СИГМА БЪЛГАРИЯ АД България

Volvo CE представя ново поколение компактни багери

Новите компактни багери на Volvo от серията E са проектирани да се справят с трудни задачи в тесни ъгли – като същевременно осигуряват ниски ежедневни оперативни разходи.

Компактните багери от серията E на Volvo Construction Equipment (Volvo CE) предоставят пъргавост и гъвкавост, която им позволява да се поберат и в най-тесните места. EC15E, EC18E и EC20E са малки, но здрави модели, които заменят предишната серия багери D, а ECR18E е ново допълнение към компактната гама на Volvo CE.

Моделите от серия E имат обща платформа, която е изградена с оглед на издръжливост и дълготрайност. Цялостните стоманени панели са безопасно вдлъбнати на 10 мм зад ексклузивната високопрофилна чугунена противотежест на Volvo, която осигурява защита и стабилност при изкопни работи. С височина на машината малко над 2 метра и променливо шаси, което може да се свие до по-малко от 1 м - тези нови модели могат да получат достъп дори до най-ограничените работни места. Веднъж застанало на място, шасито може да се разшири до 1,35 метра за допълнителна стабилност. Дизайнът се грижи десния ъгъл на рамата, хидравличното рамо и цилиндър да стоят в предвиденото пространство, което води до максимална видимост и намален риск от повреда на машината при работа в близост до препятствия.

volvo компактен багер

Безопасна и лесна експлоатация


Той може да бъде в състояние да влезе в тесни пространства, но операторите ще установят, че обстановката в кабината на тези компактни багери е едновременно просторна и организирана. С управление на върха на пръстите, просто оформление на контролите и големи педали, всеки нов модел е лесен за управление - и предлага плавни комбинирани движения.

volvo компактен багерКакто и при всички машини Volvo, безопасността е в основата на компактните багери от серията E. Широката входна зона и добре разположените стъпала и перила помагат при влизането и излизането от кабината, а веднъж озовал се на място, операторът е защитен, благодарение на добрата видимост и стандартно оборудваната ROPS/TOPS/OPG1 кабина и навес. Останалите функции за сигурност включват заключващи се механизми, които предотвратяват движението, ако операторът не седи добре на седалката, ярко оранжев предпазен колан и зелен мигащ сигнал, които помагат на мениджърите на обекти лесно да се уверят, че предпазният колан се използва от операторите през цялото време. 

Компактните машини се движат наоколо много по-често, отколкото по-големите машини с общо предназначение, но Volvo проектира серията E да бъде бърза, лесна и безопасна за транспортиране. Тези мини чудеса разполагат с автоматична блокировка и четири лесно достъпни точки за привързване на горната рамка. Благодарение на лекото тегло и системата за транспортиране на кофи на Volvo, машините могат да бъдат транспортирани безопасно с до три кофи и хидравличен прекъсвач върху компактен камион или ремарке.

Леката тежка категория


Компактният багер EC15E надгражда върху на успеха на своя предшественик, който е доказала се и популярна машина, особено в сектора за отдаване под наем. Той не само е лек, но също така и най-малкият в гамата на Volvo, което му позволява да проникне в най-тесните участъци. По време на работа EC15E се отличава с качествата си, и подобно на по-големите си сестри, осигурява лекотата на използване и издръжливостта, които са необходими, за да работи усилено цял ден, всеки ден. Лесната поддръжка и ремонт минимизират времето на престой, което спомага за постигането на ниски общи разходи за притежание.

Малка машина, ГОЛЯМА ефективност


EC18E и EC20E издигат производителността на ново ниво, с 13% увеличение на теглителната сила и съответно 2 130 кг и 3 120 кг комбинирани сили на копаене. Техният подемен капацитет се е увеличил средно с 22% отпред, в сравнение с D серията, която те заменят, плюс допълнително 7% отстрани на EC20E. 11% по-дългото шаси на EC18E допринася за още по-добър цялостен подемен капацитет и стабилност в сравнение с предишното поколение, с увеличение от 140 мм в дълбочината на копаене.За по-нататъшна гъвкавост допълнителните хидравлични потоци могат да бъдат регулирани поотделно във всяка посока, осигурявайки оптимална скорост и контрол, а като опция се предлага и втора спомагателна линия.

Късо завъртане, голям потенциал


ECR18E е изцяло нов модел и разполага с дизайн с късо завъртане. Способен да се побере и в най-тесните пространства, дизайнът с ултра-къса задна част осигурява най-малкия радиус в гамата на Volvo. Устройството е изключително стабилно през цялото 360o завъртане на надстройката, а неговото променливо шаси може да се прибере до едва 995 мм или да се разшири до 1 352 мм. Идеален за работа в претоварени работни места, новият ECR18E допълва предложението на Volvo за компактни багери, което досега включва седем модела с къс радиус на завиване, вариращи от 1,7 до 9,5 тона.

volvo компактен багер ecr18e

Пълният пакет за максимална рентабилност


мини багер volvo Серията E може да се поддържа безпроблемно, благодарение на резервоара за гориво на панти, уникален за Volvo, който предлага впечатляващо лесен достъп до отделението на двигателя и лесни за намиране ежедневни контролни точки. 50-часовият интервал на смазване допринася още за най-добрата възможност за обслужване в класа, с която разполагат тези машини. Двигателят може да бъде оборудван и с функции за автоматичен празен ход и автоматично изключване на двигателя, които спомагат за намаляване на шумовите смущения, разходите за сервизно обслужване и разхода на гориво – както и за осигуряване на по-висока стойност при препродажба. Както и при всички модели Volvo, серията Е може да бъде допълнена с редица прикачни устройства, като например бързосменници, кофи, чукове и оригинални Volvo части.

За повече информация или за намиране на дилър на Volvo, посетете volvoce.com

 

Основни спецификации:

     EC15E  ECR18E  EC18E  EC20E
Работно тегло kg   1 640  1 700  1 810  1 965
 Двигателна мощност (брутна) kW 12 12 12 12
Обем на кофата l 36 36 36 63
 Височина на машина мм  2 335  2 300  2 335  2 335
 Ширина на машина мм  995  995 - 1 352  995 - 1 352  995 - 1 352
 Сила на срязване, ISO daN  1 290 1 290  1 290   1 827
 Сила на вкопаване, ISO daN  795  795  795  1 229
Максимална дълбочина на вкопаване мм  2 434 2 434  2 434   2 579
 Макс. височина на разтоварване мм  2 588  2 588  2 588  2 796

*Не всички продукти се предлагат на всички пазари. В рамките на нашата политика на непрекъснато усъвършенстване, ние си запазваме правото да променяме спецификациите и дизайна без предварително уведомление. Илюстрациите не показват задължително стандартната версия на устройството.