CONSTRUCTION EQUIPMENT België

EWR170E - Kom in actie

Inspelend op de groeiende marktvraag naar mobiele graafmachines met korte zwenkradius lanceert Volvo Construction Equipment de nieuwe EWR170E. Een complete machine met tal van slimme functies en een uitstekend brandstofrendement.

volvo wheeled excavator ew170e

Een efficiënte werkomgeving

De EWR170E heeft de beste cabine van de branche. De cabine is ruim opgezet en biedt volop beenruimte en een goed zicht rondom, dankzij de grote ruiten, de achteruitkijkcamera en de zijcamera. De combinatie van een motor achter in de machine en de extra ruimte rechtsvoor levert een ongehinderd zicht naar rechts op. De wielgraafmachine is ook uit te rusten met het optionele Volvo Smart View. Dit systeem maakt gebruik van drie camera's op het frame en voegt de beelden samen tot een realtime bovenaanzicht van de machine, voor hulp bij het manoeuvreren in lastige situaties. Het systeem is te integreren in het bestaande machinedisplay of gebruikt een apart scherm.

Voor extra gemak kan de machinist kiezen uit diverse joysticks en de multi-functieknoppen aanpassen voor bediening van de ruitenwissers, camera's of het uitschakelen van het radiogeluid. Voor extra werkgemak kan de machinist de machine voortaan in het werk besturen met de rolschakelaar op de CDC-joystick (Comfort Drive Control), tot snelheden van 20 km/h (12 mph). Een nieuwe optionele functie voor Volvo mobiele graafmachines.

Om gemakkelijk in en uit de machine te kunnen stappen zijn de handgrepen en treeplanken helder oranje van kleur. En als van optie is 'welkomstverlichting' met afstandsbediening te monteren om machinisten in het donker veilig naar de cabine te helpen. Het nieuwe led-verlichtingspakket bevat voortaan nog een zevende werklamp op de rechterzijde, die bestemd is voor montage naast de zijcamera.

Gebouwd voor productie

Voor een soepelere en efficiëntere bediening is de EWR170E uit te rusten met een automatische graafrem. Reeds 10 jaar geleden is deze functie als eerste in de markt geïntroduceerd door Volvo. De intelligente optie schakelt automatisch de bedrijfsrem in en vergrendelt de pendelasfunctie wanneer de machine stilstaat. Dankzij het nivelleerventiel zakt de giek drukloos omlaag. De dieselmotor levert hiervoor geen vermogen, de pomp hoeft hiervoor geen liters en druk te leveren. Alles voor betere cyclustijden en brandstofbesparingen.

De brandstofbesparingen worden versterkt door de beproefde Volvo motor met Tier 4 Final-certificaat, die al op lage toeren een hoog koppel levert. De automatische stationairregeling zorgt voor maximale toerentalverlaging, wanneer de bedieningselementen een bepaalde tijd niet worden gebruikt. De automatische motorafslag schakelt bovendien automatisch de motor uit, wanneer deze enige tijd niet wordt belast. Het brandstofverbruik wordt verder verlaagd via de automatisch ingeschakelde ECO-modus, die brandstofbesparingen realiseert met behoud van de productiviteit. De passieve regeneratie reinigt bovendien automatisch het roetfilter (DPF) zonder negatieve gevolgen voor de prestaties.

En ter verbetering van de stabiliteit en het rijcomfort bij rijden op hoge snelheden over de weg en in het terrein is de EWR170E uit te rusten met de optionele dansonderdrukking (BSS). De BSS die gebruikmaakt accumulatoren wordt automatisch ingeschakeld bij een snelheid van 5 km/h (3 mph) om schokken te dempen die aanleiding kunnen geven tot materiaalverlies.

Van nature veelzijdig

De EWR170E is naar wens te configureren met standaardassen van 2,5 m breed of, voor meer stabiliteit, met assen van 2,75 m en een steunblad. Deze zeer veelzijdige wielgraafmachine die de openbare weg op mag is uit te rusten met een optionele trekhaak af-fabriek voor aanhangers tot acht ton (aanhangers met een oplooprem). Machinisten kunnen bovendien al het vereiste gereedschap – tot 130 kg – meenemen in de speciale uitschuifbare gereedschapslade op de onderwagen.

Volvo heeft een uitgebreid aanbod aan aanbouwdelen die optimaal zijn afgestemd op de EWR170E en ontwikkeld zijn om de prestaties te verhogen. Dankzij het AMS (Attachment Management System) dat instellingen kan opslaan voor tot 20 verschillende soorten aanbouwdelen is snel en efficiënt van aanbouwdeel te wisselen.

Ter verhoging van de productiviteit kunnen klanten kiezen voor een Steelwrist® draaikantelstuk. Deze af fabriek geïnstalleerde optie biedt volledige controle over de machine en het draaikantelstuk en presenteert alle gegevens op één machinedisplay.

Uptime

De routing van de hydrauliekleidingen op de giek en knikarm van de EWR170E, een rasecht werkpaard, is geoptimaliseerd zodat ze langer meegaan en minder snel beschadigd raken. De nieuwe spatborden op de assen zijn groter uitgevoerd en houden de machine zo schoner.

De EW170E is ontwikkeld met onderhoudsgemak voor ogen, voor een maximaal inzetbare machine. Alle E-serie mobiele graafmachines zijn uitgerust met in groepen bijeengeplaatste smeerpunten en filters achter wijd openslaande motorluiken. Alle smeerpunten en filters zijn gemakkelijk vanaf de grond te bereiken. De verbeterde bereikbaarheid van onderdelen als de radiateurs en de luchtroosters maakt het onderhoud eenvoudig, ook onderweg, wat machinisten helpt om te blijven werken.

Voor meer winst met behoud van de productiviteit heeft Volvo een groot aanbod aan ruim verkrijgbare, uitvoerig geteste en goedgekeurde originele Volvo onderdelen te bieden – allemaal mét Volvo garantie. Dankzij verschillende diensten zoals flexibele onderhouds- en reparatie-opties helpt Volvo bij het inzetbaar houden van de EWR170E.

 

 Belangrijkste specificaties EWR170E T4f

Motor

D4J

Bedrijfsgewicht

kg

17950-19200

lb

39573 - 42329

Brutovermogen

kW

115

pk (Engels)

154,2173

... bij motortoerental

omw/min

2000

Bakinhoud

m3

0,7

yd3

0,9155657

Max. hefcapaciteit

kg

5500

lb

12125,41

... bij bereik / hoogte

m

6,00/1,5

ft

20 / 5

Max. graafbereik

mm

9360

ft in

30'9"

Max. graafdiepte

mm

5750

ft in

18'10"

Uitbreekkracht (ISO) (Boost)

kN

126

lbf

28325,9214

Max. snelheid

km/h

35

mi/h

21,747992

Zwenkradius achtereind

m

1790

ft in

5872'8"