CONSTRUCTION EQUIPMENT België

Olieanalyse

Volvo olieanalyse biedt meer

Olieanalyse

Wanneer u van tijd tot tijd de olieconditie controleert via een Volvo olie-analyse, krijgt u een goed beeld van de staat van uw machine. De analyse biedt een schat aan informatie over bijvoorbeeld het gehalte aan water/koelvloeistof, de viscositeit, eventuele verontreiniging en de hoeveelheid metaaldeeltjes. Door de vroegtijdige signalering die olieanalyse biedt, kunt u machineonderdelen tijdig vervangen voordat er daadwerkelijk problemen ontstaan. Zo kunt u de stilstandtijd verkorten of zelfs voorkomen en aanzienlijk besparen op onvoorziene reparatiekosten.

Volvo biedt u niet alleen een analyse, u krijgt tevens een uitgebreide diagnose en een waardevolle toelichting, zodat het een belangrijke tool is. Ook bij de allerbeste vormen van analyse en diagnose is het zaak om de uitkomsten op een heldere en gebruikersvriendelijke manier te presenteren. Daarom heeft Volvo een manier van rapporteren ontwikkeld dat u nauwkeurige en nuttige informatie oplevert.

Ga voor winstverhoging met Volvo olieanalyse

Een hoge productiviteit is wat telt voor wie uit is op winst. Volvo olieanalyse biedt u een nuttige tool, waarmee u onderhoud kunt plannen en het risico van onvoorziene stilstandtijd en dure reparaties kunt beperken.

 De olieanalyse is heel eenvoudig een grondige "statuscontrole" van de essentiële machinesystemen aan de hand van een analyse van de gebruikte oliën in motor, transmissie, hydrauliek, assen en remmen en op verzoek ook van de koelvloeistof en brandstof. De olieanalyse biedt vroegtijdige waarschuwingen, zodat u componenten kunt vervangen voordat ze tot problemen en gevolgschade leiden.

 Alleen de laboratoria van Volvo beschikken over alle gegevens van de Volvo machines zodat ze de resultaten van de analyses dan ook beter kunnen beoordelen en met adviezen voor maatregelen kunnen komen dan andere laboratoria. Laat regelmatig olieanalyses verrichten om een olieanalysegeschiedenis te verkrijgen. Dit stelt u in staat om trends op te sporen. 

Simpel, snel en overzichtelijk

Bemonstering

De vereiste monsters worden afgenomen en naar een van de Volvo laboratoria gestuurd.

Analyse

De Volvo laboratoria beschikken over moderne en geavanceerde diagnose-instrumenten en ervaren en getraind personeel. Ze analyseren de monsters en verzamelen een schat aan informatie: gehalte aan water/koelvloeistof/brandstof, viscositeit, hoeveelheid metaaldeeltjes en meer.

Diagnose

De grondige diagnose is meteen beschikbaar op een website. De diagnose levert directe adviezen voor maatregelen op om latere problemen tegen te gaan.

Bespaar tijd en geld

Volvo olieanalyse helpt u niet alleen bij de onderhoudsplanning, het biedt ook grote voordelen bij reparaties. Wanneer de olieanalyse de oorzaak van een probleem aangeeft is de reparatietijd te beperken. Een minimum aan storingzoeken betekent minder stilstandtijd. Een van de voordelen van de olieanalyse is dat de resultaten en eventuele adviezen online te raadplegen zijn. Dit stelt u in staat om potentiële problemen onmiddellijk te verhelpen, voordat deze uitgroeien tot dure reparaties.

Volvo-dealerlocator start
Verbeter uw business

Laten we kijken hoe we u kunnen helpen.

Contacteer ons