СИГМА БЪЛГАРИЯ АД България

Създадена от най-добрите: представяме изцяло новата машина за товарене и разтоварване на материали EW240E от Volvo

Надграждайки на основа на своя огромен опит, Volvo Construction Equipment създаде своята най-здрава и новаторска машина за товарене и разтоварване на материали досега – EW240E.

Специално проектирана за индустрията на сметообработката и рециклирането, произведена в заводите на Volvo, новата машина за товарене и разтоварване на материали EW240E от Volvo Construction Equipment е мощен и надежден партньор в предизвикателните работни условия. Тази многофункционална машина обещава максимална производителност и гъвкавост с своята гама от изпитани и тествани функции.

Машината за товарене и разтоварване на материали EW240E тежи 26 тона и се задвижва от Tier 4 final Volvo двигател, който осигурява 129 kW (173 к.с.), постигайки максимален въртящ момент от 850 Nm още при 1350 об/мин. Със своята 6,5-метрова права стрела и петметрово криволинейно рамо, машината има впечатляващ преден обсег от над 11 метра. 

Специално създадена за товарене и разтоварване на материали

Създадена на основата на десетилетия инженерен опит и превъзходство, машината за товарене и разтоварване на материали EW240E е специално произведена за приложения, свързани с манипулиране на материали. Благодарение на доказаните компоненти, общи за останалите колесни багери Volvo, компанията Volvo можа да отдели време за усъвършенстване на новата машина така, че да отговаря на специфичните изисквания на работата по манипулиране на материали. Макар че най-новата машина се основава на утвърдения дизайн на своите предшественици, тя разполага с множество нови функции, които са преминали стриктно тестване в реални условия.

Проектирана да поддържа висока продуктивност и ниски времена на престой, машината за товарене и разтоварване на материали EW240E е идеална за приложения, изискващи оптимален обсег и превъзходна видимост. Машината е произведена със специално проектирана горна конструкция и подсилено шаси, за да издържа на разнообразните натоварвания при сортиране на скрап. Други разлики в сравнение със стандартния багер включват хидравлично повдигнатата кабина, стандартните четири стабилизатора, изцяло каучукови гуми и специално изработената права стрела, която е достатъчно гъвкава, за да бъде оборудвана с 5-метрово криволинейно рамо или с 4-метрово рамо за захват/сортиране.

Експлоатационните характеристики се допълват от плаващата функция на стрелата и от демпферирането на цилиндъра на стрелата, което намалява клатенето и държи грайфера на място за повишена стабилност. За да се подобри прецизността, контролът на грайфера и спирачната система за меко завъртане работят в хармония при едновременни операции, а оптимизираната хидравлична система осигурява незабавен отговор.

Операторите могат да работят комфортно в просторната Volvo кабина, която може да се издига на височина до пет метра над земята за поглед от нивото на очите. Поддържайки стабилна експлоатация при работа на височина, кабината също така се възползва от двойно демпфиращо уплътнение, за да се намалят шума и вибрациите. За повишаване на безопасността, машината за товарене и разтоварване на материали EW240E е оборудвана с вътрешно ограничение на рамото за избягване на сблъсък между кабината и грайфера. Като допълнителна предпазна функция при работа на закрито, Volvo предлага опционалната функция за ограничаване на височината. Влизането и излизането от кабината е по-лесно за оператора, благодарение на ярко оцветените перила и новодобавените стъпала по изнесените опори.

Многофункционална по природа

Многофункционална по природа, машината EW240E може да се конфигурира както отвътре, така и отвън. Клиентите могат да увеличат производителността си, като проектират машина, която конкретно съответства на тяхното работно приложение. Например, клиентите могат да изберат криволинейно рамо или право рамо, за да си гарантират винаги най-добрия захват. Оптимизирани чрез фабрично монтирани допълнителни кръгове и вериги, съответните грайфери работят в идеална хармония с машината на Volvo и се предлагат от завода на Volvo.

Машината не само може лесно да бъде приспособена към задачата, но може да бъде и персонализирана с няколко опции, които най-добре отговарят на оперативните нужди на клиентите. С големите си стъкла, кабината на Volvo предлага всеобхватна видимост и върхова безопасност. За подсилване на видимостта, клиентите могат да изберат функцията Volvo Smart View или едноелементен прозорец от поликарбонат с предпазно фолио. За допълнително удобство, Comfort Drive Control (CDC) дава на оператора възможност да управлява машината само с ролер или джойстик при скорости до 20 км/ч (12 мили/ч) – нова характеристика за гамата от колесни багери на Volvo. Специфично за машините за товарене и разтоварване на материали EW220E и EW240E е, че те могат да се поръчват от завода без кормилна колона. Това позволява на оператора да контролира цялата машина, включително рототилта и изнесените опори, използвайки само джойстиците.

Е за ефективност

Машината за товарене и разтоварване на материали EW240E е интелигентна и горивоефективна в своя начин на работа. Автоматичният празен ход, който намалява оборотите на двигателя, когато контролите са неактивни в продължение на предварително определен период от време, както и автоматичното изключване на двигателя, спомагат за намаляване на разхода на гориво. Допълнена с режима ECO, който се включва автоматично, машината за товарене и разтоварване на материали EW240E е пълна с функции за повишаване на горивната ефективност и намаляване на износването на машината.

За да поддържате машината изправна и работеща, EW240E е разработена да осигурява лекота на обслужването. При цялата гама от колесни багери от серия Е, точките за гресиране са групирани и филтрите са разположени зад широко отварящите се врати на двигателя, като всичко е достъпно от нивото на земята. С подобрения достъп до зони като радиаторите и решетката, поддръжката е лесна и помага на операторите да върнат бързо машината в строя.

С една изцяло произведена от Volvo машина, клиентите имат достъп до редица Volvo услуги – разработени да гарантират максимална възвращаемост от инвестицията. От Оригиналните Volvo части и техниците на Volvo сервизите, до проактивното наблюдение на машината и обучението на операторите – всичко се предлага от едно място.

Машина за товарене и разтоварване на материали EW240E

Основни спецификации:

Двигател Volvo D6J 
Работно тегло 
Права стрела, сортиращо рамо 4 m, solideal двойни гуми 10.00-20, сортиращ грайфер с бързосменник (1 500 kg)
kg  25 900 
lb  57 100 
Работно тегло 
Права стрела, криволинейно рамо 5 m, solideal двойни гуми 10.00-20, грайфер 600 l (1 600 kg)
kg  26 000 
lb  57 320 
Брутна мощност kW 129 
кс (imp) 173 
...при обороти на двигателя об/мин 1 800 
Макс. обхват на копаене mm  11 000 
ft in 36'1" 
Максимална скорост км/ч 20 
мили/ч 12,4