СИГМА БЪЛГАРИЯ АД България

Volvo ECR355E: никога компромис с производителността

Багерите от новата серия E на Volvo Construction Equipment предлагат до 10% увеличение на горивната ефективност, значително увеличение на силите на вкопаване и подем, контролируемост и ненадмината работоспособност, за да се осигури най-висок стандарт на производителност и качество.

Представяме новия багер с къс радиус на завъртане ECR355E от Volvo Construction Equipment. Създадено въз основа на доказания дизайн на серията E, най-новото допълнение е мощно и прецизно, което превръща 35-тонната машина в идеален партньор за полагане на тръби, монтажи в канавки и дейности в комуналния сектор.

В сърцевината на тази машина за тежки натоварвания е здравият Stage IV/Tier 4 Final-сертифициран Volvo двигател. Съчетавайки висок въртящ момент и ниски обороти, двигателят Volvo D8 предоставя 180 kW (241 к.с.) мощност и до 10% увеличение на горивната ефективност, като помага на клиентите да постигат повече с по-малко средства. Усъвършенстваната електрохидравлична система работи в хармония с мощния Volvo двигател, за да намали разхода на гориво и емисиите, както и да осигури по-бърза и по-плавна работа. Също допринасяща за по-кратките времена на цикли е плаващата функция на стрелата, която спестява мощност на помпата при снижава на стрелата.

За запазване на продуктивността висока, а оперативните разходи ниски, ECR355E включва интегрираната система за работни режими на Volvo. В зависимост от текущата задача, операторът може да избира между I (Idle), F (Fine), G (General), H (Heavy) и P (Power max). Новият ECO режим използва най-новите електронни технологии за управление на помпата и допълнително подсилва горивната ефективност без загуба на експлоатационни характеристики при повечето работни условия.

Късо завъртане, голям потенциал

Volvo ECR355E не само свършва повече работа с по-малко гориво, но също така и с по-малко усилия. Например, електрохидравличната система предлага значително увеличение както на товароподемността, така и на силата на вкопаване. С капацитета си на копаене, завъртане и товарене на повече материал, ECR355E постига по-голяма продуктивност в широка гама от приложения и условия.

От пътното строителство до тежката инфраструктурна работа, ECR355E се адаптира към работния обект, благодарение на своя научен дизайн и на дългия списък от стандартни и опционални функции, като например булдозерното гребло Volvo, бързосменникът, допълнителната хидравлика и опционалната двуелементна стрела. За по-добро адаптиране към изискванията на различните дейности, Volvo ECR355E може лесно да се транспортира от обект на обект, благодарение на своя компактен размер. Опционалните функции за тясно и дълго шаси могат да бъдат избрани за подобряване на мобилността на машината. ECR355E се характеризира и с повишен хидравличен поток за прецизен контрол при подравняване на терени и комбинирани дейности. Синхронизирането на стрелата и рамото улеснява движението при едновременно пътуване и повдигане, както и допринася за по-високото качество на подравняване.

За подобряване и поддръжка на продуктивността на обекта, Volvo предлага Услуги за продуктивност. Поведението на оператора, настройката на обекта и конфигурацията на машината са само някои от многото фактори в рамките на услугите за продуктивност, които могат да бъдат подобрени за повишаване на производителността. Клиентите могат да избират между различни варианти на машината, решения за подпомагане и пакети за обучение, за да подобрят ефективността на техния автопарк от машини Volvo - което им помагат да постигнат повече и да печелят повече.

Свършете повече работа – комфортно

За да маневрира в и извън ограничените области на строителната площадка, най-новият багер от серията E вдига летвата за управляемост и операторски комфорт с редица нови функции. Вътре в кабината Volvo с нисък шум, настроените по желание на потребителя режими на джойстика гарантират, че машината ще прави точно това, което иска операторът. Хидравличната система е съчетана с двигателя Volvo D8, което допълнително подобрява мощността и възможностите за управление на багера. Способността за управление и лекотата на работа се подобряват от интерфейса човек-машина (HMI) - електронна система, която позволява на операторите да правят фина настройка на функции и настройки чрез монитор и клавиатура. Чрез интегрирането на ергономичните контроли и опростените превключватели в клавиатурата, HMI обединява оператора и технологиите, формирайки една единна работна среда.

От водещата в индустрията ROPS-сертифицирана кабина Volvo, операторът разполага с всеобхватна видимост около машината, благодарение на разширените прозорци и тесните колони. Опционалната функция Volvo Smart View съчетава четири външни камери, за да създаде изглед от птичи поглед към машината, който се показва на монитора. Системата позволява на оператора да наблюдава всички околни зони - това е предимство при работа в затворени пространства.

Ергономично проектираната кабина има и голямо вертикално предно стъкло за по-голяма видимост и безопасност. Големият горен преден прозорец може лесно да се навие нагоре и встрани от пътя, а долната част може да бъде извадена и прибрана в кабината за по-голямо удобство. Удобството и комфортът се оптимизират чрез усъвършенстваната климатична система, която лесно се настройва чрез 8-инчовия LCD монитор. Най-добрата в сектора система за циркулация на въздуха и размразяване на стъклата ускорява процеса на подгряване и охлаждане на кабината за по-комфортна обстановка. Другите стандартни функции включват регулируема седалка, просторно място за краката и демпфери на вибрации, които гарантират, че операторът ще остане бодър, нащрек и съсредоточен.

Готов за теста

Освен своята производителност и контрол, тази машина за тежки натоварвания е винаги на разположение и готова за работа. ECR355E е оборудван с шаси с X-рамка, горни ролери от кована стомана и заздравени стрела и рамена за стабилна работоспособност и дълговечност. Вратите на отделението с широко отваряне позволяват свободен достъп от нивото на земята до важни точки за поддръжка, включително кранчета за налягане на помпата, филтри и охлаждащия пакет. Чрез логично групираните колектори за смазване, противоплъзгащите се пластини и многобройните перила, операторите могат бързо и безопасно да се върнат на работа.

За разрушителни и други дейности с тежко натоварване, Volvo предлага подсилващи и предпазващи пакети, за да се гарантира опазването на машините на Volvo. Клиентите могат да избират от широката гама опции, включващи козирки за стрелата и цилиндъра на кофата, подсилени странични врати, подсилено шаси, защита на пръстена за въртене и монтирани на кабината предпазители срещу падащи предмети (FOG).

В допълнение към услугите за продуктивност, Volvo предлага услуги за работоспособност, предвидени да намалят разходите за ремонт и непланирани престои. Използвайки иновативна технология, дилърите на Volvo дистанционно наблюдават машините на клиентите. Всеки проблем може да бъде диагностициран на ранен етап и могат да се предприемат коригиращи действия за устойчиво решение.

Повече от машина

Volvo предлага обширна гама от прикачни устройства и клиентски решения за подкрепа на новия ECR355E, които максимизират времената на циклите и продуктивността. Със системата на Volvo за управление на прикачни устройства и бързосменници, операторите могат лесно да превключват между хидравлични чукове, кофи с общо предназначение, тежкотоварни кофи, хидравлични захвати и рототилта Steelwrist®.

Volvo предлага пълна гама бързосменници, които включват Volvo S-тип, универсален и SteelWrist® бързосменници. Фабрично монтираните рототилти се характеризират със специални джойстици и цветен дисплей, които са напълно интегрирани в системата на машината. Рототилтите са идеално съчетани с новата серия багерни кофи Volvo Aggressive Cut. За да се постигне правилен дебит и налягане за хидравличните прикачни устройства като косачки, шлифовъчни машини, ножици, трошачки и рототилти, машината може да бъде фабрично оборудвана с разнообразни хидравлични линии, като тръби за чукове и ножици, както и тръби за рототилти.

Защитената с парола система за управление на прикачни устройства позволява съхраняване на до 20 различни приставки. Удобната за потребителя система позволява на оператора предварително да настрои правилния хидравличен поток и налягане от кабината посредством монитора, за да постигне оптимална ефективност на прикачните устройства.

За по-малки престои поради повреда и експертна поддръжка Volvo проактивно отговаря на изискванията на клиентите, като по-бързо и изцяло поддържа нуждите от сервиз и поддръжка посредством своите местни сервизи и мобилни сервизни станции. Нещо повече, оригиналните Volvo части са щателно тествани и одобрени за осигуряване на дълговечност и работоспособност на машините. Дилърите на Volvo помагат да извличане на максимума от всяка машина, като предлагат неограничен достъп до пълна гама от услуги и така гарантират максимална защита на приходите на клиента.

ECR355E Спецификации

На база на машинна конфигурация: ECR355EL, 2-елементна стрела 6,2 m, рамо 2,55 m, верига 700 mm.

Основни спецификации:

Двигател D8J  
Работно тегло kg  34 100 - 38 000
lb  75 200 - 83 800 
Брутна мощност kW 180
кс (imp) 241 
...при обороти на двигателя об/мин 1 800 
Обем на кофата m3 0,92 - 2,06
y3 1,24 - 2,69 
Товароподемност, по надлъжната ос на шасито kg  12 680 
lb  27 490 
... на отстояние/височина 6,0 / 1,5 
ft  20 / 5
Макс. обхват на копаене mm  10 741 
ft in 35'3" 
Макс. дълбочина на копаене mm  6 818 
ft in 22'4" 
Сила на врязване, SAE J1179 (нормална) kN 165 
lbf 37 090 
Сила на врязване, SAE J1179 (усилена)
kN 179 
lbf 40 240 
Сила на разкъсване, SAE J1179 (нормална) kN 133
lbf 29 900
Сила на разкъсване, SAE J1179 (усилена)
kN 144 
lbf 32 370 
Обща широчина mm  3 340 
ft in 10'11" 
Радиус на задно завъртане mm  1 900
ft in 6'3"