CONSTRUCTION EQUIPMENT België

VOLVO P4820D: VAN BINNENSTAD TOT BUITENGEBIED

De nieuwe, compacte P4820D ABG heeft kenmerken gemeen met de grotere Volvo afwerkmachines, zodat de machine zich leent voor zowel kleinere klussen in de binnenstad als grotere projecten in het buitengebied. En met zijn werkbreedte van 2 tot 6,5 m is het een compacte machine met potentie.

Volvo P4820D: Van binnenstad tot buitengebied

De nieuwe P4820D ABG van Volvo Construction Equipment is een uiterst veelzijdige afwerkmachine die in te zetten is voor de meeste toepassingen, variërend van het asfalteren van voetpaden, parkeerterreinen, opritten, stadsstraten en buitenwegen, grindwegen, rijkswegen en zelfs autosnelwegen. De P4820D ABG is eenvoudig te bedienen en maakt gebruik van de nieuwste afwerktechnologie, wat het de ideale machine maakt voor diverse klussen.

Dankzij zijn compacte afmetingen is de P4820D ABG is er meer ruimte vrij voor het vervoer van andere uitrusting. Voor aanpassing van de transporthoogte zijn dak en uitlaatpijp eenvoudig hoger en lager te zetten, wat problemen tegengaat met de maximale doorrijhoogte onder bruggen en in tunnels bij het vervoer naar de locatie.

De royale hopper maakt een onafgebroken materiaalaanvoer mogelijk, zodat de afwerkmachine op constante snelheid kan blijven rijden en minder vaak hoeft te stoppen en starten, wat een gladdere afwerking betekent. Het hydraulische voorschot gaat materiaalverlies tegen bij het legen van het voorste hoppersegment zodat handmatig schoonmaken niet nodig is.

Ter verhoging van de duurzaamheid en betrouwbaarheid zijn verbeteringen aangebracht in de lange onderwagen van de Volvo P4820D ABG met automatische kettingspanners. De nieuwe opgeschroefde rubber pads van de permanent gesmeerde rupskettingen zorgen voor een beter bodemcontact dan die van de concurrenten.

Bedieningsgemak
Het geavanceerde EPM-systeem (Electronic Paver Management) optimaliseert de afwerkmachine voor speciale toepassingen en biedt meer controle over de machine, zodat machinisten zich op hun werk kunnen richten. Dankzij het instellingenbeheer van de P4820D ABG kunnen machinisten persoonlijke en aangepaste instellingen hanteren voor projecten en deze opslaan, om iedere klus opnieuw dezelfde hoge kwaliteit te verkrijgen. De machinist kan later voor vergelijkbare projecten dezelfde parameters in EPM III oproepen wat het instellen van de machine vereenvoudigt, zodat snel kan worden begonnen met asfalteren. De instellingen zijn tijdens het asfalteren nauwkeurig bij te regelen voor optimale prestaties en productiviteit.

De machinist heeft een goed en ongehinderd zicht op het gebied rond afwerkmachine, hopper, wormkanaal en afwerkbalk voor optimaal overzicht, wat prestatieverhogend werkt en de afwerkkwaliteit verhoogt. De comfortabele bedieningsplaats gaat vermoeidheid tegen zodat de machinist langer gefocust kan blijven werken en de vlakke vloer beperkt het gevaar voor vallen. De antislipplaten op de vloer en de relingen bieden houvast, wanneer de machinist zich over de machine beweegt.

Zuinig asfalteren
Volvo ontwikkelt technologieën om het brandstofverbruik te drukken en het machinerendement verhogen. De krachtige en zuinige Volvo-motoren met Stage IV- en IIA-certificaat zijn ontwikkeld voor maximale productiviteit met een minimum aan brandstof. De ECO-modus van Volvo's slimme en nieuwe elektronische systeem past het motorvermogen continu aan tijdens het afwerken, zodat zowel motor als machinecomponenten langer meegaan. De ECO-modus kan het brandstofverbruik tot 30% verlagen voor rendabeler en efficiënter asfalteren, terwijl het EPM III het gemiddelde verbruik bijhoudt en de dagelijkse verbruikswaarde en actieradius op de tankinhoud weergeeft.
Alle afwerkmachines van Volvo's zijn gebouwd op opmerkelijk geringe geluidsniveaus. Door het motorvermogen af te stemmen op de behoefte ziet de ECO-modus kans de geluidsniveaus nog verder terug te dringen. Dit is vooral handig in stedelijke gebieden of in woonwijken waar eisen worden gesteld aan de geluidsniveaus. De hydraulisch aangedreven en elektronisch gestuurde koelventilator stemt het toerental af op de behoefte, wat het brandstofverbruik en de geluidsniveaus terugdringt.

De hydrauliek van de afwerkmachine is afgestemd op de Volvo motor voor optimale prestaties met een minimum een brandstofverbruik, emissies en geluid. Een dergelijke slimme toerentalregeling levert niet alleen een uiterst efficiënte machine op, maar zorgt ook voor volop vermogensreserves waarmee u zonder problemen de zwaarste klussen kunt klaren. De hydrauliek levert met minder brandstof dezelfde grootse prestaties.

Zes standaardwerklampen in led-uitvoering lichten zo nodig bij. Twee ervan verlichten het gebied voor de machine, twee het gebied achter de machine en twee extra zijlampen zorgen voor meer zicht en betere prestaties. De werklampen zijn naar keuze uit te breiden tot een systeem bestaande uit 10 led-lampen of lichtballonnen.

Beste afwerkbalken van de branche
Volvo afwerkbalken zijn ontwikkeld voor optimale kwaliteit, uniformiteit en gladheid van de afwerking. De veelzijdige en doeltreffende afwerkbalken met een werkbreedte tot 6,5 m zijn toonaangevend en kunnen diverse materialen verwerken. Door de maximale voorverdichtingsgraad zijn bovendien aanzienlijk minder walsgangen vereist.
Dankzij twee besturingseenheden op de afwerkbalken kunnen machinisten eenvoudig afwerkbalkinstellingen verrichten en aanpassen. Met de SCU (besturingseenheid afwerkbalk) kan de machinist de afwerkbalk- en materiaalaanvoerfuncties probleemloos onder controle houden. Voor nóg meer bedieningsgemak heeft de nieuw ontwikkelde SCU een flexibel design, zodat deze niet alleen in iedere gewenste richting te draaien is maar ook nog eens hoger en lager kan worden gezet.

Om het afwerkteam in staat te stellen om te blijven voldoen aan de wisselende vereisten op locatie zijn verlengingen in enkele minuten te monteren (of demonteren), zonder gebruik van speciale gereedschappen, dankzij de Volvo snelkoppelingen. Volvo afwerkbalken zijn voorzien van vier geleidebuizen voor alle verlengingen. De starre buizen voorkomen torsie van de afwerkbalkverlengingen onder invloed van grote krachten. Dit levert een uniforme, gelijkmatig verdichte en gladde afwerklaag op.

De stampmessen van de afwerkbalk zijn elektrisch te verwarmen voor betere prestaties en een gladdere afwerking. De stampmessen gaan aanzienlijk langer mee, omdat ze van maximaal gehard staal gemaakt zijn. Ze zijn bovendien eenvoudig te vervangen, wat productieverhogend werkt met behoud van de voorverdichtingsgraad.

Eersteklas service
Om ervoor te zorgen dat machines efficiënt blijven werken en langer meegaan biedt Volvo diverse systemen waarmee (periodiek) onderhoud snel en eenvoudig te verrichten is. Het EPM III kan de machinist er met een displaymelding op attenderen dat het tijd is voor (periodiek) onderhoud. Het informeert machinisten over de periodieke onderhoudsbehoeften, dagelijkse controlepunten, onderhoudspunten met langere termijnen en eventueel achterstallig onderhoud. Het systeem slaat informatie op en houdt een servicegeschiedenis bij. Het boordsysteem MATRIS maakt optimale bediening mogelijk door bedieningsparameters bij te houden en punten van verbetering te identificeren, wat kostenbesparend werkt en minder slijtage betekent. Volvo-dealers kunnen aan de hand van dit systeem een gekwalificeerde analyse verrichten van de machinebediening.

Verbeterde bereikbaarheid van de onderhoudspunten vanaf de bestuurdersplaats biedt meer onderhoudsgemak, werkt productiviteitsverhogend en verlaagt de operationele kosten. Alle dagelijkse onderhoudspunten en tankbeurten zijn snel en eenvoudig te verrichten vanaf de bestuurdersplaats, wat machinisten tijd en moeite bespaart.

Belangrijkste specificaties:
P4820D-specs-nlEinde bericht. 

Breng voor meer informatie een bezoek aan: www.volvoce.com/press

Of neem contact op met:
Thorsten Poszwa
Director, External Communications
Volvo Construction Equipment
Tel: int +32 490 65 96 68
Email: thorsten.poszwa@volvo.com
Twitter: http://twitter.com/VolvoCEGlobal

Brian O’Sullivan
SE10
London
Tel: int +44 77 333 50307
Email: osullivan@se10.com