СИГМА БЪЛГАРИЯ АД България

Volvo демонстрира силно портфолио за клиентски успех на Intermat Париж 2018

Големите технически, социални и климатични сили стимулират развитието на световната икономика. Volvo Group пристига на Intermat с пакет от машини и услуги, които осигуряват успеха на клиентите - демонстрирайки желанието си за "Изграждането на бъдещето".

В едно променящо се общество, Volvo разполага с машините, услугите и дистрибуторската мрежа за подкрепа на своите клиенти, без значение колко голям е проектът. Това е основното послание на щанда на Volvo, посветен на темата "Изграждане на бъдещето" на изложението Intermat в Париж, Франция.

На 4,800 м2 открита и закрита изложбена площ, Volvo Construction Equipment (Volvo CE) показва гама от нови и обновени машини - включващи багери, колесни товарачи, асфалтополагащи машини и валяци - в комбинация със своя най-съвременен сензорен таблет Volvo Co-Pilot, която управлява всички платформи Volvo Assist.

В съчетание с услугите Volvo Services, тези машини са готови да осигурят успех на клиентите. Всъщност, при съчетаване с дъщерните фирми Volvo Trucks, Volvo Penta, Volvo Buses и Volvo Financial Services, уникалността на Volvo Group позволява на компанията да стане партньор на най-големите световни строителни схеми, като например текущия инфраструктурен проект Grand Paris за 100 милиарда евро.

Проектиран за градски среди

В отговор на нарастващата урбанизация, Volvo представя три нови багера с къс радиус на завиване по време на Intermat Paris - един верижен, ECR355ENL; един колесен, EWR170E; и един компактен - ECR18E. Тези багери са идеални за работни места, където пространството е ограничено, като същевременно предлагат обичайните за Volvo ниски нива на шум, разход на гориво и емисии.

ECR18E не е единствената компактна звезда на Intermat. Друг мини акцент на шоуто е носителят на наградата Intermat за иновации - EX2. 100% електрическият мини багер предоставя нулеви емисии, 10 пъти по-висока ефективност, 10 пъти по-ниски нива на шум и намалени общи разходи за собственост в сравнение с конвенционалните си конкуренти. Смята се, че това е първият в света прототип на изцяло електрически мини багер.

volvo-демонстрира-силно-портфолио-за-клиентски-успех-на-intermat-париж-2018-02-1920
Увеличаването на урбанизацията води също и до по-голямо търсене на специализирано оборудване за разрушаване и рециклиране, поради което Volvo отделя част от външната си изложбена площ на Intermat за този сектор. Зоната за разрушаване и рециклиране включва, наред с другото, EC380E, вече наличен с опционално удължение на стрелата за висок обсег и изцяло новия манипулатор за материали EW240E MH. В тези области опитът на Volvo в областта на безопасността е особено предимство.

По-широка серия за компактиране

В допълнение Volvo разширява своето предлагане в пътния сегмент. На Intermat Volvo CE ще представи новия асфалтополагач P6820D, допълнен с новата електронна система за управление на асфалтополагачи EPM3 и Pave Assist, както и асфалтополагача DD105, който вече се предлага с осцилиращи барабани. Благодарение на най-новата премиера, сега продуктовата гама от почвени и асфалтови валяци на Volvo е по-изчерпателна от всякога.

Останалите значими премиери на машина на Intermat включват челният товарач L260H в Европа и усъвършенстваният челен товарач L180H с изцяло нов силов тракт.

Цялостна гама Volvo Co-Pilot

Intermat видя и европейския дебют на Haul Assist и Dig Assist - приложенията на Volvo Co-Pilot, предназначени да повишат производителността, ефективността и безопасността, като предоставят данни в реално време на екрана в кабината съответно за оператори на самосвали и багери. Новата функция Haul Assist дори включва информация от опционалния модул на Volvo за претегляне на борда на машината - On-board Weighing - което помага на останалите оператори и персонала на обекта да следят състоянието на натоварване на самосвали, оборудвани със система "светофар".

Тази най-нова асистираща функция допълва гамата Volvo Co-Pilot – съставена от Haul Assist, Load Assist, Dig Assist, Pave Assist и Compact Assist. Включването на Volvo Co-Pilot във всички машини, показани на Intermat, изпраща силно послание до клиентите относно готовността на производителя да достави машини с функционалност Co-Pilot през следващите няколко месеца.

Функциите на Assist вече се предлагат и в 3D

Клиентите могат да поръчват асистиращите функции в 2D, полеви дизайн (софтуер, разработен от Volvo, който се простира между 2D и 3D), а сега и в 3D, в сътрудничество с Topcon, в зависимост от необходимото ниво на прецизност. В бъдеще клиентите ще могат да избират 3D софтуер в сътрудничество с Trimble и Leica.

Volvo Co-Pilot е монтиран фабрично, но може да бъде монтиран в последствие и на наличните у клиента машини на Volvo. Тъй като хардуерът е произведен от Volvo и е монтиран от инженерите на Volvo, той е надеждно закрепен и покрит от гаранцията на Volvo.

Широка наличност на фабрично монтирани рототилти

Volvo CE също така популяризира фабричното монтиране на рототилти Steelwrist за 15-те си модели багери в Европа. Предлагат се и други марки рототилт, според желанията на клиента, но не и фабрично монтирани.

Нови услуги за повишаване на работоспособността

Под покритието на услугите Volvo Services, Volvo CE популяризира на Intermat новите си услуги за проактивен мониторинг и отчети за състоянието. С проактивния мониторинг дилърите ще наблюдават активно алармите и кодовете за грешки на машината на клиента и ще диагностицират дистанционно всички проблеми. Чрез извършване на превантивна поддръжка, дилърите ще помогнат за свеждане до минимум на разходите за престой и ремонт. Аналогично, отчетите за състоянието предоставят диагностика на състоянието на машината, спомагат за планиране на поддръжката или алармират за проблеми, възникнали в резултат на неправилна експлоатация или употреба. Междувременно на европейските пазари Volvo CE въвежда нова двугодишна гаранция за резервни части.

Силата на групата

Фирмите от групата - Volvo Trucks, Volvo Penta и Volvo Financial Services - са също изцяло интегрирани на Intermat, като подчертават силата на цялостната оферта на Volvo Group. Volvo Trucks за камиони за пътно строителство работи ръка за ръка със строителни машини Volvo, а индустриалните двигатели на Volvo Penta за друго оборудване на работния обект правят сервизното обслужване лесно. Мегапроектите като Grand Paris демонстрират ползите от това партньорство в действие и дават пример за непрекъснатия ангажимент на Volvo към френския пазар.

Изображение 1: Закритият щанд на Volvo на Intermat Paris 2018
Изображение 2: Откритият щанд на Volvo на Intermat Paris 2018