СИГМА БЪЛГАРИЯ АД България

Средните по размер челни товарачи от серията H предлагат 20% подобрение на горивото

Предлагайки до 20% по-добра горивна ефективност, допълнителна гъвкавост и по-ниски експлоатационни разходи през целия живот, модернизираните челни товарачи L60H, L70H и L90H на Volvo са мощни машини с разнообразни таланти.

Volvo wheel loader L60H T4F

Трудно е да си представим, че средният размер челни товарачи на Volvo Construction Equipment биха могли да се подобрят още повече, но актуализираните модели L60H, L70H и L90H предлагат подобрения навсякъде. Като първи производител, който популяризира концепцията за челен товарач преди повече от половин век, Volvo CE използва своите инженерни постижения, за да направи актуализираните модели по-лесни за използване и оптимизира основите на машината на Volvo: добра икономия на гориво, производителност, надеждност и полезно време за работа. Серията H от следващо поколение сега е най-добрият челен товарач, който демонстрира защо Volvo CE остана индустриален лидер в своята област.

До 20% повече ефективност

Volvo челен товарач L90H T4FЕдна от областите с най-голямо подобрение в сравнение с предшествениците им е в икономията на гориво - средноразмерните челни товарачи са до 20% по-добри. С мощни двигатели и интелигентна хидравлика като отличителни белези на серията H, ключовият фактор за увеличаването на горивната ефективност в новите актуализирани модели е функцията за блокировка. Опционалната функция премахва загубите в преобразувателя на въртящия момент, като създава директно задвижване между двигателя и трансмисията, която работят по-ефективно с осите. Блокировката на преобразувателя на въртящ момент също е автоматична, без необходимост от намеса на оператора и може да се персонализира, за да се подобрят още повече времената на циклите и разходът на гориво. Ефективността на всеки работен цикъл се подобрява още повече от увеличената максимална скорост от 50 км/ч, улеснена от функцията за блокировка. Тя се предлага за челни товарачи L70H и L90H, като операторите могат да очакват по-добра реакция при шофиране, по-добро представяне по наклони, по-бързо товарене и превоз, както и по-плавна возия.
За съответствие с приложението и условията на терена, операторът може просто да настрои управлението на тяговото усилие, което не само пести гориво, но също така намалява износването на гумите и предотвратява буксуването на колелата за ефективно пълнене на кофата. За най-добро използване на мощността на двигателя във всички приложения, серия H е оборудвана със Smart Control, което гарантира правилния въртящ момент във всички ситуации. Междувременно, еко педалът намалява разхода на гориво, благодарение на механичната сила на обратен натиск, която стимулира оператора да отпусне газта, когато оборотите на двигателя са на път да надхвърлят оптималния работен диапазон.

Зареден за продуктивност

Производителността се стимулира от изключителната стабилност на машината. Ново оптимизираният товарен модул и преработената подсилена противотежест гарантират, че машините ще останат стабилни, независимо от терена. L90H също така има 73-милиметрово увеличение на подемната височина и 3% по-висок товар на преобръщане.
Не само актуализираните модели L60H, L70H и L90H са готови за всяко предизвикателство - от комфорта и безопасността на кабината на Volvo, операторът също е готов за производителна работна смяна. За да се подобри производителността на оператора, кабината на Volvo е просторна, с преместен ключ за запалване за по-лесно използване, ергономичен контрол и добра видимост към прикачното устройство и околностите на работния обект. Видимостта е допълнително подобрена от препроектираните странични огледала и камерата за обратно виждане, както и опционалната предна камера.
Контролируемостта се осигурява от органите за електро-серво управление. Опционалната функция предоставя на оператора пълно управление на хидравличните функции, като улеснява превключването между линеен и единичен лост. С оглед на работата, операторът може да избира от три хидравлични настройки, за да приспособи управлението на лоста според предпочитанията си. Лостът включва третата функция за задържане, изхвърлянето на стрелата, връщането към копаене, както и функцията за нивелиране на кофата, която автоматично връща кофата от позициите на разтоварване и завиване. Използвайки лесния за четене дисплей Contronics, операторът има пълен поглед върху жизненоважната информация за машината и може да изпълнява разнообразни конфигурации от комфорта на регулируема седалка по свой избор.

Машини с много таланти

Челните товарачи от следващо поколение L60H, L70H и L90H са не само ефективни - те са подходящи и за широк спектър от приложения благодарение на връзката Torque Parallel (TP). Обща за челните товарачи от серията H - от L60H до L220H-, връзката TP съчетава предимствата на Z-щангата и паралелната връзка, за да осигури висок въртящ момент на разкъсване и отлично успоредно движение през целия диапазон на повдигане. Операторът има пълен контрол върху товара, което гарантира, че товарът ще остане нивелиран по време на работата за повишена безопасност и производителност.
Volvo челен товарач L90H T4F Каквато и да е задачата, Volvo има нужните средства, за да я изпълни. Обновената сения H е съвместима с широка гама от специално разработени прикачни устройства, включващи грайфери, метачни машини, манипулатори на материали, снегорини, както и поръчкови прикачни устройства, отговарящи на конкретни нужди. От леки материали до тежки скални късове, машините са произведени да съответстват на разнообразните кофи на Volvo, като например с общо предназначение, за сортиране, отпадъци, леки материали. За да отключи използването на множество прикачни устройства, операторът може да сменя инструментите за секунди с конзолата за прикачни устройства на Volvo, оборудвана с визуален индикатор за потвърждение, че прикачното устройство е фиксирано и готово за използване. За да се използват прикачни устройства с хидравлично задвижване, L60H, L70H и L90H могат да бъдат оборудвани опционално с трета и четвърта функция. Многофункционалността се подобрява и чрез палетните вилки на Volvo, предлагащи голяма видимост и предимството на връзката TP и успоредното повдигане. Идеални за работа с палети и манипулиране на материали, вилките на Volvo са с издръжлив дизайн, позволяващ на машините да се движат из работни места като дворове, складове и пристанища.

Продължавай да се движиш


Собствениците не само осезаемо ще усетят намалени сметки за гориво, но също ще очакват намаляване на разходите за сервиз и смяна на части, благодарение на издръжливият и неизискващ много поддръжка дизайн на машината, който удължава работоспособността на машината и подобрява безопасността на оператора. Прочути със своята надеждност, обновените челни товарачи от серията H са произведени с водеща в индустрията здрава рамка и централна шарнирна връзка, които, в комбинация с идеално съчетаното оригинално задвижване Volvo, постигат дълготрайна производителност. Подобреният капацитет на охлаждане регулира температурата на компонентите за по-голяма утилизация на машината при използване на прикачни устройства, които налагат тежки изисквания към хидравликата. Заедно с опцията за охлаждане на външния мост - идеално за тежки приложения - двете функции удвояват интервалите за смяна на маслото, което води до по-висок срок на експлоатация и по-ниски разходи за поддръжка. Междувременно износването на компонентите се намалява от новопроектираната опционална функция за забавено изключване на двигателя, която изключва машината само след като турбото се охлади до идеалната температура.

Опростен сервиз и поддръжка

Volvo челен товарач L90H T4FЗа да се увеличи максимално полезното време за работа, капакът на двигателя се задвижва електронно, като предлага достъп до групирани сервизни точки и радиатор от нивото на земята, позволявайки ежедневното обслужване да се извършва бързо и безопасно. Новият монтаж на охладителя сега се плъзга навън за лесно почистване, а препозиционираните отверстия намаляват времето, необходимо за зареждане на двигателя и трансмисионното масло. Освен това, перилата и стъпалата са боядисани в оранжево, за да помогнат на обслужващия персонал и операторите да намират по-лесно пътя си около машината. Това спомага за връщането на машината на работната площадка оптимално бързо. Триточковият достъп и противоплъзгащите стъпала, плюс здравите и стратегически поставени парапети, допълнително повишават безопасността.
За да се намалят общите разходи за притежание и да се увеличи рентабилността през целия живот на машината, Volvo предлага цяла гама от решения на клиентите - от оригинални части Volvo, изработени по поръчка прикачни устройства, справки за ефективността и проактивен мониторинг на машината. Клиентите могат лесно да изберат от различните услуги на Volvo и да ги включат в Сервизно споразумение с Volvo.
Обновените челни товарачи от серията H са производствени мощности, предназначени да постигнат най-ниската цена на тон. С четирите ключови фактора: нисък разход на гориво, висока производителност, надеждност и полезно време за работа, обновените челни товарачи Volvo L60H, L70H и L90H са сила, с която трябва да се съобразяват.

Основни спецификации:

 L60H T4f
 L70H T4f
 L90H T4f
Статичен товар на преобръщане при пълно завиване kg  7 630 8 500 9 700
Обем на кофата m3 1.6 - 5.0 1.8 - 6.4 2.1 - 7.0
Грайфери за трупи m2 0.7 - 1.3 0.9 - 1.5 1,3–2,4
Работно тегло kg 
11 000 - 13 600 12 700 - 15 500 14 500 - 17 300
Сила на срязване kN 84.9 96.5 137.7
Двигател
D6J D6J D6J
Макс. мощност при об/мин 1 500 - 1800 1 400 - 1 700 1 400 - 1 700
. . . SAE J1995 брутна kW 122 127 137
. . . ISO 9249, SAE J1349 нетна kW 122 127 137
Максимален въртящ момент при об/мин 1 500 1 400 1 400
. . . SAE J1995 брутна Nm 820 853 934
. . . ISO 9249, SAE J1349 нетна Nm 820 853 934
Гуми
 17.5 R25, 20.5 R25 600/65 R25  20.5 R25 600/65 R25  20.5 R25 600/65 R25

L60H: На базата на 2.1 m³ STE P BOE кофа

L70H: На базата на 2.4 m³ STE P BOE кофа

L90H: На базата на 2.8 m³ STE P BOE кофа

Февруари 2018 г.

Забележка: можете да изтеглите директно илюстрациите от тази информация за медиите, като кликнете тук.