СИГМА БЪЛГАРИЯ АД България

Тръбополагащите машини Volvo от серия E издигат производителността, безопасността и многофункционалността до нови висоти

Ротационната тръбополагаща машина PL3005E от Volvo Construction Equipment осигурява превъзходни експлоатационни характеристики благодарение на своя интелигентен дизайн, създаден на основата на багер, и високотехнологичните си функции.

Volvo’s E-series pipelayers lift productivity, safety and versatility to new heights

Като вероятно най-ефективните машини в своите сегменти, не е изненадващо, че ротационните тръбополагащи машини от Volvo Construction Equipment са пълни с множество най-съвременни функции за повишаване на продуктивността и безопасността. Благодарение на интелигентния дизайн, базиран на багер и комбиниран с усъвършенствани системи за управление на товара и телематика, впечатляващите тръбополагащи машини предлагат ненадмината производителност в различни приложения.

Чрез впечатляващ капацитет на завъртане на 360° операторът може безопасно да завърти надстройката, за да повдига и да полага големи и тежки тръби навсякъде около машината с лекота - особено полезно при товарене и разтоварване, както и за подаване към машини за огъване на тръби. С капацитет за преобръщане до 55 тона (120 000 lb), тежките задачи, като снижаване и стиковка, се извършват ефикасно и бързо.

Предлагайки безкрайни възможности за полагане на тръби, уникалният дизайн на машината осигурява непоклатима стабилност за безопасна работа при сурови терени и по склонове до 35°. С отлична стабилност и плавна хидравлика за едновременни движения, ротационните тръбополагащи машини са идеалният избор за приложения със спускане в траншеи. При работа по наклони насочете стрелата нагоре към хълма, за да подобрите стабилността и безопасността.

Само за 2,5 часа, тръбополагащите машини от серията E могат да бъдат превърнати в стандартни багери, като по този начин предлагат ползите от две машини в една, като помагат на клиентите да извлекат максималното от своите инвестиции. Идеално съчетаната за тръбополагащи и изкопни приложения хидравлика означава, че няма загуба на мощност в нито една от двете конфигурации.

Командване на работното място

Изградени на основата на десетилетия инженерно превъзходство, тръбополагащите машини на Volvo от серията E са създадени да предоставят в еднаква степен производителност и безопасност - започвайки с кабината на Volvo.

От регулируемата седалка операторът има пълен контрол върху своя комфорт. Просторната работна среда с контролиран шум и климат се допълва от органи за управление, които лягат удобно и лесно в ръката. Хидравлично издиганата и сертифицирана по ROPS безопасна кабина предоставя обзорен изглед към работната площадка и траншеята, като включва интелигентната Load Management System (LMS), която следи товара и предупреждава оператора при достигане на лимита, за да осигури оптимална безопасност и ефективност.

Започнете работа без забавяне

Тръбополагащите машини Volvo от серия E издигат производителността, безопасността и многофункционалността до нови висоти

Здравите и надеждни тръбополагащи машини са не само проектирани с оглед на висока продуктивност, но също така са пълни с множество функции, които намаляват риска от повреда, за да осигурят максимално дълъг експлоатационен живот. За разлика от традиционните тръбополагащи машини със странична стрела от булдозерен тип, машините от серията E на Volvo могат лесно да бъдат транспортирани между или около работните площадки върху ремарке или нисък прицеп, без да се налага разглобяване на стрелата или противотежестта.

За по-лесна поддръжка дистанционните филтри са отделни от двигателя и радиатора, което улеснява почистването и спомага за осигуряване на бързина при провеждане на редовните сервизни проверки. За проследяване на годността и производителността на машината, тръбополагачите могат да се оборудват с най-съвременната телематична система CareTrack от Volvo. Системата следи в реално време информация за различни данни за машината, включително разход на гориво и двигателни часове, като помага на клиентите да оптимизират горивната ефективност, да избягват непланираните престои и да увеличават максимално възвращаемостта на инвестициите.

Както и при всички останали машини на Volvo, тръбополагащите машини от серията Е са оборудвани с оригинални Volvo части, щателно тествани и одобрени, за да се осигури най-високото качество и дълъг експлоатационен живот. Всички клиенти на Volvo имат достъп до моментална поддръжка винаги, когато им е необходима, благодарение на глобалната сервизна мрежа на Volvo.

Основни спецификации:

Двигател Volvo D8J

Работно тегло

кг
lb
35 030
77 300

Брутна мощност на двигателя

kW
к.с. (imp)
180
241
. . . при обороти на двигателя об/мин 1800 

Макс. капацитет на претоварване

т
lb
55
120 000

Номинална товароподемност

т
lb
31
68 000

Дължина на станд. стрела

м
ft in
7.4
24 4

Дължина на удължена стрела

м
ft in
9.2
30'4”
 Макс. работен наклон  ° 35