CONSTRUCTION EQUIPMENT België

VOLVO GEEFT 3 & 4 TON COMPACTE GRAAFMACHINES MEER KRACHT EN PRECISIE

De nieuwe ECR35D, EC35D en ECR40D compacte graafmachines van Volvo Construction Equipment zijn voorzien van comfortabele cabines en geavanceerde, gebruiksvriendelijke bedieningselementen voor een nauwkeurige bediening.

volvo-compact-excavator-ecr35d

De ECR35D en ECR40D zijn met hun bewezen design met korte zwenkradius ontwikkeld om krachtig en nauwkeurig werk te verrichten op krappe plaatsen. De conventionelere EC35D heeft op zijn beurt een vergelijkbare architectuur en levert een hoge mate van comfort, prestaties en veelzijdigheid. De nieuwe modellen zijn eenvoudig te onderhouden, veelzijdig en efficiënter en daardoor productiever in tal van toepassingen.

De nieuwe Volvo graafmachines van 3 en 4 ton hebben een robuuste, ruime en comfortabele cabine met FOPS, TOPS en ROPS. Dankzij de brede deur en de drie opstaptreden kan de chauffeur veilig in- en uitstappen. Dit komt met name van pas op kleinere machines waar de chauffeur regelmatig in en uit de cabine moet stappen. Binnenin zijn de verstelbare stoel en console op dezelfde ophanging gemonteerd en ze bewegen gelijktijdig - hierdoor worden schokken en trillingen geabsorbeerd. Dit voorkomt vermoeidheid en helpt de machine onder controle te houden, ongeacht de ondergrond. Zowel het conventionele model als de tegenhangers met korte zwenkradius zorgt voor een superieur zicht rondom.

Kleine machines, grote productiviteit
De EC35D combineert een nieuwe D1.8A Stage 3A Volvo-motor met een hoogwaardig en feilloos werkend hydraulisch systeem - zo kunnen klanten bij alle toepassingen meer doen met minder. De intuïtieve vingertopbediening is uiterst gebruiksvriendelijk en maakt dat chauffeurs eenvoudig gebruik kunnen maken van de grote graaf- en hefkrachten of krachtige hydraulische aanbouwdelen kunnen bedienen.

Dankzij de korte zwenkradius van de achterkant en de plaats van de giekcilinder links onder de cabine, zijn de nieuwe Volvo ECR35D en ECR40D graafmachines ideaal voor werkzaamheden op krappe plaatsen en kunnen ze worden ingezet op bouwterreinen met beperkte omvang. Het risico op schade aan de machine of de omgeving wordt op die manier tot een minimum beperkt. De zwenkspil en -cilinder blijven in de offsetstand binnenspoors en de zwenk- en offsetbewegingen worden gelijktijdig geregeld, voor een snelle en gemakkelijke plaatsing van de machine.

Prestatiegerichte bedieningsinterface
Iedere machine is leverbaar met een elektronisch systeem waarmee gebruikers functies en instellingen kunnen finetunen met behulp van een toetsenpaneel en monitor. In het systeem kunnen tot drie profielen worden opgeslagen, zodat het gedrag van de machine kan worden aangepast aan de toepassing of de voorkeur van de gebruiker. Het systeem beschikt ook over:

• Vier aanbouwdeelspecifieke knoppen voor een nauwkeurige afstelling van hydraulische stromen vanuit de cabine.
• Een ECO-modus die het brandstofverbruik met maximaal 10% vermindert.
• Twee (door de gebruiker aan te passen) vooraf ingestelde motortoerentallen, voor toepassingen zoals nivelleren of heffen.
• Een systeem voor automatisch stationair draaien zorgt voor minder lawaai en een lager brandstofverbruik.
• Dankzij de Automatische uitschakeling van de motor kunnen het aantal motoruren, de onderhoudskosten en de afschrijving van de machine worden teruggedrongen.
• Servicewaarschuwingen.

Voor wie houdt van meer eenvoud zijn de ECR35D, EC35D en ECR40D ook leverbaar in een traditionelere uitvoering zonder dit elektronicapakket.

Maar welke uitvoering ze ook kiezen, klanten kunnen altijd vertrouwen op een lange lijst met standaard eigenschappen die garant staan voor efficiënte dagelijkse werkzaamheden. De nieuwe graafmachines zijn uitgerust met een goede trekkracht en doeltreffend vormgegeven blad voor hoogwaardig grondverzet. De zweeffunctie van het blad maakt bovendien een nauwkeurige afwerking mogelijk bij nivelleringstoepassingen, terwijl het automatische rijwerk met twee snelheden de verplaatsingstijd beperkt.

Om het risico op diefstal te verminderen, is een optioneel startblokkeringssysteem beschikbaar. Via het toetsenbord kunnen maximaal drie gebruikerscodes worden ingegeven om de machine te starten. (De 4-cijferige codes kunnen door de gebruiker worden geselecteerd.)Servicegemak
Voor een maximale bedrijfstijd zijn deze nieuwe compacte graafmachines van Volvo CE ontwikkeld met het oog op lage eigendomskosten. Dat werd mogelijk dankzij een combinatie van een aantal efficiënte eigenschappen. Een wijd openslaande motorkap biedt ruim toegang tot de vulpunten en voor dagelijkse controles, terwijl aan de achterzijde de leidingen voor brandstof en hydrauliekvloeistof goed beschermd zijn. Het controleren en bijvullen van de hydrauliekolie vindt plaats via een doorzichtig filterhuis, waardoor verontreiniging vroegtijdig kan worden vastgesteld.

Alle filters zijn in een lijn geplaatst voor eenvoudig onderhoud en de punten voor dagelijkse service zijn vanaf de grond bereikbaar. Smeerintervallen zijn verlengd tot 50 uur, zodat het dagelijks onderhoud beperkt blijft.

Gereedschap waarmee u alle werk aankunt
Volvo voorziet in een uitgebreid aanbod aanbouwdelen en een goede klantenservice ter ondersteuning bij deze nieuwe machines. Denk hierbij aan mechanische of hydraulische snelkoppelingen, hydraulische duim, sloophamer of sleuvenbak - deze staan allemaal garant voor flexibiliteit en efficiëntie.

Belangrijkste specificaties:De Volvo ECR35D, EC35D en ECR40D met Stage IIIA-motoren zijn leverbaar in de regio EMEA.

Einde bericht.

Breng voor meer informatie een bezoek aan: www.volvoce.com/press

Of neem contact op met:
Thorsten Poszwa
Director, External Communications
Volvo Construction Equipment
Tel: int +32 490 65 96 68
E-mail: thorsten.poszwa@volvo.com
Twitter: http://twitter.com/VolvoCEGlobal

Brian O’Sullivan
SE10
Londen
Tel.: int. +44 77 33 35 03 07
E-mail: osullivan@se10.com