CONSTRUCTION EQUIPMENT België

DE GROOTSTE DUMPER MET KNIKBESTURING OOIT VAN VOLVO: DE A60H

Altijd inzetbaar, groot, duurzaam en onovertroffen. Daar draait het om bij de A60H dumper met knikbesturing uit de 60-tons klasse van Volvo Construction Equipment, die continu inzetbaar en uiterst betrouwbaar is dankzij zijn robuuste ontwerp, goed toegankelijke servicepunten en uitstekende Volvo-dealernetwerk.

De grootste dumper met knikbesturing ooit van Volvo: maximale inzetbaarheid met de A60H

Met een capaciteit van 55 ton (60 ton) is de A60H de grootste dumper met knikbesturing ooit van Volvo Construction Equipment. Een dumper die altijd voor u klaarstaat. Hij is ontworpen voor transportdoeleinden in zwaar terrein, zoals in groeven en dagbouwmijnen en bij grootschalig grondverzet. De A60H onderscheidt zich door zijn lange levensduur, kwaliteit, betrouwbaarheid en duurzaamheid: alles wat u van een Volvo mag verwachten om het transport gemakkelijker en efficiënter te maken.

De A60H is ontwikkeld met het oog op een verhoogde productietijd. Daarom beschikt hij over een zwaar uitgevoerd voor- en achterframe, een trekhaak en natte schijfremmen. Maar dat is nog niet alles. Met Volvo's bewezen duurzaamheid en ondersteuning middels een keur aan garantieopties hoeft u zich nooit zorgen te maken of u het werk voor elkaar krijgt. Kracht en duurzaamheid vormen de belangrijkste kenmerken van de A60H dumper met knikbesturing.

Volvo CE heeft een enorme evolutie doorgemaakt sinds de introductie van de eerste
10-tons dumper met knikbesturing in 1966, 'Gravel Charlie' genaamd. Vijftig jaar later en 50 ton verder is Volvo nog steeds ‘s werelds grootste fabrikant van dumpers met knikbesturing. Wij zijn immers de uitvinders van dit concept en we hebben deze machines meer dan een halve eeuw lang doorontwikkeld.

Hoger rendement, lagere kosten
De A60H helpt de winstgevendheid van uw bedrijf te verhogen door meer te transporteren tegen lagere kosten. Volvo's ongeëvenaarde brandstofefficiëntie, zijn innovatieve technologieën en essentiële tools voor bedrijfsgegevens dragen bij aan de optimalisatie van uw productie en beheersing van de onderhoudskosten om uw investeringsrendement te vergroten.

Het nuttig laadvermogen van de A60H van 55 ton (60 ton) is toonaangevend binnen de sector en draagt bij aan de lagere kostprijs per ton. Dankzij het moderne ontwerp is de capaciteit hoger en wordt minder brandstof verbruikt, zodat u meer kunt transporteren tegen lagere kosten.

De A60H wordt aangedreven door een 16-liter Volvo-motor die niet alleen goed is voor een maximumvermogen van 495 kW en een koppel van 3200 Nm, maar ook een zeer laag verbruik kent. Omdat u verzekerd bent van een optimale brandstofefficiency, draagt de A60H bij aan uw winstgevendheid en investeringsrendement.

Dealernetwerk
Volvo's exclusieve dealernetwerk staat altijd klaar om klanten te helpen wanneer dat nodig mocht zijn. Volvo beschikt over een aantal ondersteunende diensten, kennis van de lokale situatie, wereldwijde ervaring, telematicasystemen voor bewaking van de machine en een uitstekende beschikbaarheid van onderdelen. Dit alles optimaliseert uw productiviteit en houdt uw bedrijfskosten zo laag mogelijk.

Dankzij de ongeëvenaarde toegang tot servicepunten kan het onderhoud aan de A60H snel en eenvoudig worden uitgevoerd. De frontgrille klapt naar beneden, waardoor het wordt omgevormd tot een serviceplatform met antisliptreden. Bovendien kan de motorkap elektrisch tot 90 graden worden geopend en wordt ook de buikplaat elektrisch bediend, zodat u op veilige wijze volledig toegang hebt tot de motorruimte.

Bedrijfsgegevens
De A60H beschikt over waardevolle gegevens om de efficiency op locatie te verbeteren en op de kosten te besparen. Dankzij intelligente systemen van Volvo, zoals MATRIS™, CareTrack™ en het On Board Weighing-systeem, kunnen klanten hun productie optimaliseren en de bedrijfskosten zo laag mogelijk houden. Volvo maakt gebruik van de nieuwste technologie om de werking en status van de machine te bewaken. Hierbij wordt geadviseerd hoe de winstgevendheid het best kan worden verhoogd. Met het On Board Weighing-systeem bent u elke werkcyclus verzekerd van een optimale belading. Dit verhoogt de productie, bevordert het brandstofrendement en vermindert de slijtage van de machine, ongeacht de omstandigheden ter plaatse en de aard van de werkzaamheden. Er is keuze uit diverse onderhoudscontracten voor preventief onderhoud en reparatie, evenals een aantal Uptime Services voor minimale stilstand waarmee u de onderhoudskosten onder controle houdt.

Behaal moeiteloos uw targets


volvo-articulated-hauler-a60hMet de A60H behaalt u sneller uw productiedoelen. U verhoogt uw inkomsten dankzij het grotere laadvermogen en de hogere productiviteit met een lagere kostprijs per ton. Deze ultieme dumper is bij uitstek geschikt voor het terrein en beschikt over bewezen Volvo-technologie en een indrukwekkend nuttig laadvermogen, waardoor hij bijdraagt aan een duurzame bedrijfsvoering, jaar in jaar uit.

De A60H kan meer ton per uur vervoeren en altijd de volle 100% geven. Als grootste dumper met knikbesturing op de markt heeft hij een ongekend groot nuttig laadvermogen voor het zware werk. Dit levert tot 40% extra productiviteit op, vergeleken met Volvo's vorige grootste dumper. Ons concept voor dumpers met knikbesturing verschaft volledig flexibiliteit, zodat elk werkterrein toegankelijk is en steile hellingen geen probleem vormen. De machine is in elk seizoen, op elk terrein en voor elke toepassing inzetbaar dankzij de speciaal afgestemde configuraties en banden die voor deze 60-tonner zijn geoptimaliseerd.

Deze revolutionaire A60H beschikt over de nieuwste innovaties van Volvo. De aandrijflijn en automatische aandrijfcombinaties met volledige differentieelsloten, all-terrain-bogie, hydromechanische stuurinrichting en actieve vering van deze onovertroffen machine zijn perfect op elkaar afgestemd. De actieve voorvering van de A60H maakt hogere rijsnelheden onder zware omstandigheden mogelijk en biedt meer rijstabiliteit en gebruikscomfort. Hierdoor kunt u in kortere tijd meer materiaal vervoeren, wat zich vertaalt in een ongeëvenaarde productiviteit.

De eerste keuze onder machinisten
Wanneer machinisten mogen kiezen, geven de meesten de voorkeur aan een Volvo. Dankzij de centrale positie van de machinist, het sublieme stuurgedrag, het lage geluidsniveau, de klimaatregeling, de ruimte en het uitstekende zicht raakt de machinist minder snel vermoeid en kan efficiënter worden gewerkt. Machinisten zijn bovendien onder de indruk van het ongeëvenaarde comfort, de bediening, het gebruiksgemak en de veiligheid. Dit alles draagt bij aan de productiviteit, elke dag opnieuw.

Het kiepondersteuningssysteem, Hill Assist en de laad- en kieprem van de A60H zorgen er stuk voor stuk voor dat de machinist steeds volledig controle over de machine heeft. Ook dit bevordert de veiligheid en productiviteit.

Een aantal veiligheidskenmerken, waaronder het superieure zicht en de efficiënte verlichting, dragen onder de meest veeleisende omstandigheden bij aan de veiligheid van de machinist en de personen rondom de machine, zoals de operators, trainers, monteurs en andere medewerkers.

Belangrijkste specificaties:Einde bericht.

April 2016

Breng voor meer informatie een bezoek aan: www.volvoce.com/press
Of neem contact op met:

Thorsten Poszwa
Director, External Communications
Volvo Construction Equipment
Tel.: +32 490 65 96 68
E-mail: thorsten.poszwa@volvo.com
Twitter: http://twitter.com/VolvoCEGlobal

Brian O'Sullivan
SE10
Londen
Tel.: +44 77 33 35 03 07
E-mail: osullivan@se10.com