CONSTRUCTION EQUIPMENT België

Reik verder met de nieuwe Volvo mobiele graafmachine uit de E-serie

De mobiele EW220E graafmachine van Volvo Construction Equipment, die gebaseerd is op een beproefde constructie, combineert comfort, kracht en nauwkeurige bewegingen voor de ultieme prestaties.

volvo wheeled excavator ew180e

De EW220E is de nieuwste aanwinst in de serie mobiele graafmachines van Volvo Construction Equipment. De machine heeft alle bekende functies van zijn kleinere broertje, de EW180E, en meer. Klaar veeleisende werkzaamheden dankzij een nieuwe en robuuste tweedelige giek met een grote hefcapaciteit. Deze indrukwekkende machine heeft een werkbereik met bak van +10 mtr.

Indrukwekkend mobiel

De EW220E is in te zetten voor uiteenlopende toepassingen, dankzij diverse flexibele configuraties en aanbouwdelen. De machine is af fabriek leverbaar in twee versies: een versie die op de openbare weg mag of een off-roadversie en met een zwaarder contragewicht. Klanten kunnen tevens kiezen uit tal van hoogwaardige banden, leverbaar in uitvoeringen voor enkele en dubbele montage, afhankelijk van de ondergrond. De beproefde rijmotor voorziet in de vereiste tractie voor opgaande hellingen of oneffen terrein en bij snelheden vanaf bij 5 km/h (3,11 mph) vindt automatische activering van de optionele dansonderdrukking (BSS) plaats om schokken te dempen en materiaalverlies tegen te gaan en het rijcomfort te verhogen.

De E-serie wielgraafmachine is aan te passen met diverse Volvo aanbouwdelen die speciaal ontwikkeld zijn voor verbeteringen op het gebied van cyclustijden en brandstofrendement. De nieuwe range bakken lenen zich bij uitstek voor infrawerk, het profileren van taluds of het onderhoud van sloten, terwijl het af fabriek gemonteerde draaikantelstuk van Steelwrist® de juiste controle biedt bij het manouveren met de bak. Optionele leidingen voor extra hydraulische functies zorgen voor optimale opbrengst en druk bij het gebruik van aanbouwdelen die hydrauliekopbrengst enkel- of dubbelwerkend vereisen: om alles uit de machine te halen.

Machinisten kunnen niet alleen snel en eenvoudig op locatie van aanbouwdeel wisselen, ze kunnen de aanbouwdelen ook eenvoudig meenemen van locatie naar locatie. De optionele trekhaak voor aanhangers met een gewicht tot drie ton – of acht ton bij aanhangers met oplooprem – is op de steunpoten of op het parallelle steunblad te monteren. Machinisten kunnen bovendien al het vereiste (hijs) gereedschap meenemen in de speciale uitschuifbare gereedschapslade op de onderwagen. In de gereedschapslade, Volvo uniek, kunt u tot 130 kg kwijt. De machinist kan zijn spullen op orde houden dankzij de handige verdelers die in vijf verschillende standen te zetten zijn. De mechanische aanslag voorkomt dat de lade tijdens het rijden of tijdens het bedienen kan openschuiven.

Comfort en controle

Door het goede overzicht rondom en de ergonomisch geplaatste bedieningselementen is het geen wonder dat de Volvo cabine met ROPS-certificaat tot de beste van de branche behoort. De speciaal ontwikkelde cabine biedt volop beenruimte en tal van opbergmogelijkheden, omdat een machinist beter presteert in een comfortabele omgeving.

Voor extra bedieningsgemak kan de machinist de machine besturen met de CDC-rolschakelaar (Comfort Drive Control) op de joystick, tot snelheden van 20 km/h (12 mph). Een nieuwe functie voor Volvo wielgraafmachines. Uniek voor de EW220E is dat de stuurkolom te verwijderen is voor nog meer comfort: de machinist kan de machine – inclusief draaikantelstuk, steunblad en steunpoten – vervolgens volledig bedienen met de joysticks.

De EW220E is naast de standaard gemonteerde achteruitkijkcamera en zijcamera ook uit te rusten met het optionele Volvo Smart View. Dit systeem maakt gebruik van drie camera's op het frame en voegt de beelden samen tot een realtime bovenaanzicht van de machine, voor hulp bij het manoeuvreren in lastige situaties. Het systeem is te integreren in het bestaande machinedisplay of gebruikt een apart scherm.

Om gemakkelijk en veilig in en uit de machine te kunnen stappen zijn de handgrepen en treeplanken helder oranje van kleur. En bij wijze van optie is 'welkomstverlichting' met afstandsbediening te monteren om machinisten in het donker naar de cabine te helpen.

volvo wielgraafmachine ew180e

Rasecht werkpaard

De EW220E biedt topprestaties dankzij de sterke Volvo motor met Tier 4f-certificaat die al op lage toeren een hoog koppel levert. Voor brandstofbesparingen met behoud van de productiviteit vindt automatische inschakeling van de ECO-modus plaats. De automatische stationairregeling en automatische motorafslag die na een bepaalde periode worden ingeschakeld versterken het effect en helpen tevens de machineslijtage beperken.

De mobiele graafmachine is gebouwd en getest op de hoogste eisen op het gebied van efficiency en betrouwbaarheid. De onderwagen met zijn duurzame design biedt een grote bodemvrijheid bij ritten over harde en oneffen ondergrond, terwijl de robuuste assen – waarvan de voorste met automatische of handbediende pendelfunctie – zich lenen voor zware toepassingen.

Voor een soepelere en efficiëntere bediening is de EW220E uit te rusten met een automatische graafrem. Een Volvo primeur die al meer dan 10 jaar oud is. Deze slimme optie schakelt automatisch de bedrijfsrem in en vergrendelt de pendelas wanneer de machine stilstaat.

De EW220E is ontwikkeld met onderhoudsgemak voor ogen, voor een maximaal inzetbare machine. Alle E-serie mobiele graafmachines zijn uitgerust met in groepen bijeengeplaatste smeerpunten en filters achter wijd openslaande motorluiken. Alle smeerpunten en filters zijn gemakkelijk vanaf de grond te bereiken. De verbeterde bereikbaarheid van onderdelen als de radiateurs en de luchtroosters maakt het onderhoud eenvoudig, ook onderweg, wat machinisten helpt om te blijven werken.

Volvo biedt tevens diverse aftermarketdiensten die ongeplande stilstandtijd tegengaan. Oplossingen als originele Volvo onderdelen, machinemonitoring of onderhoudsprogramma's dragen ertoe bij dat de wielgraafmachines van Volvo hun eigenaars maximaal rendement opleveren.

 


Belangrijkste specificaties EW220E T4f

Motor

Volvo D6J

Bedrijfsgewicht

kg

22180

lb

48898,4716

Brutovermogen

kW

129

pk (Engels)

172,99158

... bij motortoerental

omw/min

1800

Bakinhoud

m3

1

yd3

1,307951

Max. hefcapaciteit

kg

8500 voorzijde / 4800 zijkant

lb

-

... bij bereik / hoogte

m

6 / 1,5

ft

20 / 5

Max. graafbereik

mm

10150

ft in

33'4"

Max. graafdiepte

mm

6310

ft in

20'8"

Uitbreekkracht (ISO) (Normal)

kN

132

lbf

29674,7748

Uitbreekkracht (ISO) (Boost)

kN

117

lbf

26302,6413

Max. snelheid

km/h

30

mi/h

18,641136