CONSTRUCTION EQUIPMENT België

VOLVO G-SERIE DUMPERS: PRODUCTIE ZONDER ONDERBREKING

Met de G-serie dumpers met knikbesturing van Volvo Construction Equipment kunt u continu doorwerken en bent u verzekerd van een uitmuntende betrouwbaarheid dankzij het robuuste ontwerp, de goed toegankelijke servicepunten en het voortreffelijke dealernetwerk van Volvo. Dit alles draagt bij aan de inzetbaarheid die nog nooit zo groot was.

Volvo G-serie dumpers: productie zonder onderbreking

Met een laadvermogen van 25 tot 45 ton hebt u voor elke klus een antwoord dankzij de nieuwe G-serie dumpers met knikbesturing van Volvo Construction Equipment. De complete serie, bestaande uit de A25G, A30G, A35G, A40G, A45G FS en de nieuwe 45-tonner A45G, is geschikt voor zware terreintransporten, bijvoorbeeld in groeven en dagbouwmijnen en bij grootschalig grondverzet. De G-serie verenigt een lange levensduur met kwaliteit, betrouwbaarheid en duur­zaam­heid: alles wat u van Volvo mag verwachten om het transport eenvou­diger en efficiënter te laten verlopen.

Kracht en duurzaamheid vormen de sleutelwoorden van de G-serie dumpers met knikbesturing. Een verhoogde productietijd stond centraal bij de ontwikkeling. Daarom beschikken de zwaar uitgevoerde voor- en achterframes, trekhaak en natte schijfremmen van de G-serie over Volvo's beproefde duurzaamheid en wordt ondersteuning geboden met een keur aan onderhoudsopties, zodat u elke klus kunt klaren.

Volvo Construction Equipment heeft een hele ontwikkeling doorgemaakt sinds de lancering van de eerste 10-tons dumper met knikbesturing in 1966. De nieuwste G-serie is de bekroning van 50 jaar engineering en innovatie van Volvo. In al die jaren is Volvo wereldwijd marktleider van dumpers met knikbesturing gebleven. Het concept dat destijds op de markt werd gebracht, is sindsdien steeds doorontwikkeld.

Hoger rendement, lagere kosten
De G-serie is ontworpen met het oog op een verhoogde efficiency, zodat u meer kunt transporteren tegen lagere kosten. Het lage brandstofverbruik, de innovatieve technologie en de handige tools voor bedrijfsgegevens dragen bij aan de beheersing van de onderhoudskosten en het maximaliseren van uw investeringsrendement.

De G-serie wordt aangedreven door de vermaarde Volvo Tier 4 Final/Stage IV-motoren met een vermogen dat loopt van 234 kW (318 pk) bij de A25G tot 347 kW (445 pk) bij de A45G. Dit zorgt voor een uitstekend brandstofrendement zonder aan vermogen of prestaties in te boeten, evenals een aanzienlijke besparing op de brandstofkosten, vergeleken met de modellen die worden vervangen. Het lage stationaire toerental van de Volvo-motor zorgt voor extra brandstofbesparing en een zuinige machine. Elke machine is geoptimaliseerd voor een laag verbruik, afgestemd op het laadvermogen van de machine, zodat u meer kunt transporteren tegen lagere kosten. De dynamische, voorspellende versnellingskeuze wordt aangepast aan de bedrijfsomstandigheden, wat extra comfort en brandstofbesparing oplevert.

Tijdens het gebruik zijn waardevolle gegevens beschikbaar om de efficiency op locatie te verbeteren en de kosten terug te dringen. Dankzij intelligente systemen van Volvo, zoals MATRIS™, CareTrack™ en het On Board Weighing-systeem, kunt u de productie optimaliseren en de bedrijfskosten laag houden. Met het On Board Weighing-systeem bent u elke werkcyclus verzekerd van een optimale belading. Bovendien is er keuze uit diverse onderhoudscontracten voor preventief onderhoud en reparatie, evenals een aantal Uptime Services voor minimale stilstand waarmee u de onderhoudskosten volledig onder controle houdt.

Ga waar je maar wilt
Volvo's concept voor dumpers met knikbesturing verschaft volledige flexibiliteit, zodat elk werkterrein toegankelijk is en steile hellingen geen probleem vormen. Ze zijn geschikt voor elk seizoen, elk terrein en elke toepassing, mede door de verschillende carrosserie- en chassisopties die leverbaar zijn. De G-serie dankt zijn onovertroffen terreineigenschappen aan zijn optimaal afgestemde Volvo-aandrijflijn en Automatic Traction Control, inclusief volledige differentieelsloten, all-terrain-bogie en hydromechanische stuurinrichting.

De dumpers hebben ook bergafwaarts veel grip dankzij de retarders en Dynamic Volvo Engine Brake, voor meer veiligheid en een hogere productiviteit. Het kieponder­steunings­systeem en de laad- en kieprem van de G-serie zorgen er eveneens voor dat de machinist steeds volledig controle over de machine heeft. Ook dit bevordert de veiligheid en productiviteit.

Eerste keuze van machinisten
Volvo-dumpers staan bovenaan op het verlanglijstje van machinisten, dit vanwege hun toonaangevende cabine die veel ruimte en een comfortabele werkomgeving biedt.

Machinisten zijn onder de indruk van het ongeëvenaarde comfort, de bediening, het gebruiksgemak en de veiligheid. Dit alles draagt bij aan de productiviteit, elke dag opnieuw. Dankzij de centrale positie van de machinist, het sublieme stuurgedrag, het lage geluidsniveau, de klimaatregeling, de ruimte en het zicht raakt de machinist minder snel vermoeid en kan efficiënter worden gewerkt. De ergonomische, comfortabele bedieningselementen zijn intuïtief en gebruiksvriendelijk. Bovendien zijn er diverse automatische functies.

Eenvoud bij service en ondersteuning
Dankzij de ongeëvenaarde toegang tot servicepunten kan het onderhoud aan de G-serie snel en eenvoudig worden uitgevoerd. De frontgrille klapt naar beneden, waardoor het wordt omgevormd tot een serviceplatform met antisliptreden. En de elektrisch te openen motorkap heeft een openingshoek van 90 graden, zodat u op veilige wijze volledig toegang hebt tot de motorruimte.

Volvo's exclusieve dealernetwerk staat altijd klaar om u te helpen wanneer dat nodig mocht zijn. Volvo biedt een aantal ondersteunende diensten, zoals de CareTrack™- en MATRIS™-telematicasystemen voor bewaking van de machine. Daarnaast heeft het bedrijf kennis van de lokale situatie en kan het bogen op een wereldwijde ervaring en uitstekende beschikbaarheid van onderdelen. Dit alles optimaliseert uw productie en houdt uw bedrijfskosten zo laag mogelijk

Belangrijkste specificaties:Einde bericht.

Breng voor meer informatie een bezoek aan: www.volvoce.com/press

Of neem contact op met:
Thorsten Poszwa
Director, External Communications
Volvo Construction Equipment
Tel.: +32 490 65 96 68
E-mail: thorsten.poszwa@volvo.com
Twitter: http://twitter.com/VolvoCEGlobal

Brian O'Sullivan
SE10
Londen
Tel.: +44 77 33 35 03 07
E-mail: osullivan@se10.com