CONSTRUCTION EQUIPMENT België

Volvo CE lanceert promotiefilm 'Building Tomorrow'

Als hoogtepunt van de promotiecampagne van Volvo Construction Equipment wordt in de film 'Building Tomorrow' aandacht besteed aan het streven naar een duurzamere toekomst.

Volvo Construction Equipment (Volvo CE) bracht succesverhalen van klanten over de hele wereld bij elkaar in de promotiefilm 'Building Tomorrow'. De film kwam uit op 14 oktober en laat zien hoe Volvo-machines in diverse projecten van klanten worden ingezet om te werken aan een betere toekomst voor de volgende generaties, 'aan het bouwen van een wereld waar het goed wonen is'.

“Bij Volvo Construction Equipment zijn we ervan overtuigd dat we met verbeelding, hard werken en technologische innovatie baanbrekend kunnen zijn in het ontwikkelen van een wereld die schoner, slimmer en meer betrokken is", aldus Martin Weissburg, directeur van Volvo CE en lid van de Raad van Bestuur van de Volvo Group. “Wij geloven in een duurzame toekomst, en aangezien wij wereldwijd actief zijn in de bouwsector, blijven wij samen met onze klanten eraan werken om dit ook daadwerkelijk te realiseren voor alle mensen over de hele wereld", voegt Weissburg toe.

Wereldwijde verantwoordelijkheid

De campagne ging van start in december 2016 en wordt ondersteund door een reeks korte films. In het eerste deel zijn Volvo-machines te zien die het ijslandschap van Noord-Zweden trotseren, waar het iconische ICEHOTEL 365 het hele jaar open is. Het wordt gekoeld door zonne-energie met als doel om CO2-negatief te worden. De tweede bestemming voor de campagne was de dorre woestijn ten noorden van Doha, Qatar, waar meer dan 240 Volvo-machines bij temperaturen van wel 50°C onvermoeibaar doorwerkten aan de bouw van de nieuwe duurzame stad Lusail. In de derde video zien we het windmolenpark in Kouga, Zuid-Afrika, waar aandacht is voor de hernieuwbare energiesector. Het park heeft als doel om tegen 2030 te kunnen voorzien in 42% van de energiebehoefte van het land terwijl de lokale gemeenschappen van stroom worden voorzien.

Building Tomorrow' laat zien hoe Volvo-machines bijdragen aan duurzaamheid en succes voor klanten en zet zo kracht bij aan de missie van de Volvo Group om te 'streven naar welvaart door middel van transportoplossingen'.

“Als WWF Climate Savers-bedrijf willen wij aanzetten tot verandering in de industrie. En juist omdat deze campagne bijzondere voorbeelden van de bedrijven van onze klanten in een ruimer perspectief laat zien, hopen we dat we anderen ook kunnen motiveren om aan een duurzame toekomst te werken," zegt Niklas Nillroth, Vice-voorzitter van Milieu en Duurzaamheid bij Volvo CE.

Een betere toekomst

De film kwam uit op 14 oktober en is te bekijken via de digitale kanalen van Volvo CE. Bovendien is de film te zien tijdens een - live te streamen - concert in het Spaanse Alicante, een week voor de start van de Volvo Ocean Race. Deze zeilrace is door de jaren heen een platform geworden voor het creëren van bewustwording rondom het belang van duurzaamheid en sluit mooi aan op de promotiefilm 'Building Tomorrow' van Volvo CE.

“De wereld is voortdurend in beweging, de behoeften van klanten veranderen en met deze campagne waarin de mens centraal staat, willen we laten zien hoe Volvo zich blijft inzetten voor mensen waar ook ter wereld”, aldus Bill Law, Senior Vice President Corporate Communications bij Volvo CE.

Voor meer informatie ga naar www.volvoce.com/buildingtomorrow.

The River' is de officiële soundtrack van de promotiecampagne 'Building Tomorrow' van Volvo CE en wordt uitgevoerd door de aanstormende Zweedse band Moment. De single is te downloaden via Spotify vanaf 13 oktober.

#VolvoCE #BuildingTomorrow #sustainability #construction #VolvoOceanRace #WarnerMusic #MomentTheRiver