СИГМА БЪЛГАРИЯ АД България

Гамата Volvo Assist представена на европейския пазар по време на Intermat 2018

Volvo Construction Equipment демонстрира пълната гама от решения Volvo Assist, реализирани чрез най-съвременния дисплей Volvo Co-Pilot в кабината.

На Intermat 2018 Volvo Construction Equipment демонстрира своя най-нов подход към управлението на машини в индустрията, с разширена гама от интелигентни системи за управление на машината. Изложението в Париж ще представи пълния набор от програми Volvo Assist на европейския пазар, което включва обновения Load Assist за колесни товарачи, Haul Assist за самосвали, Dig Assist за багери, Compact assist за почвени и асфалтови валяци и Pave Assist за асфалтополагащи машини.

volvo-разкри-гамата-assist-на-европейския-пазар-в-Intermat-2018-02-1920Volvo Co-Pilot: партньор в кабината

Всички програми Volvo Assist се реализират чрез наскоро актуализирания бордови дисплей Volvo Co-Pilot, предназначен да повиши рентабилността чрез по-голяма прецизност на задачите. 10-инчовият сензорен екран е интуитивна, скалируема платформа, която използва бордови данни на машината и много прецизни сензори за предоставяне на данни в реално време, което постига по-голяма ефективност на оператора и производителност на обекта.

Всяка платформа Volvo Assist включва интуитивен набор от приложения за повишаване на производителността, които помагат на оператора да следи напредъка и резултата от своята работа в реално време.

Load Assist: по-добрата система за теглене

volvo-разкри-гамата-assist-на-европейския-пазар-в-Intermat-2018-03-1920Load Assist за челни товарачи L110H-260H е разработена, за да подобри още повече ефективността на оператора и производителността на обекта. Актуализираната платформа се реализира от Volvo Co-Pilot и поддържа приложението On-Board Weighing, което дава на оператора поглед в реално време към товара на кофата с точност от +/- 1%.

Използвайки сензори за налягане и позиция, системата за бордово теглене On-Board Weighing улавя всички данни за товара в движение, за да се избегне всякакво прекъсване на работния поток. Системата подава информацията за машината към телематичната система Caretrack®, като предоставя отдалечен достъп до информация за машината, като например общия превозен товар; превозен товар за литър гориво и брой цикли. С тази информация операторите и мениджърите на транспортни паркове могат по-добре да управляват производителността и да предотвратяват претоварването, което от своя страна намалява износването на машината, повредите по гумите и прекомерния разход на гориво.

Haul Assist: M2M комуникация

Haul Assist е първата програма от серията Volvo Assist, която предлага комуникация машина-машина за самосвали. Haul Assist съчетава приложенията On-Board Weighing, Map и Speed Advisor за оптимизиране на товароносимостта, осигуряване на точно позициониране на останалите машини на обекта и увеличаване на горивната ефективност.

Haul Assist се предлага за всичките седем модела самосвали от A25G до A60H.

Dig Assist: създаден да постигне повече

Dig Assist със своите три нива на производителност (2D, In Field Design и 3D) сега се предлага за няколко верижни багери Volvo (EC220E, EC250E и EC300E) и колесни багери (EW160E, EWR150E и EWR170E) между 15 т и 30 т. Със системата за машинен контрол Dig Assist, Volvo наистина представя нещо ново на пазара - а именно, три нива на съдействие на операторите за по-продуктивни дейности по изкопаване - от прости до комплексни приложения и проекти. Пълната 3D опция е налична сега с технологията Topcon. 3D ще бъде на разположение и в бъдеще с Trimble.

За допълнителна стойност за клиентите, целият хардуер е разработен от Volvo CE и е фабрично произведен така, че да отговаря на правилата за гаранция на Volvo CE със сервизните експерти от мрежата на Volvo CE.

Compact Assist: отличен резултат

Compact Assist за новото поколение валяци за почва от SD75B до SD160B използва Compaction Measurement Value (CMV) Mapping и Pass Counting, за да се постигне по-последователно, висококачествено и икономически ефективно компактиране. Compact Assist определя отделен цвят за всяко преминаване на валяка и припокриване на барабана, което позволява на оператора да разпознава лесно междините, за да поддържа равномерно компактиране.

Същевременно Compact Assist за асфалтополагащи машини DD105 се предлага в два модула: Compact Assist за записване и показване на карта на преминаванията и температурата, и Compact Assist с Density Direct за изчисляване на оценка на компактирането на материала в реално време.

Pave Assist: прецизно изпълнение

Pave Assist се предлага за цялата гама асфалтополагачи Volvo от клас 2,5 м. Системата включва Material Manager, Weather View и опционалният модул Thermal Profiling. Material Manager предлага полезни изчисления като положено разстояние и тонаж, положени площ и емисии на CO2. Той спестява часове измервания и ръчна документация благодарение на бордовата информация и автоматизираните отчети.

Weather View информира операторите за текущите и предстоящите метеорологични условия и помага на мениджъра на обекта да планира предварително. Thermal Mapping следи температурата на полаганата асфалтова смес зад гредата, което е един от основните фактори, влияещи върху дълготрайността на настилката.

Като цяло, Pave Assist осигурява на операторите на асфалтополагащи машини информация в реално време за качеството и производителността на асфалтополагането - както по време на работа, така и след като завършване на работата.

volvo-разкри-гамата-assist-на-европейския-пазар-в-Intermat-2018-04-1920

Постоянно подобрение

Специално разработени за съчетание с Volvo машини, Volvo Co-Pilot и всички платформи Volvo Assist се подлагат на изчерпателен производствен и изпитателен процес, за да отговарят на най-високите стандарти за качество. Дисплеят на таблета с Android е проектиран за бързо разрастване на функционалността, като предлага на клиентите и търговците на Volvo кратко време за пускане на пазара на нови софтуерни приложения. Volvo CE ще предлага нови функционалности на всички клиенти на Volvo Co-Pilot чрез своите дилъри, благодарение на възможностите за обновяване на софтуера. Дилърът може дистанционно да активира нова функционалност на машината по желание на клиента. Широката дилърска мрежа на Volvo е най-добрият партньор в отговор на нуждите на бизнеса, включващи машини, прикачни устройства, резервни части, гаранция и сервизно обслужване.

Фиг.1: Изглед от кабината на Volvo Co-Pilot и Haul Assist
Фиг.2: Екран на Volvo Co-Pilot с Load Assist
Фиг.3: Haul Assist с On-board Weighing
Фиг.4: Volvo Co-Pilot с Pave Assist