CONSTRUCTION EQUIPMENT België
Volvo Services Oil Analysis

Olieanalyse

Een goed geoliede machine

Olieanalyse

Een olieanalyse is een uiterst doeltreffende methode om potentiële machineproblemen aan het licht te brengen, vergelijkbaar met een bloedonderzoek voor ons mensen. Er wordt een oliemonster van uw machine afgenomen en naar een van de gespecialiseerde Volvo laboratoria gestuurd, waar men het monster analyseert en controleert op een groot aantal sporenelementen om aan de hand daarvan een diagnose te stellen.

Een olieanalyse is uitermate effectief bij het bepalen van de conditie van motoren, assen, transmissies, verdeelbakken en hydraulische systemen, maar soortgelijke analyses zijn ook toe te passen op de koelvloeistof en de brandstof.

Door tijdig actie te ondernemen op basis van de analyse kunt u met een simpele machinereparatie ongeplande en omvangrijker reparaties op termijn voorkomen. 

Hoe werkt het?

Bemonstering

De vereiste monsters worden afgenomen en naar een van de gespecialiseerde Volvo laboratoria gestuurd.

Analyse

Gebruikmakend van de allernieuwste en geavanceerde diagnose-apparatuur analyseren onze specialisten de oliemonsters om een schat aan informatie te verzamelen en op basis daarvan conclusies te trekken over de conditie van uw machine en de componenten ervan.

Diagnose

De diagnoseresultaten zijn direct raadpleegbaar op een website. De diagnoseresultaten bieden tevens adviezen voor maatregelen.

Volvo-dealerlocator start
Verbeter uw business

Laten we kijken hoe we u kunnen helpen.

Contacteer ons