, когато скоростта надвиши 10 км/ч (6 мили/ч).

Работете неуморно - и безжично

Предлагайки 16 GB памет, Volvo Co Pilot дава възможност за съхраняване на почти неограничено количество прикачени файлове, поръчки за работа, цели, материали и информация за клиентите. Volvo Construction Equipment Load AssistДанните могат да се съхраняват в облака, да се прехвърлят на флаш устройство или отпечатват за цялостно управление на полезния товар. Системата подава информацията за машината към телематичната система CareTrack®, като предоставя отдалечен достъп до информация за машината, като например общия превозен товар; тонове (брит.тона/lb), транспортирани за литър (галон) гориво и брой цикли. С най-актуалните данни за производителността на машината, операторите и собствениците на машини могат да определят областите за възможни подобрение на производителността и да намалят оперативните разходи.

Volvo Co-Pilot е проектиран по начин, който го прави лесно скалируем при разработването на бъдещи софтуерни актуализации, допълнителни функционалности и нови приложения. Когато е оборудвана със SIM карта, системата може да получава софтуерни актуализации дистанционно чрез безжична комуникация. Забележка: можете да изтеглите директно илюстрациите от тази информация за медиите, като кликнете тук.