CONSTRUCTION EQUIPMENT België

LOAD ASSIST VOOR EEN MAXIMALE BENUTTING VAN HET PRODUCTIEPOTENTIEEL VAN VOLVO-WIELLADERS

Load Assist van Volvo Construction Equipment is speciaal ontwikkeld voor de Volvo L110H-L250H wielladers. Het bestaat uit een geïntegreerd systeem dat giswerk overbodig maakt en waarmee u een hogere productiviteit en winstgevendheid kunt behalen.

Load Assist voor een maximale benutting van het productiepotentieel van Volvo-wielladers

De L110H-L250H wielladers van Volvo Construction Equipment leveren ongekende prestaties. Om optimaal gebruik te kunnen maken van de apparatuur en de inkomsten nog verder te verhogen, kunnen deze heavy-duty machines af fabriek worden voorzien van het Load Assist-systeem. Gecombineerd met Volvo Co-Pilot, het hogeresolutiedisplay in de cabine, verhoogt Load Assist uw inzetbaarheid en productiviteit terwijl gelijktijdig de bedrijfskosten worden teruggedrongen en uw belangrijke activa worden veiliggesteld.

Load Assist is ideaal voor korte werkcycli en het beladen van trucks. Denk hierbij ook aan toepassingen in steengroeven, mijnbouw en zware infrastructuur. Het dynamische systeem verhoogt de meetnauwkeurigheid van de lading en beperkt materiaalverspilling en slijtage van de machine tot een minimum, waardoor u sneller kunt laden en een hogere productiviteit realiseert.

Dankzij de nauwkeurigheid van 1-2% kan de machinist de maximale capaciteit benutten bij het laden, zodat over- en onderbelading en aanpassing van de belading tot het verleden behoren. Zelfs op hellingen en een hobbelige ondergrond wordt de getransporteerde materiaalhoeveelheid dynamisch berekend en is het systeem eenvoudig en nauwkeurig te kalibreren. En als er een achteruitrijcamera is geplaatst, schakelt deze automatisch in bij het achteruitrijden, waarbij informatie over de belading en het camerabeeld naar achteren in één scherm worden verenigd. Aangezien Load Assist de laadcycli optimaliseert, hoeft de machine minder vaak te manoeuvreren, waardoor klanten tijd en geld besparen.

Inzicht in de gegevens
Aangezien alle gegevens over de machine, de taak en het materiaal beschikbaar zijn, kan de productiviteit worden verhoogd omdat de machinist de nauwkeurigheid van de belading kan vaststellen. Het instelbare 10-inch display helpt de machinist om de aandacht bij het werk te houden en zo het aantal handelingen tot een minimum te beperken. Dankzij de instelbare hoorbare en zichtbare waarschuwingen weet de machinist direct wanneer het maximale laadvermogen wordt overschreden. Het flexibele systeem beschikt over een groot gegevensgeheugen waarmee de machinist werkorders en doelen kan aanpassen en de voortgang kan bewaken zonder dat de workflow wordt onderbroken. Het verhoogde inzicht in de machine en het bedieningsgemak leiden ertoe dat klanten beter in staat zijn om hun operationele kosten onder controle te houden.

Aan de hand van de gedetailleerde gegevens over de prestaties en productiviteit van de machine kan de klant het gebruik van de machine analyseren en verbeterpunten vaststellen. Load Assist levert verschillende gegevens, zoals de laadtijden, de verplaatsingstijd voor de materiaalvoorraad, het aantal beladen trucks van de klant en het tonnage waarmee de trucks van de klanten zijn beladen.Gebouwd op duurzaamheid
De robuuste componenten zijn stuk voor stuk ontworpen voor het zware werk, om er zeker van te zijn dat de Volvo-apparatuur van de klant in topconditie blijft. De drie meetsystemen voor de massatraagheid, de twee beladingssensoren en het enkelvoudige display zijn bestand tegen trillingen, vocht en extreme weersomstandigheden.

De Load Assist-componenten zijn bij uitstek geschikt voor de Volvo L110H-L250H wielladers. Ze zijn grondig getest en beantwoorden aan de hoge kwaliteitsstandaard van Volvo Construction Equipment. Net als alle andere Volvo-apparatuur wordt Load Assist ondersteund door een uitgebreid wereldwijd servicenetwerk van technici en dealers, zodat u altijd zorgeloos kunt werken.

Einde bericht.

Breng voor meer informatie een bezoek aan: www.volvoce.com/press

Of neem contact op met:
Thorsten Poszwa
Director, External Communications
Volvo Construction Equipment
Tel: int +32 490 65 96 68
Email: thorsten.poszwa@volvo.com
Twitter: http://twitter.com/VolvoCEGlobal

Brian O’Sullivan
SE10
London
Tel: int +44 77 333 50307
Email: osullivan@se10.com