СИГМА БЪЛГАРИЯ АД България

Volvo CE пуска 100-тонен самосвал

Най-новият 100-тонен R100E от Volvo Construction Equipment се очаква да стане голям хит в сектора на минния и кариерния добив със своя дизайн, поставящ ниските общи разходи за притежание в основата на всичко.

С размери и капацитет, които го правят най-големият превозвач от гамата на компанията, новият самосвал R100E от Volvo Construction Equipment обещава да намали оперативните разходи на клиентите, като оптимизира производителността, времето за работа и комфорта на оператора.

Този новаторски модел е изграден върху стабилна ДНК, с корени, произлизащи чак от 1919 г. В продължение на близо 70 години заводът Volvo CE Motherwell проектира, произвежда и дистрибутира самосвали. Никоя друга машина не може да се сравни с R100E, създаден от почти век на инженерно съвършенство.

Преместете повече, спечелете повече


Volvo Rigid Hauler R100E T2Предлагайки истински 100-тонен полезен товар, най-новата звезда от транспортната флотилия на Volvo позволява на операторите да достигат по-бързо производствените си цели. Създаден за усилена работа, R100E се задвижва от първокласния двигател с 783 kW (1075 к.с.). Комбинираното задвижване осигурява висок въртящ момент, несравнима сила на теглене и водещо в класа си тягово усилие за оптимално сцепление. Управлението на задвижването и моментът на машината се осигуряват от новата система Volvo Dynamic Shift Control, която автоматично приспособява точките за превключване на трансмисията в зависимост от работния обект и оперативните данни.

R100E е конструиран за всякакви приложения от минния и кариерния добив, където оперативните разходи са критично важни. Клиентите могат да очакват да по-малки разходи за курс с R100E, характеризиращ се с V-образен корпус с капацитет 60,4 м3, за оптимално задържане на товара и минимално връщане на материал. Утвърдената от индустрията политика за профил на натоварване позволява на оператора да постига консистентен среден целеви товар (95 тона), а бързата система за накланяне на каросерията осигурява бързи времена на цикъл за цялостно ефективно представяне.

Върху основата на големия капацитет и скоростите на превоз на своя самосвал, Volvo надгражда с интелигентни системи за наблюдение. Опцията за претегляне на борда On-Board Weighing (OBW) е интегрирана система, която осигурява преместването на оптимално безопасен полезен товар от машината за още по-голямо оптимизиране на производството и минимизиране на оперативните разходи. Това става чрез използване на външно монтирани сензори за налягане за наблюдение и предаване на статистически данни за машината към бордовия дисплей на оператора. Информацията за машината може да се преглежда в реално време чрез бордовия дисплей, а също така чрез телематичната система CareTrack® на Volvo може да бъде достъпна и дистанционно, за да се помогне на операторите и мениджърите на транспортния парк да подобрят планирането.

Клиентите, които се интересуват от увеличаване на производителността на съществуващи и бъдещи проекти, могат да получат достъп до Volvo Site Simulation с помощта на техния местен дилър на Volvo. Системата работи като предоставя на клиентите ценна информация за техните машини, избор на транспортен парк и конфигурация на обект, с което им помага да максимизират производителността си, като същевременно по-добре управляват своята собственост и оперативните си разходи.

Създадени да бъдат издръжливи


Времето за непрекъсната работа и производителността са основен фокус на издръжливия дизайн на машината, който осигурява висока степен на защита на компонентите и по-дълъг жизнен цикъл за удължени интервали от време между планираните поддръжки.

Предлагайки непоклатима стабилност, R100E завладява и най-трудните терени при пълен контрол. Здравият самосвал предлага нисък център на тежестта и е оборудван с експертно проектирани каросерия и шаси, които работят в хармония с по-ниското независимо лостово предно окачване от тип McPherson и новата кормилна система за управление с ниско усилие. Операторът може лесно да маневрира около тесните ъгли с леко и интуитивно кормилно управление, осигурено от пилотно управлявания дистанционен контролен клапан Orbitrol.Volvo Rigid Hauler R100E T2

R100E не само е проектиран да постига оптимална работа и производителност чрез високите нива на комфорт за оператора, контрол върху машината и стабилност, но той обещава също така и да намали разходите за ремонт. Предното окачване е просторно разположено, за да абсорбира натоварването и повърхностните удари, както и да предпазва жизненоважните машинни структури. Детайлният инженеринг е очевиден и в дизайна на машинната рамка от тип "конски хомут", осигуряващ гъвкавост при движение на неравен терен. Произведен от кормилни релси с квадратно сечение, рамката се характеризира с отливки от високоякостна стомана в ключовите места за натоварване, за да абсорбира въздействието от контакта с терена. Всички отвори на рамката са с вложки за допълнителна защита. Значителна инвестиция е направена в щателното тестване на рамката и каросерията, което включва прилагането на 60 000 часа натоварване за умора на шасито. С корпус, изработен от силно устойчива на удари и абразия 400-HBW закалена стомана, самосвалът R100E постига дълготрайни експлоатационни характеристики.

Изборът на оператора


R100E е не само високоефективна машина, но също така повишава производителността на оператора - започвайки с кабината на оператора, сертифицирана по ROPS/FOPS. Предлагайки намалени вибрации и външен шум, кабината е монтирана върху изолиращи тампони от вискозен тип за по-добро качество на возията.

Volvo Rigid Hauler R100E T2

От седалката на оператора, намираща се от лявата страна на кабината, операторът може да наблюдава работната площадка и заобикалящите я зони през голямата площ и малкия наклон на предното стъкло. Добрата видимост се допълва от системата за 360° поглед върху околността, осигурена от Volvo Smart View. Системата използва множество свръхширокоъгълни външно монтирани камери, които осигуряват визуално наблюдение на превозното средство и околната работна зона чрез бордовия дисплей. Предимствата на тази 360° система се простират отвъд нарастващата безопасност на оператора, персонала и работното място; тя също така намалява или елиминира напълно сблъсъците с други предмети, за да сведе до минимум повредите по машината и гумите, особено при заден ход, тъй като позволява на операторите безопасно да избягват препятствията по терена. Намаляването на риска от случайни щети по машината намалява разходите за ремонт и увеличава времето за непрекъсната работа.

Всички дисплеи и ергономично разположени органи за управление с върха на пръстите са достъпни от напълно регулируемата седалка с въздушно окачване на Volvo, лесно адаптираща се според физиката на оператора. Кабината е оборудвана с характеристики под налягане и контрол на HVAC, както и с достатъчно пространство за съхранение, за да се намали безпорядъкът и разсейването в кабината.

Както при всички машини Volvo, самосвалът е конструиран с оглед на безопасността и тя е проектирана във всеки аспект на високопроизводителната машина. За защита както на оператора, така и на персонала на обекта, всички машинни системи, като например аварийните изключватели, са лесно достъпни. Ретардерът на трансмисията и инхибиторът на спускането по инерция осигуряват безопасен контрол на машината при спускане, а защитата от превишаване на скоростта на двигателя автоматично забавя работата на машината до безопасни експлоатационни граници.

Лесна проверка


Volvo Rigid Hauler R100E T2Необходими са редовни сервизни проверки, за да се установят потенциалните проблеми и да се осигури дълъг експлоатационен живот. R100E прави достъпът до ежедневните сервизни проверки и рутинната поддръжка бърз и лесен с противоплъзгащите се стъпенки и сигурни пътеки, така машината се връща на работа възможно най-бързо. Всички сервизни точки са стратегически групирани и разположени в близост до земята и сервизната платформа, за да осигурят бърза, лесна и безопасна поддръжка или настройки на машината, а дизайнът на колелата с директен монтаж на джантите създава условия за безопасно и бързо монтиране и демонтиране. В кабината имате достъп до диагностичните данни от най-горно ниво, използвайки удобното за оператора табло за управление, за бърз анализ и решения. От таблото за управление операторът може бързо да наблюдава състоянието на машината и получава достъп до данните за системното налягане, температурата, разхода на гориво, диагностиката на двигателя, диагностиката на трансмисията и диагностиката на VCU.

R100E също така се характеризира с високо ниво на хидравлична филтрация, която включва магнитни смукателни филтри за всяка хидравлична функционална система, както и филтриране под налягане на кормилното управление, задействащата спирачките помпа и устройствата за охлаждане на задната спирачка. Първичните и вторичните горивни филтри, монтирани на двигателя, се съчетават с усъвършенстваното двустепенно филтриране на маслото за отстраняване на вредните замърсявания. Оборудван с издръжливи функции, които осигуряват превъзходна защита, R100E оптимизира операциите и удължава интервалите за поддръжка за по-ниски оперативни разходи.

В редките случаи, в които Volvo R100E се нуждае от по-сериозно внимание от рутинните сервизни проверки, експертите на Volvo са винаги налице и могат да дадат специализиран съвет чрез развитата структура от дилъри и техници. Комбинирайки познанията на местно ниво с глобалния опит в добивната индустрия, Volvo предлага редица решения за клиентите - от справки от телематиката на машините, сервизни споразумения с Volvo (VSA) и разширени гаранции - за увеличаване на рентабилността през целия живот на машината.

Основни спецификации:

Полезен товар kg / lb 95000 / 209,439
Обем на каросерията, SAE 2:1 куп m3/ y3 60,4 / 79
Собствено тегло kg / lb 69550 / 153,331
Брутно тегло kg / lb 164550 / 362,770
Двигател Cummins QST30 CAC (Tier 2 / Stage II)
Максимална брутна мощност на двигателя kW / к.с. 783 / 1,050
…при обороти на двигателя об/мин 2100
Макс. SAE J1349 брутен въртящ момент Nm / lbf ft 4 631 / 3,416
…при обороти на двигателя об/мин 1300
Максимална скорост, км/ч / мили/ч 50 / 31.1

Забележка: можете да изтеглите директно илюстрациите от тази информация за медиите, като кликнете тук.