СИГМА БЪЛГАРИЯ АД България

Volvo D серия павира пътя към контрол на-ефективността и технологиите за изравнителни плоскости

Асфалтополагачите P6820D ABG и P7820D ABG от Volvo Construction Equipment съчетават мощност, лесна експлоатация, горивна ефективност, многофункционални изравнителни плоскости и дълготрайни усъвършенствани функции, за да предоставят изключителни характеристики на асфалтополагане.

С над половин век опит в асфалтополагането и новаторския инженеринг, Volvo доведе до съвършенство своето следващо поколение асфалтополагачи в лицето на моделите P6820D ABG и P7820D ABG.

Новата електронна система за управление на асфалтополагача (EPM 3), например, е най-революционната разработка, пусната в асфалтополагачите от серия D. EPM 3 разширява контрола върху машината и оптимизира асфалтополагача за специфични приложения. Системата консолидира управляващите бутони, подредени в разположение на птичи поглед, за да насочват интуитивно оператора през отделните работни функции. Функциите могат бързо да бъдат избирани и регулирани чрез ергономично разположеното функционално колело.

При отделните проекти приложението за управление на настройки Settings Manager запаметява потребителските настройки в рамките на EPM 3, което позволява на оператора да извиква запаметените параметри при работа по подобни проекти в бъдеще. Тази функция опростява стартирането на машината и може да бъде фино настроена от оператора в процеса на работата, за да се оптимизира производителността и високото качество на асфалтополагането.

От платформата на оператора видимостта обхваща 360 градуса около платформата, бункера, шнековия канал и изравнителната плоскост, което позволява на оператора да проверява материала и потока с един поглед. Новата остъклена област от двете страни на платформата осигурява още по-голяма видимост, като оптимизира общата ефективност и безопасността на обекта. Дори при условия на слаба осветеност операторите могат да извършват прецизно асфалтополагане, благодарение на най-съвременните светодиодни работни светлини. За да се увеличи максимално безопасността, осветлението за дома, разположено под козирката, осветява платформата на оператора и стъпките за три минути, след като се включи главният превключвател и след изключването на запалването. За бързо асфалтополагане или подготовка за транспортиране, защитният навес може да бъде повдигнат и спуснат лесно с натискане на бутон. 

За удобно пътуване навесът предлага вградена звукова изолация, а автоматичното обтягащо устройство намалява вибрациите, осигурявайки безпроблемна работа.

Мощен и издръжлив

Освен управлението на машината и комфорта на оператора, асфалтополагачите Volvo P6820D ABG и P7820D ABG са пълни с вградени, висококачествени функции, започвайки от първокласния Volvo двигател. Съчетавайки висок въртящ момент и ниски обороти, двигателят на Volvo е настроен специално към хидравличната система, за да осигури водеща на пазара мощност, продуктивност и горивна ефективност. Системата се характеризира с адаптивния ECO режим, който адаптира изходната мощност на двигателя спрямо потребностите на работния обект. Тази функция по подразбиране може да намали използването на гориво с до 30%, което е от полза за финансовия резултат на клиентите и за околната среда - основно съображение при разработването на асфалтополагачите от серия D.

Както всички останали асфалтополагачи на Volvo, P6820D ABG и P7820D ABG работят при забележително ниски нива на шум, което е от полза както за работниците, така и за околните.

Дори при високи температури на околната среда, интелигентно проектираното отделение на двигателя и капакът осигуряват достатъчно пространство за непрекъсната циркулация на въздуха от адаптивния охлаждащ вентилатор, което позволява двигателят и хидравликата да се охлаждат ефективно. Независимо от околните природни условия или приложението, асфалтополагачите от серията D осигуряват гладка, равномерна повърхност на покритието, благодарение на печелившата комбинация от няколко характеристики, включително големия капацитет на бункера, автоматичната обтягаща система на веригата и Soft Dock.

Благодарение на тези усъвършенствани функции, както и на опционалната система Pave Assist, първокласните резултати от асфалтирането никога не са били толкова достъпни. Задействана от Volvo Co-Pilot, системата Pave Assist е предвидена да подобри функционирането, като предоставя на оператора данни в реално време за качеството и продуктивността на асфалтополагането. Силно иновативното и разработено в лабораториите на Volvo решение помага на операторите да получат по-голяма независимост и лекота на експлоатацията. Инструментите, предлагани от Pave Assist, включват Material Manager, Thermal Profiling и Weather View.

Водещи в индустрията изравнителни плоскости

Изравнителните плоскости на Volvo са проектирани да осигурят висше качество на асфалтополагането, равномерност и гладкост. Многофункционални и ефикасни при ширини на асфалтополагане до 11 метра, асфалтополагачите Volvo P6820D ABG и P7820D ABG се характеризират с водещи в индустрията изравнителни плоскости, способни да се справят с широка гама от материали.Volvo tracked paver P6820D T3 T4 F

Специално разработените от Volvo трамбоващи греди постигат целева плътност на материала по цялата работна ширина и са напълно закалени за издръжливост и трайност. В зависимост от приложението и условията, клиентите на Volvo могат да избират от широка гама единични или двойни трамбоващи греди, за да се осигури гладка повърхност. Двойната трамбоваща технология на Volvo ABG предлага най-висока степен на предварително компактиране зад изравнителната плоскост, което е съществено при полагане на дебел слой асфалт и третиран с цимент базов (CTB) материал.

За да се гарантира гладкото и прецизно движение на хидравличните удължители на изравнителната плоскост, стабилната система за направляване на плоскостта разполага с два специално вградени направляващи цилиндри, разположени от двете страни на асфалтополагача. Заедно, твърдите тръби предотвратяват усукване на удълженията на изравнителната плоскост, когато върху тях се оказват големи усилия, което води до последователна, равномерно компактирана повърхност.

Нещо повече, екипът може да се справи с разнообразните изисквания на работните обекта просто като добавя или маха удължения на изравнителната плоскост за минути, без необходимост от специални инструменти, благодарение на системата от бързосменници на Volvo. Безопасността и качеството се повишават още повече от новите хидравлично управлявани крайни врати, осигуряващи бързо манипулиране за оператора на изравнителната плоскост и чист страничен завършек.

При павиране на специални фасетни профили на пътните повърхности, изравнителните плоскости VB 79/89 и VDT-V 79/89 са идеалното съчетание. Изравнителните плоскости с възможност за удължаване имат две допълнителни съчленени секции и се регулират нагоре или надолу с 10% (5.7°), като създават възможност за асфалтиране на неправилни профили – като специални дренажни изисквания – с лекота, по-малко използвани материали и на по-ниска цена.

Оптимална работоспособност

За запазване на ефективността и повишаване на дълготрайността на машината, Volvo предлага бърза и лесна поддръжка, както и редица удължаващи живота на компонентите функции и услуги за поддържане на работоспособността. 

Благодарение на подобрения достъп за сервизно обслужване до най-съществените точки за проверка, клиентите могат да разчитат на асфалтополагачите от серия D на Volvo за намаляване на времето за престой и минимизиране на оперативните разходи. Комплектите Volvo Care Kit помагат също така за намаляване на разходите чрез оптимизиране на експлоатационните характеристики и дълготрайността на сменяемите части. Като съчетават всичко това в един пакет, комплектите Volvo Care Kit подпомагат потребителите при идентифицирането на частите за подмяна.

Допълнително, с усъвършенстваните технологични функции от рода на Service Interval Manager, клиентите са винаги информирани за сервизните изисквания. Системата предупреждава оператора за необходимата или насрочената по график поддръжка и пази запис за сервизната история в рамките на EPM 3. За дистанционно наблюдение на своите машини, клиентите могат също да разчитат на CareTrack®. Системата за телематика генерира подробни справки за местоположението на машината, нейната употреба, продуктивност, разход на гориво и много други. Използвайки диагностичния софтуер MATRIS, дилърите на Volvo могат да анализират оперативните данни на машината. Системата следи дейностите и идентифицира областите за подобрение, което води до по-добра икономичност и намалява износването на машината.

Тези интелигентни системи, прибавени към редицата услуги – налични чрез дилърската мрежа на Volvo – улесняват поддръжката в изправно състояние на трудолюбивите асфалтополагачи P6820D ABG и P7820D ABG.

  P7820D ABG P6820D ABG
Двигателни емисии EU Stage 4 / EPA Tier 4f  EU Stage 3a / EPA Tier 3 EU Stage 4 / EPA Tier 4f EU Stage 3a / EPA Tier 3
Тип двигател D8J  D7E GEE3 D6J D6E GAE3
Двигателна мощност kW
к.с. (imp)
175
235
170
228
140
188
140
188
...при обороти на двигателя об/мин 1 800 1 800 2 000 2 000
Базова ширина м
ft
2,548
8,36
2,548
8,36
2,548
8,36
2,548
8,36
Максимална ширина на настилката м
ft
11
36,1
11
36,1
10
32,8
10
32,8
Павиращ капацитет тон/час
къс тон/час
900
992
900
992
700
772
700
772
Максимална дебелина на слоя мм
in
300
11,8
300
11,8
300
11,8
300
11,8
Капацитет на хопера тон
къс тон
13,5
14,9
13,5
14,9
13,5
14,9
13,5
14,9
Тегло на влекач кг
lb
14 900
32 849
14 650
32 298
14 350
31 636
14 200
31 306